Pozytywnie zakręcona
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pozytywnie zakręcona
Cieszę się że tak szybciutko dotarła do Ciebie
tylko szkoda że kwiatuszki niewytrzymały tej podróży
.Jak ją wsadzałam do paczki to były ładnie ale może jeszcze przedłuży i będziesz się jeszcze cieszyła jej kwiatuszkami
tego Gosiu Ci życzę 
katarzynka575 dziękuję
będę zdawała relacje na bieżąco 
-
katarzynka575
- 1000p

Będę czekała na każde wieści .Wiesz jedna z moich miniaturek którą dostałam od mojej zaprzyjaźnionej pani też była przelana .Od razu jak ją dostałam też przesadziłam po kilkunastu dniach zauważyłam że listeczek rośnie a dzisiaj nowy korzonek
Gosiu musisz wyczuć na ile potrzebuje wody żeby mimo wszystko nie przelać .Więc zraszanie się sprawdza,no przynajmniej u mnie
I jeszcze Ci podpowiem u mnie stoją na zachodnim parapecie ale
mają niewiele ,ale jasno .To tyle jak u mnie rosną te maluchy
ok zobaczymy bedę wyczuwała maleństwo... U mnie storczyki stoją na wschodnim oknie. Kiedys były na zachodnim ale im nie służyło... (za ostre słońce). Na razie jeszcze maluch ma wilgotno no i pogoda dzisiaj fatalna leje, leje .... więc poczekam z podlaniem... Trzymaj kciuki, żeby się u mnie spodobało...
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu na pewno się jej spodoba bo będzie miała 100 razy lepiej niż w tym miejscu w którym stała do niedzieli .U mnie była dwa dni wiec nie zdążyła się przyzwyczaić
stres miała krótki więc będzie dobrze 
Jedno jest pewne jest troche oszołomiona tyle miejsc zwiedziła,... 
-
katarzynka575
- 1000p

Czyli wychodzi na to że podróżniczka z tego malucha ,Gosiu tylko uważaj żeby nie chciała zwiedzać dalej

no mała podróżniczka
ale podróż się skończyła, jak będzie chciała dalej to zostaje jej podróż z pokoju do pokoju, z pokoju do kuchni... więcej opcji nie ma
ale podróż się skończyła, jak będzie chciała dalej to zostaje jej podróż z pokoju do pokoju, z pokoju do kuchni... więcej opcji nie ma
-
katarzynka575
- 1000p

To też jest coś ,zawsze jakieś nowe perspektywy
ale jaszcze chyba widziałam możliwość balkonową
to wyjście na spacer 
wyjście na balkon raczej nie... tam czai się wiele różnych drapieżników (mszyce, pajaki...). Postanowiłam jednak nie wystawiać kwiatków na balkon - lepiej im służy jak są w domku... Balkon to miejsce pelargonii, ziółek, bratków, turków itp.... Mogą sobie tylko machac poprzez szybkę... 
-
katarzynka575
- 1000p

No masz rację ,ja swoje też trzymam w domu ,choć są wyjątki .Dwa sabotki te chłodnoluby czyli Artur i Gracjan ,Luna była ale tylko dwa dni i zaczęła tracić kolor więc wróciła do domu ona lubi ciepełko, choć to dziwne bo na balkonie gorąc niesamowity noce chłodne ale niezimne .I jeszcze mój chorowitek z plamami albo się wyliże albo nie zarazi innych .Chłopcy stoją daleko od chorowitka więc nic im nie grozi .
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu przepiękny
co tam mój ,chowa się przy Twoim .Widać zdrowiutki , że aż miło się na niego patrzy i pewnie niedługo będziesz się mogła pochwalić kwitnieniem . Kiedy mój będzie miał tyle ślicznych listeczków
a rodzinka to kto ? 
co tam się chowa ... przecież Twój jest może mniejszy ale zdrowy
Co do kwiatów to zobaczymy ,,, chciałabym, chciała... ale z tym bywa różnie.. Pędy kwiatowe wychodzą tak jak u cambri?
Rodzinka to po lewej żólta cambria w reszta to falki - niektóre po przejściach, niektóre jeszcze w trakcie dochodzenia do siebie...
Rodzinka to po lewej żólta cambria w reszta to falki - niektóre po przejściach, niektóre jeszcze w trakcie dochodzenia do siebie...
-
katarzynka575
- 1000p

Są w pięknych pomarańczowych osłonkach więc doda im wigoru, ten kolor podnosi na duchu i nie tylko