Nasza działeczka
Re: Nasza działeczka
Joasiu to przetacznik ząbkowany 

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu cudne niebieskości, u mnie iryski bardzo słabo kwitły w tym roku....w zeszłym przesadzałam i teraz leniuchowały....
U Ciebie prawdziwy łan, uwielbiam rośliny w takich wielkich kępach, efekt jest niesamowity
U Ciebie prawdziwy łan, uwielbiam rośliny w takich wielkich kępach, efekt jest niesamowity

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błękity niesamowite
Też lubię ten kolor - nie tylko w ogrodzie.
Do żółtego jakoś się przekonałam choć na początku mojej działkowej przygody wkurzał mnie. Może dlatego, że działka gdy ja kupiłam miała prawie wyłącznie żółte kwiaty plus duże ilości niebieskich irysów syberyjskich.
Truskawki pierwsze dwie już zjadłam. Były pyszne i aż ciepłe od słonka.

Do żółtego jakoś się przekonałam choć na początku mojej działkowej przygody wkurzał mnie. Może dlatego, że działka gdy ja kupiłam miała prawie wyłącznie żółte kwiaty plus duże ilości niebieskich irysów syberyjskich.
Truskawki pierwsze dwie już zjadłam. Były pyszne i aż ciepłe od słonka.
Joluś piękne błękity też takowe mam
na pewno nie mam trytomy bo wygniła pod warstwami śniegu i truskawek bo jesienią wyrwałam
Twoje pięknie wyglądają aż ślinka cieknie 

Iza, Ela dzięki za odwiedzinki
Iza, ja lubię żółte kwiaty...no może gdyby było ich w nadmiarze to też by mnie denerwowały
Elu kwitnące trytomy rzeczywiście wyglądają pięknie tylko szkoda, że tak krótko można cieszyć się ich widokiem.
U mnie gorąco i bardzo sucho jak na Saharze, chyba jak u większości
Jak nie miałam działki to taka pogoda była wręcz wymarzona, teraz niestety nie i ja po prostu chcę deszczu
, bo skończyła mi się woda w beczce! M dzisiaj troszkę naciągnął z rzeczki, ale cóż to jest 300l....większości nawet nie podlałam...
Moje kwitnące różyczki NN..

Iza, ja lubię żółte kwiaty...no może gdyby było ich w nadmiarze to też by mnie denerwowały

Elu kwitnące trytomy rzeczywiście wyglądają pięknie tylko szkoda, że tak krótko można cieszyć się ich widokiem.
U mnie gorąco i bardzo sucho jak na Saharze, chyba jak u większości

Moje kwitnące różyczki NN..

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Różyce piękne! Mi szczególnie przypadły do gustu te na 3 i 4 zdjęciu. Czy tą ostatnią to Ty sadziłaś? Ogromny krzaczor obsypany mnóstwem kwiatów
Wcale nie widać by róże cierpiały z powodu suszy 

Witaj Iza
Pomimo suszy różyczki jakoś dają radę, tylko, że obsiadło je różne robactwo
i mszyce i jeszcze cóś co wyżera dziurki w liściach i pąkach...Już dwa razy pryskałam
RÓżę nr 3 też lubię, długo i obficie kwitnie, a i rozmiarów też jest pokaźnych
Róża nr 4 to pnąca, ładna, ale szybko przekwitają kwiaty..A ten krzaczor z ostatniego zdjęcia to jak najbardziej sadzony przeze mnie
3 lata temu, rozrósł się niesamowicie - żółta róża z 2 zdjęcia to on... 

Bardzo ładna działka, Jolu! Wszystko pięknie kwitnie. Teren bardzo ciekawie ukształtowany.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

Kalmio witam Cię cieplutko
i dziękuję za miłe słowa
Faktycznie teren działki ukształtowany ciekawie, ale są tego plusy i minusy..I ostatnio właśnie mówię do mojego M, że ja to bym chciała jednak działkę płaską....
On tylko stwierdził, że jak by była płaska to pewnie chciałabym żeby była "pochyła"...i pewnie by tak było 

Faktycznie teren działki ukształtowany ciekawie, ale są tego plusy i minusy..I ostatnio właśnie mówię do mojego M, że ja to bym chciała jednak działkę płaską....

... he he ... skądś to znam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu niestety i u mnie mnóstwo wszelakiego robactwa na różach.....najbardziej dają w kość brązowe żuczki, które jak tylko otworzy się pąk zjadają różę do samej szypułki
jest masakra, dziś popryskałam, bo nie zobaczyłabym swoich róż w tym roku
Twoje różyczki są przepiękne, w cudnych energetycznych kolorkach....takie jak kocham

Twoje różyczki są przepiękne, w cudnych energetycznych kolorkach....takie jak kocham

Aguś ja też nie lubię chemii, ale czasami nie ma wyjścia.
Nareszcie troszkę popadało, a dzisiejszy dzień jest pochmurny to roślinki troszkę odetchną od upałów..
Kolejne trzy różyczki pokazały swoje kwiaty. Te dwie czerwone mają takie aksamitne płatki

Piwonie niestety kończą kwitnienie

Żylistek

Wiciokrzew Browna

Pierwsze kwiaty lilii

Nareszcie troszkę popadało, a dzisiejszy dzień jest pochmurny to roślinki troszkę odetchną od upałów..
Kolejne trzy różyczki pokazały swoje kwiaty. Te dwie czerwone mają takie aksamitne płatki

Piwonie niestety kończą kwitnienie

Żylistek

Wiciokrzew Browna

Pierwsze kwiaty lilii