Aguś melduję się w kolejnej odsłonie Twojego pięknego ogrodu
Ogródek AGNESS cz.9
Re: Ogródek AGNESS cz.9
Wczoraj byłam na drugiej stronie , poczytałam pooglądałam i poszłam pa lulu
dzisiaj musiałam nadrobić zaległości bo już stuknęła 4 strona
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, z tymi goździkami to bardzo dziwna sprawa. Kupiłam różowiutkie i przez trzy chyba lata rzeczywiście tak kwitły. Az tu pewnego roku zakwitły na biało i tak już zostały. Ale po drugiej stronie domu nadal są różowe
Co to za drobne niebieskie kwiatuszki na czwartym zdjęciu od góry?
Co to za drobne niebieskie kwiatuszki na czwartym zdjęciu od góry?
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu faktycznie te kwiatuszki są niesamowite
nawet patrząc na nie z bliska nie widać ich urody, tak bardzo są drobniuteńkie, dopiero fotka w dużym zbliżeniu pokazuje ich prawdziwe piękno
Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
goździki bardzo lubię, te pierzaste strasznie powykładały mi się w tym roku pod ciężarem kwiatów, wiatr je skutecznie położył.....
Lucynko mam nadzieję
Bardzo zapraszam
Izuniu skalnica rośnie w takim trójkącie ...pomiędzy wiśnią, ogromnym świerkiem i równie ogromnym jesionem. Jest tam bardzo sucho, bo drzewa skutecznie wypijają wszystkie krople wody...ale ma się znakomicie i ładnie rośnie....
Aguś no faktycznie , wreszcie ruszyły różyczki....już się nie mogłam doczekać, bo wszędzie już takie piękne ukwiecone krzaczory, a moje się lenią...ale na reszcie zaczynają pokaz
Aga faktycznie kolorków jeszcze sporo, cieszą mnie bardzo rozkwitające dzwoneczki, bo bardzo je lubię
Witej Elu, stronek faktycznie przybywa, bo i w ogrodzie kolorowo, piękna pogoda sprawia,ze wszystko zakwita na wyścigi....jeszcze trochę, większość u mnie się wykwitnie i będzie zieloność
Wandziu czyli goździki szaleją, nie lubią monotonii
Kwiatuszek o który pytasz to przetacznik, nie znam dokładnej nazwy odmianowej
Jest uroczy, taki niewielki i drobnokwiatowy, a dzięki intensywnemu niebieskiemu kolorkowi widoczny z daleka
Nie mogłam doczekać sie kwitnienia róż....i wreszcie pierwsze są
Alchymist...jestem w niej zakochana na zabój, jest przepiękna, w zeszłym roku przemarzła i nie kwitła wcale, teraz ma mnóstwo pąków

pnąca bezimienna

Rumba

Arthur Bell- bajecznie pachnie...

Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
Lucynko mam nadzieję
Izuniu skalnica rośnie w takim trójkącie ...pomiędzy wiśnią, ogromnym świerkiem i równie ogromnym jesionem. Jest tam bardzo sucho, bo drzewa skutecznie wypijają wszystkie krople wody...ale ma się znakomicie i ładnie rośnie....
Aguś no faktycznie , wreszcie ruszyły różyczki....już się nie mogłam doczekać, bo wszędzie już takie piękne ukwiecone krzaczory, a moje się lenią...ale na reszcie zaczynają pokaz
Aga faktycznie kolorków jeszcze sporo, cieszą mnie bardzo rozkwitające dzwoneczki, bo bardzo je lubię
Witej Elu, stronek faktycznie przybywa, bo i w ogrodzie kolorowo, piękna pogoda sprawia,ze wszystko zakwita na wyścigi....jeszcze trochę, większość u mnie się wykwitnie i będzie zieloność
Wandziu czyli goździki szaleją, nie lubią monotonii
Kwiatuszek o który pytasz to przetacznik, nie znam dokładnej nazwy odmianowej
Nie mogłam doczekać sie kwitnienia róż....i wreszcie pierwsze są
Alchymist...jestem w niej zakochana na zabój, jest przepiękna, w zeszłym roku przemarzła i nie kwitła wcale, teraz ma mnóstwo pąków

pnąca bezimienna

Rumba

Arthur Bell- bajecznie pachnie...

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Alchymist-cudny kolor,coraz bardziej mi się podoba:)
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś - pierwsza fotka tego wątku mnie urzekła - wracałam do niej chyba ze cztery razy - łał... widok jak z bajki.
Oj, Aguś, już czwarta strona nowego wątku, pojawić się czas najwyższy! Akurat zdążyłam na kwitnienie Alchymista, nad którym się zastanawiałam już kiedyś i nie kupiłam, chyba trzeba żałować, jest śliczny w pełnym rozkwicie. Tylko to, że nie powtarza...bo nie powtarza, dobrze pamiętam?
Ślicznie Ci kwitnie ten niebieski przetacznik...
Ślicznie Ci kwitnie ten niebieski przetacznik...
- AGNESS

Jolu ja też nie mogę się napatrzeć
a na dodatek pięknie pachnie
Aniu mnie zauroczył na maksa.....uwielbiam ten kolor i kształt kwitu śliczny....no i ten zapach
Reniu miło mi bardzo, ja też lubię to miejsce, huśtawka obsadzona jest różnymi krzewami, które kwitną w różnym czasie. Jedne przekwitają , zaczynają inne i wciąż jest coś atrakcyjnego w pobliżu, po to, żeby miło się spędzało tu czas
....teraz kwitnie duży krzew jaśminowca....a zapach aż powala, uwielbiam go, a niedługo zaczną róże
Witaj Kamilu
Arthura Bell bardzo lubię, pachnie zabójczo
Martuś faktycznie nie powtarza....no i to, że kwitnie na zeszłorocznych pędach, to też duży minus, bo czasami przemarza i nie kwitnie
ale tak bardzo mi się podoba, ze przymykam oczy na te minusy....posadziłam go z 2 powojnikami, więc jak przekwitnie to też będzie kolorowo....a co się nacieszę w czasie kwitnienia to moje

Aniu mnie zauroczył na maksa.....uwielbiam ten kolor i kształt kwitu śliczny....no i ten zapach
Reniu miło mi bardzo, ja też lubię to miejsce, huśtawka obsadzona jest różnymi krzewami, które kwitną w różnym czasie. Jedne przekwitają , zaczynają inne i wciąż jest coś atrakcyjnego w pobliżu, po to, żeby miło się spędzało tu czas
Witaj Kamilu
Martuś faktycznie nie powtarza....no i to, że kwitnie na zeszłorocznych pędach, to też duży minus, bo czasami przemarza i nie kwitnie
I ja się melduję w nowym wątku
Zdjęcia z pierwszego postu bomba..,a zwłaszcza to z migdałkiem i forsycją
A zapach goździków, aż tutaj czuję. Też je lubię
A zapach goździków, aż tutaj czuję. Też je lubię
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga ,piękne masz róże,takie dorodne.Moje mają dopiero malutkie pączusie.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Róże królują teraz
piekne
Aga...doczytałam że w sobotę bedziesz u Uli-to do Tadeusza na ranczo też chyba zajedziesz na niedzielę,co????
Aga...doczytałam że w sobotę bedziesz u Uli-to do Tadeusza na ranczo też chyba zajedziesz na niedzielę,co????
- AGNESS

Witaj Jolu
Kwitnienie goździków w tym roku jest wyjątkowo bogate, niestety silny wiatr powykładał ciężkie pierzaste i już tak pięknie się nie prezentują....
Małgosiu to dopiero pierwsze różyczki u mnie....już nie mogłam się ich doczekać.....u Ciebie wydaje się, ze małe pączuszki , a też lada chwila zakwitną
Grażynko ja u Uli będę tylko przelotem, jadę z córą do Lublina i wracając wstąpimy na ogrodowe ploteczki
Co słychać w ogródku
zakwitają kolejne krzewy....żylistek Strawberry jeszcze w pakach

Wejgela, zakwitła mi tylko jedna, drugą bardzo przycięłam w zeszłym roku i odbudowuje masę zieloną , nie zakwitła...

Jaśminowiec- zapach roznosi sie po całym ogrodzie

I na koniec czereśnie, owoce z pierwszego drzewa zostały już zerwane, teraz dojrzały drugie
Szpaki łasują całymi stadami

Małgosiu to dopiero pierwsze różyczki u mnie....już nie mogłam się ich doczekać.....u Ciebie wydaje się, ze małe pączuszki , a też lada chwila zakwitną
Grażynko ja u Uli będę tylko przelotem, jadę z córą do Lublina i wracając wstąpimy na ogrodowe ploteczki
Co słychać w ogródku
zakwitają kolejne krzewy....żylistek Strawberry jeszcze w pakach

Wejgela, zakwitła mi tylko jedna, drugą bardzo przycięłam w zeszłym roku i odbudowuje masę zieloną , nie zakwitła...

Jaśminowiec- zapach roznosi sie po całym ogrodzie

I na koniec czereśnie, owoce z pierwszego drzewa zostały już zerwane, teraz dojrzały drugie

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Mam też ten żylistek....a najbardziej to podoba mi się w stadium paka...te kulki jak ma
szkoda co do przyjazdu......
szkoda co do przyjazdu......
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Mmmmmmm czeresienki...uwielbiam
Fajny ten żylistek...
I szkoda że nie zajedziesz do Tadeusza...fajnie było by Cię poznac
Fajny ten żylistek...
I szkoda że nie zajedziesz do Tadeusza...fajnie było by Cię poznac