Wyobrażam sobie, jak Twój ogród musi wspaniale pachnieć jaśminem
Ogród Izabell
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Izabell
Iza czy znasz może imię swojej pnącej róży, mam chyba taką, ale niestety jest bezimienna...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Mniam, mniam
A przed melisą co jest?
Też miałam taki wielki krzak melisy, ale pół roku wody na działce i teraz odbija niewiele.
Ale ona niedługo się rozrośnie.
Kto u Ciebie ją pije, u nas M
ja nie lubię ziół bo działają na mnie przelotowo

A przed melisą co jest?
Też miałam taki wielki krzak melisy, ale pół roku wody na działce i teraz odbija niewiele.
Ale ona niedługo się rozrośnie.
Kto u Ciebie ją pije, u nas M
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moja różowa lawenda przetrwała zimę, ale teraz ciężko się ma zebrać.
Jaśmin
Jaśmin
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu
moja mięta ananasowa rośnie w półcieniu 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Izabel-mięta imbirowa doszła w stanie znakomitym,wsadziłam ją jeszcze na trochę do wody.Wczoraj w Polanie na stoisku z pomidorami i ogórkami z Krzeszowic miała być cytrynowa,ale nie dowieźli.Variegaty ananasowej i niespodzianki oczekuj w poniedziałek-wtorek.Melisa potrafi być wielka,wiem coś o tym.U mnie wszystkie zioła rosną w lekkim półcieniu,osłonięte.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witam wszystkich cieplutko
Dziękuję Nemezjo - miło mi to słyszeć - zapraszam częściej
;
Niestety Agness, nie znam imienia mojej czerwonej róży, gdyż przyszła do mnie jako "Golden showers" - żółta, dopiero, kiedy zakwitła okazało się, że jest czerwona. Zareklamowałam ją więc i golden showers przyszła w następnym tygodniu. Pan jednak nie chciał zwrotu czerwonej, więc zamieszkała w innej części ogrodu. A jaśmin odurza zapachem na pół ogrodu.
Troszkę się spóźniam, wiem Marylko, ale miałam w niedzielę komunię córci i jeszcze do końca nie ochłonęłam - dzisiaj jeszcze zdjęcia w plenerze i trochę sprzątania zostało z wczoraj, ale już spieszę z odpowiedzią.
Przed melisą to czosnek ozdobny - część wielgachnej kuli.
Masz rację, melisa szybko się rozrasta, więc posadziłam ją w oddzielonej kwaterce otoczonej kostką, ma miejsca na średniej wielkości krzak i większa nie urośnie. Kiedy ją dostałam od kuzynki miała trzy gałązki i kawałek korzonka a teraz już taki krzaczor urósł.
Aniu, w ogrodnictwie powiedzieli mi, że różowa i biała lawenda są bardzo delikatne i jak przyjdą większe mrozy, to nawet kilkuletnia roślina potrafi przemarznąć, więc chyba dam sobie spokój. W tym roku okryję te francuskie i zobaczymy czy przeżyją.
I pewnie dlatego Halinko Twoja mięta anansowa ma białe części liści. Moja ma dużo słońca i jest praktycznie cała zielona - szkoda.
Bardzo się cieszę Ewuniu, że dostałaś już przesyłkę - ja już nie mogę się doczekać - dziękuję.
Wrzucam Wam dziś moje dekoracje komunijne w tonacji różowo - ecru - ciekawa jestem czy się Wam spodobają - przygotowywałam je dwa dni:
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
Dziękuję Nemezjo - miło mi to słyszeć - zapraszam częściej
Niestety Agness, nie znam imienia mojej czerwonej róży, gdyż przyszła do mnie jako "Golden showers" - żółta, dopiero, kiedy zakwitła okazało się, że jest czerwona. Zareklamowałam ją więc i golden showers przyszła w następnym tygodniu. Pan jednak nie chciał zwrotu czerwonej, więc zamieszkała w innej części ogrodu. A jaśmin odurza zapachem na pół ogrodu.
Troszkę się spóźniam, wiem Marylko, ale miałam w niedzielę komunię córci i jeszcze do końca nie ochłonęłam - dzisiaj jeszcze zdjęcia w plenerze i trochę sprzątania zostało z wczoraj, ale już spieszę z odpowiedzią.
Przed melisą to czosnek ozdobny - część wielgachnej kuli.
Masz rację, melisa szybko się rozrasta, więc posadziłam ją w oddzielonej kwaterce otoczonej kostką, ma miejsca na średniej wielkości krzak i większa nie urośnie. Kiedy ją dostałam od kuzynki miała trzy gałązki i kawałek korzonka a teraz już taki krzaczor urósł.
Aniu, w ogrodnictwie powiedzieli mi, że różowa i biała lawenda są bardzo delikatne i jak przyjdą większe mrozy, to nawet kilkuletnia roślina potrafi przemarznąć, więc chyba dam sobie spokój. W tym roku okryję te francuskie i zobaczymy czy przeżyją.
I pewnie dlatego Halinko Twoja mięta anansowa ma białe części liści. Moja ma dużo słońca i jest praktycznie cała zielona - szkoda.
Bardzo się cieszę Ewuniu, że dostałaś już przesyłkę - ja już nie mogę się doczekać - dziękuję.
Wrzucam Wam dziś moje dekoracje komunijne w tonacji różowo - ecru - ciekawa jestem czy się Wam spodobają - przygotowywałam je dwa dni:
bab...
- EwkaEs

Izabelo-przyjęcie komunijne w plenerze,namiot,dekoracje stołu,ubiór krzeseł,modna czekoladowa fontanna i ciasto z truskawkami pod wiodące kolory bieli z różem robią wrażenie.
Lawenda francuska Anouk mnie nawet w mieszkaniu nie przetrwała,zeszłego roku miałam ich siedem,połowę ze srebrnymi liśćmi,połowę z zielonymi i wybór kolorów,tym razem mam dwie.Z zapakowanymi miętami i gałązką szałwii ananasowej byłam w czwartek wieczorem na poczcie,nie zdążyłam być obsłużona,a koperta nie mieściła się w otworze skrzynki.Wypakowałam,wsadziłam do wody,przeczekałam piątek,bo nie było gwarancji,że dojdzie w jeden dzień,a wiem jak wygląda przesyłka po weekendzie w urzędzie.Wczoraj przed pracą ją nadałam,zapewniono,że dotrze najdalej dziś.Mięta variegata jest właśnie ananasowa.
Lawenda francuska Anouk mnie nawet w mieszkaniu nie przetrwała,zeszłego roku miałam ich siedem,połowę ze srebrnymi liśćmi,połowę z zielonymi i wybór kolorów,tym razem mam dwie.Z zapakowanymi miętami i gałązką szałwii ananasowej byłam w czwartek wieczorem na poczcie,nie zdążyłam być obsłużona,a koperta nie mieściła się w otworze skrzynki.Wypakowałam,wsadziłam do wody,przeczekałam piątek,bo nie było gwarancji,że dojdzie w jeden dzień,a wiem jak wygląda przesyłka po weekendzie w urzędzie.Wczoraj przed pracą ją nadałam,zapewniono,że dotrze najdalej dziś.Mięta variegata jest właśnie ananasowa.
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo ależ wspaniała dekoracja Komunijna, chetnie bym usiadła do tego stołu i poczęstowała się ciastem i tortem.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz talent!
Cudnie Ci wyszło
Zobacz na PW
Cudnie Ci wyszło
Zobacz na PW
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
O rany juluś....jak pięknie udekorowane...sama to wsio zrobiłaś
no to szacuneczek
ja zdałam się na firmę....a też namiocik był-zamknięty,ale było wtedy bardzo zimno i deszczowo 
Witam !
Dzięki Ewuniu
Niestety poczta obeszła się strasznie z roślinkami, które mnie wysłałaś:
Dziękuję mis20 - stół już niestety posprzątany, ale kawka zawsze jest i ciacho też się znajdzie ;);
Cieszę się Dawidzie, że Ci się podobało zobacz na pw;
Zrobienie tej dekoracji zajęło mi dwa dni Grażynko i cieszę się, że przypadła Ci do gustu. Myśmy wymodlili pogodę i zostaliśmy wysłuchani.
Mogliśmy pootwierać ścianki i zrobiło się bardzo miło i przewiewnie.
Wierzba Mandżurska się rozrasta:
bab...
Dzięki Ewuniu
Dziękuję mis20 - stół już niestety posprzątany, ale kawka zawsze jest i ciacho też się znajdzie ;);
Cieszę się Dawidzie, że Ci się podobało zobacz na pw;
Zrobienie tej dekoracji zajęło mi dwa dni Grażynko i cieszę się, że przypadła Ci do gustu. Myśmy wymodlili pogodę i zostaliśmy wysłuchani.
Mogliśmy pootwierać ścianki i zrobiło się bardzo miło i przewiewnie.
Wierzba Mandżurska się rozrasta:
bab...
Przepiękne przyjęcie w ogrodzie! Super dekoracje! Super zdjęcia!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iza przepiękna komunijna dekoracja z wielką dbałością o najdrobniejsze nawet szczegóły
Efekt zachwycający 
Graham Tomas wspaniały....aż płakać mi się chcę, bo sadziłam w tym roku, ale mi się nie przyjął
Graham Tomas wspaniały....aż płakać mi się chcę, bo sadziłam w tym roku, ale mi się nie przyjął
- EwkaEs

Izabelo-wysyłałam je w stanie bardzo dobrym,zielone,żywe,jest mi przykro,że dotarły takie,zaparzyły się w folii koperty ,są upały,a nie wiadomo jak je wieziono,ja pilnowałam nawet by stempel delikatnie przyłożono na poczcie,kupię Ci w poniedziałek w Ogrodach Łobzów miętę variegata i wyślę paczką w doniczce z opisem żywe rośliny.