Nie, nie nie, masz jakieś jazdy :P .... Wstawałeś, doglądałeś i miałeś..... nic dodać nic ująćweteran pisze:w moim przypadku to określam inaczej , jaki człowiek stary taki głupi
Pieczarki - uprawa amatorska
-
Kasencja
Re: Pieczarki - UPRAWA amatorska
jazdy wtedy miałem , teraz taki głupi nie będę, nie będę łaził po nocy !!!Kasencja pisze:masz jakieś jazdy
będę spał w namiocie
pieczarki też póki zdrowe to mam , a później na pole ,
aaaa zauważyłem , że mam całe stada ślimaków na resztach po pieczarkach , więc przyprawiam im to slimakolem
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
Kasencja
No zawsze jakieś wyjście z sytuacji się znajdzieweteran pisze:jazdy wtedy miałem , teraz taki głupi nie będę, nie będę łaził po nocy !!!
będę spał w namiocie![]()
A co do ślimaków, to oprócz tego jednego nie ma więcej i jest wszystko ok. Na pierwszej urwanej i obgryzionej były jakieś drobniutkie robaczki. Więcej nie widać. Ale jutro zerwę pierwsze i dokonam oględzin
-
personalPL
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 7 cze 2011, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ok dzięki za rade
Usługi Ogrodnicze warszawa LAAATOOOO
Ogrodnik warszawa Ryby Grzyby
pielęgnacja ogrodu warszawa czego chcieć więcej
Ogrodnik warszawa Ryby Grzyby
pielęgnacja ogrodu warszawa czego chcieć więcej
te drobne cholerstwo to przekleństwo jest , jak zaczną Ci pieczarki dziurawić , to zbieraj małe grzybki
personalPL ale stronka fajna
aa zmień sobie tutaj w stopce / podpisie kolor czcionki , nie widać , że to są linki
personalPL ale stronka fajna
aa zmień sobie tutaj w stopce / podpisie kolor czcionki , nie widać , że to są linki
Paweł _____________________________________________________________________________
-
Kasencja
No więc pieczarki zerwane, ale jeszcze nie zjedzone, nie mam czasu
.
Robaczków nie zauważyłam na pieczarkach, ale.... kilka było robaczywych
, chyba z 5 szt. takich małych. Reszta ok.
p.s. następnego ślimaka wywaliłam z moich pieczarek.... ale uparły się na nie...
Robaczków nie zauważyłam na pieczarkach, ale.... kilka było robaczywych
p.s. następnego ślimaka wywaliłam z moich pieczarek.... ale uparły się na nie...
-
Kasencja
Moje pieczarki pięknie rosną

Ale na tym radość się kończy, bo jest w nich pełno muszek i robaczków.
Dzisiaj jak zajrzalam do nich to normalnie szok
, śmigały jeden po drugim....
Tak więc jednak bez oprysku się nie obędzie
.

Ale na tym radość się kończy, bo jest w nich pełno muszek i robaczków.
Dzisiaj jak zajrzalam do nich to normalnie szok
Tak więc jednak bez oprysku się nie obędzie
- adrian_lasek
- 50p

- Od: 10 wrz 2009, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałbym kupić grzybnię pieczarkową z allegro. Jakiego sprzedawcę możecie mi polecić?
- ekopom
- -Moderator Forum-.

- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Można trochę poprószyć torfem, ale ważniejsza jest niższa temperatura .
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
torfu to na pewno mało, albo
źle widzę , albo to jest torfem tylko poproszone ,
Powinieneś mieć co najmniej z 6 cm okrywy
A co do temp , to współczuje bo przez lato to niewiele zbierzesz, no chyba , że masz fajne chłodne piwnice
źle widzę , albo to jest torfem tylko poproszone ,
Powinieneś mieć co najmniej z 6 cm okrywy
A co do temp , to współczuje bo przez lato to niewiele zbierzesz, no chyba , że masz fajne chłodne piwnice
wydaje mi sie ze temperatura jest dobra, chlodna piwnica, a co do torfu to na poczatku myslalem ze jest go za duzo ale teraz wiem ze musze dosypac, obecniej jest jakies 3cm
spokojnie możesz dołożyć drugie 3 ,no chyba , że to produkcja wielkopowierzchniowa, to trzymaj sie instrukcji
powodzenia
powodzenia
jezeli kostke 60x40 mozna nazwac wielka powierzchnia to wielkopowierzchniowa;D a tak na powaznie to nic sie nie stanie jak teraz dosypie? moze najpierw wyrwac ta pieczrke ktora jest dosyc spora?
nic im nie będzie
. pod warunkiem , że nimi nie poruszysz 
Nawet jak je przysypiesz to wyjdą znowu , tylko większe
Nawet jak je przysypiesz to wyjdą znowu , tylko większe