Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Post »

A czym okrywałaś sadzonki?
Fajnie, że to oregano się nie rozłazi, bo strasznie mnie męczą moje "wędrowce" :lol:
Cudne masz Rosarium! ;:138 I ta czerwona też pięknie kwitnie! Tyle kwiatów! Czy Ty w jakiejś innej strefie mieszkasz? :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, bardzo dobrze zrobiłaś!! Zauważ, że rh w doniczkach mają bardzo zbitą bryłę korzeniową- w zasadzie wygląda to jak jakiś koszmarny filc. Przed posadzeniem należy ją przeciąć na krzyż mniej więcej do połowy i lekko odgarnąć na boki. Potem korzenie już sobie same poradzą. To jedna z głównych przyczyn padania rh najpóźniej po pierwszej zimie.
Róże i piwonie cudne!!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

JAKUCH pisze:plac budowy
Ten (pod)wątek w Twoim wątku śledzę najpilniej :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

PAWEŁKU mam wszystkie fazy ujęte lecz wszystkich zdjęć nie wrzucam . Gdybyś był bardziej zainteresowany to służę nimi . Jakos ostatnio mam mało czasu na przegląd wszystkich wątków bo jak wracam ogrodka to jestem padnięta chociaż mało co robię ,ale ten upał
MONISIU on był już 3 lata w ziemi i korzenie zamiast sie rozrosnąć to sie sfilcowały może tez za sprawą mikoryzy ;:196
IZO sadzonki były okryte plastikowymi petami . Jaka inna strefa wydaje mi sie ,że tam w Twoich stronach jest cieplejszy klimat . To oregano nie wędruje i jest OK Rosarium to ubiegłoroczny zakup z OBI czyli jest u mnie 1 rok ale po wysadzeniu z doniczki do gruntu zaczęło rosnąć na potęgę .
Byłam w ogrodku zobaczyć co nowego zakwitło no i byłam zaskoczona . Teraz już naprawdę nie wiem gdzie co poprzesadzałam ;:223 . Zakwitła róża podobna do mojej awatarkowej ,ale to chyba jest Eskimoska jak umownie nazwaliśmy 1 różę . Zaczyna rozchylać kwiaty Austinek ,Purple Tiger pokazała też kwiaty Gloria , Kronenburg ,Rumbai 1 lilijka .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu co za festiwal różany.... ;:224
Piwonie tez cudne.
Widzę, że Rosarka Ut też Ci już kwitnie.
Moja ma wyjątkowo dużo pączków i w tym roku bije wszelkie rekordy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

W tym roku tez nie będę za bardzo hartować moich sadzonek i nakryję je.
Ta piwonia faktycznie podobna do mojej, tylko kolor ... Ale wiadomo, że aparaty lubią zmieniac kolory ;) Jeżeli to ciemny róż z odcieniem fioletu, to pewnie ta sama! :D
Ru naprawdę trafiło Ci się super ;:138
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

JAKUCH pisze:PAWEŁKU mam wszystkie fazy ujęte lecz wszystkich zdjęć nie wrzucam . Gdybyś był bardziej zainteresowany to służę nimi .
Zawsze mam wielki szacunek dla ludzi, którzy tworzą takie rzeczy własnymi rękami, bo to coraz rzadsza zdolność. Rośliny to sobie posadzisz i raktycznie same rosną, a tu nie wystarczy wydać pieniądze. Trzeba mieć pomysł, chęć i właśnie zdolności :) Pełen szacunek!
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Fadziu. Ten pączek, który podpisałaś austinek to nie jest przypadkiem Twoja Abigeile :shock: Coś mi ją przypomina. Plac budowy prezentuje się znakomicie i czuję, że niedługo smakowicie. :D ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu cuuudnie .Ty wiesz ,że ja po każdej tu wizycie mam błędny wzrok,przyśpieszone tętno ,nie wspomnę o ciśnieniu . :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARZANK jestes miła ,ale niepotrzebnie masz przyspieszone tętno i ciśnienie . Możesz w kazdej chwili podjechać i zobaczyć na żywo
KRYSIU nie to nie jest moja awatarkowa ona is ded chociaż ta z podpisem "kim jestem" bardzo do niej podobna w pąku . Zobaczymy jak będzie jutro wyglądać a Austinek to Charles Austin i obie niedaleko siebie są posadzone . Moze to Cię zmyliło Krysiu ;:196
PAWEŁKU mój syn lubi wyzwania więc sobie umyślił takie cosik . Przedtem przestudiował parę takich grilo-wedzarni i ja tylko zaglądam co on tworzy tak samo jak wybudował moją altankę . Dziękuję przekażę na odpowiednie ręce
IZULKO Rosenvield jest bardziej lila róż i pięknie pachnie , a ta druga czerwona jest burakowa i śmiesznie smierdzi
GRAZYNKO jestem ciekawa czy ona dalej pójdzie jeszcze na wysokość ,czy bardziej w szerokość . Ma tam dużo miejsca i na wys. i na szer. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A może mi powiesz jaka ja mam różę? Tą piękną czerwoną. Ma 15 cm średnicy w kwiatku. Pomyśl. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pięknie kwitną wszystkie róże a ile mają kwiatów :shock: moim jeszcze daleko do takiego stanu.
Prace budowlane posuwają się dość mocna i ładnie to wygląda. ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jadziu, książę prawdziwie królewski!! Śliczna ta róża :D Zresztą wszystkie Twoje warte grzechu :lol:
Dobrej nocy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Jadziu, różyczki są fantastyczne. Ponieważ są one i moją ostatnią miłością, śledzę Twój wątek z zapartym tchem.
Miło także obserwować postępy w budowie grillo-wędzarni. Rośnie w oczach. Wygląda na to, że niedługo zostanie rozpoczęty sezon kulinarny ;:215
A jak długo kiciuś może wisieć na płocie w tak dziwnej pozycji ? :;230 Ach , te zwierzaki :;230
I mam jeszcze jedno pytanko a propos różanych patyczków. Dostałam na dzień matki bardzo ładną różyczkę. Jeszcze stoi w wazonie, ale pomyślałam sobie, czy nie można jej jakoś ukorzenić. Czy ta pora jest porą właściwą ? Czy wsadzić ją do inspektu ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Kurcze a moja gloria dei w tym roku nawet pąków nie ma... ale widzę że zaczyna puszczać nowe pędy może na nich zakwitnie... bardzo mi się spodobała Jadziu właśnie u Ciebie i ją kupiłem :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”