Moja familokowa oaza spokoju cz.7
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7
Jadziu, ślicznie
Niedługo jak wszystkie róże rozkwitną, to faktycznie ...będzie się działo

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
NUTKO zanim wszyyyystkie rozkwitną to jeszcze trochę muszę poczekać . Niektóre nie mają nawet jeszcze pąków kwiatowych
HANIU I GRAZYNKOzaraz wstawie fotki . Jestem zszokowana pięknością Jubile i jak na razie Chopichona .Nostalgia w porównaniu z Jubile odpada w przebiegach . Zakwitła też Blue Parfum a za niedługo zakwitnie również i Blue River są posadzone obok siebie a do tego Gloria dei Juz nie mogę sie doczekać kiedy te wszystkie królowe zakwitna . Piękny i pachnący kwiat ma również Pink Peace . Syn sie śmieje ,że znam imiona moich róż
DANUSIU jesteś królowa skalniaków i nie tylko . ,Wiem masz duzo różnych piwonii ja też je uwielbiam . Może Krysia swoją Krystynę oglada z nieba wysokości
Teraz trochę dzisiejszych fotek a dzisiaj byłam na występie mojego wnuka tańczy taki śmieszny taniec Jumpstyle . Muszę przyznać ,że bardzo mi się to podobało choć muzyka juz tak średnio
TOSIA podpatruj je a potem walnij im fotę

HANIU I GRAZYNKOzaraz wstawie fotki . Jestem zszokowana pięknością Jubile i jak na razie Chopichona .Nostalgia w porównaniu z Jubile odpada w przebiegach . Zakwitła też Blue Parfum a za niedługo zakwitnie również i Blue River są posadzone obok siebie a do tego Gloria dei Juz nie mogę sie doczekać kiedy te wszystkie królowe zakwitna . Piękny i pachnący kwiat ma również Pink Peace . Syn sie śmieje ,że znam imiona moich róż
DANUSIU jesteś królowa skalniaków i nie tylko . ,Wiem masz duzo różnych piwonii ja też je uwielbiam . Może Krysia swoją Krystynę oglada z nieba wysokości
Teraz trochę dzisiejszych fotek a dzisiaj byłam na występie mojego wnuka tańczy taki śmieszny taniec Jumpstyle . Muszę przyznać ,że bardzo mi się to podobało choć muzyka juz tak średnio
TOSIA podpatruj je a potem walnij im fotę

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Gdzieś mi wcięło post, który wczoraj u Ciebie napisałam
No trudno, jeszcze raz, w skrócie: Wydaje mi sie, że nazwy powinny byc odwrotnie, bo tymian ma listki przypominające bardziej oregano, a oregano przypomina rzeczywiście tymianek własciwy!
To żółte jest zupełnie inne niż moja macierzanka ozdobna i bardzo mi się podoba! 
jeśli Ci nadbywa ...
mojej macierzance zrobiłam zdjęcie, pokażę u siebie przy okazji. Gdybyś chciała, albo może macierzankę wczesną? - to powiedz!
No trudno, jeszcze raz, w skrócie: Wydaje mi sie, że nazwy powinny byc odwrotnie, bo tymian ma listki przypominające bardziej oregano, a oregano przypomina rzeczywiście tymianek własciwy!
jeśli Ci nadbywa ...
mojej macierzance zrobiłam zdjęcie, pokażę u siebie przy okazji. Gdybyś chciała, albo może macierzankę wczesną? - to powiedz!
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jadzia, wszystkie róże, które mamy obydwie, u mnie jeszcze w pąkach
i Ty narzekasz na brak słońca
Rosarium ma u Ciebie właściwe kwiaty, moja z Łosiowa chyba bardzo pędzona
tylko po zapachu można poznać, że to ona
kwiaty delikatne, szybko opadają płatki, a łodygi cienkie, jak trawki.
Rosarium ma u Ciebie właściwe kwiaty, moja z Łosiowa chyba bardzo pędzona
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jadziu, ale Ci pięknie już kwitną królewny.
U mnie prawie wszystkie wciąż w pąkach
Piękna RU.
U mnie prawie wszystkie wciąż w pąkach
Piękna RU.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Ja tak w pędzie przeleciałam po ogródku ....Jadziu wnuk udany ,co najbardziej cieszy babcie ...
Piwonie superowskie , też mam z żółtym środkiem ,a róże .....nie ma co mówić .
Mówisz że Twoja róża Ci kwitnie ,,,bo moja też już ma pąki fajniste .
Jak takim tempem fachowcy będą robić grilo-wędzarnię ,,,,to wnet będziesz się zajadać pysznościami .
Piwonie superowskie , też mam z żółtym środkiem ,a róże .....nie ma co mówić .
Mówisz że Twoja róża Ci kwitnie ,,,bo moja też już ma pąki fajniste .
Jak takim tempem fachowcy będą robić grilo-wędzarnię ,,,,to wnet będziesz się zajadać pysznościami .
Jadziulka ten Chopichon zalazł mi za skórę-piękny.Perle też cudowna a piwonie boskie.
No i Twój generał pięknie się otwiera.Ładna,zdrowa sadzonka.
Wnuk wdał się w babcię-talentny ,że hej!!
No i Twój generał pięknie się otwiera.Ładna,zdrowa sadzonka.
Wnuk wdał się w babcię-talentny ,że hej!!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, jak się mają Twoje róże z patyczków ?
Kurcze... moje stoją w miejscu, a ja nie mogę się doczekać kiedy ruszą...
Kurcze... moje stoją w miejscu, a ja nie mogę się doczekać kiedy ruszą...
- JAKUCH

GRAŻYNKO Dzięki
Czekam az dopiero wszystko zakwitnie i wtedy będe wiedziała ,czy dobrze je wszystkie posadziłam . Na dzisiaj już wiem ,że dzwonki będe musia dołożyć do niektórych róż a piwonie przesadzić tylko niektóre
GABI zarazz pokażę sadzonki patyczkowe . Niektóre jak np. Tereska mają dopiero po 1 listku ,ale to dlatego ,że nie była w ogóle przykryta . Zapomniała jeszcze o Polce ,ale u niej jak na razie tylko 1 ma listki
ANIU on jest śliczny i ślicznie pachnie a Kristalperle to taka porcelanowa panienka . Jesteśmy dumni z tego młodszego wnuka teraz będzie mieć 14 lat
BOGUŚKO dzis zakwitła Sarah Bernhard to ostatnia z nowości ,ale ma tylko 1 kwiat ale zgodny z zakupem . No dzis już dalej poszły prace grilownicze potem pokażę a syn sie śmiał czy mam pozwolenie pokazywania jego pracy
ANIU ds Rosarium w pełni rozkwitu ślicznie wygląda taka kępa różowości ,ale zapach ma umiarkowany
BAŚKA u mnie jakoś szybko nie opadają ,no ,ale ona dopiero dziś jest w pełnym rozkwicie . Wiesz co pędzone to pędzone
IZULKO nie pomyliłam sie z etykietkami tak jest jak jest . Tymiankowa tabliczka jest orginalna a oregano czy bazylia tylko taka może być różnica .To oregano jest najpierw zielone a potem dopiero przebarwia sie na żółto . Gdzie tylko mam miejsce sadzę to to na obwódkach bo bardzo mi sie podoba . Jak Ci wyślę to sama zidentyfikujesz co to jest . Wiem ,że jesteś znawczynią ziółek dlatego za bardzo sie z Tobą nie sprzeczam . To żółte oregano dostałam od Iwonki i sama sobie tyle tego naposadzałam
na razie fotki patyczków dla Gabi

GABI zarazz pokażę sadzonki patyczkowe . Niektóre jak np. Tereska mają dopiero po 1 listku ,ale to dlatego ,że nie była w ogóle przykryta . Zapomniała jeszcze o Polce ,ale u niej jak na razie tylko 1 ma listki
ANIU on jest śliczny i ślicznie pachnie a Kristalperle to taka porcelanowa panienka . Jesteśmy dumni z tego młodszego wnuka teraz będzie mieć 14 lat
BOGUŚKO dzis zakwitła Sarah Bernhard to ostatnia z nowości ,ale ma tylko 1 kwiat ale zgodny z zakupem . No dzis już dalej poszły prace grilownicze potem pokażę a syn sie śmiał czy mam pozwolenie pokazywania jego pracy
ANIU ds Rosarium w pełni rozkwitu ślicznie wygląda taka kępa różowości ,ale zapach ma umiarkowany
BAŚKA u mnie jakoś szybko nie opadają ,no ,ale ona dopiero dziś jest w pełnym rozkwicie . Wiesz co pędzone to pędzone
IZULKO nie pomyliłam sie z etykietkami tak jest jak jest . Tymiankowa tabliczka jest orginalna a oregano czy bazylia tylko taka może być różnica .To oregano jest najpierw zielone a potem dopiero przebarwia sie na żółto . Gdzie tylko mam miejsce sadzę to to na obwódkach bo bardzo mi sie podoba . Jak Ci wyślę to sama zidentyfikujesz co to jest . Wiem ,że jesteś znawczynią ziółek dlatego za bardzo sie z Tobą nie sprzeczam . To żółte oregano dostałam od Iwonki i sama sobie tyle tego naposadzałam
na razie fotki patyczków dla Gabi

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, masz fajne te patyczki... ja się boję że nic z moich nie będzie.
A na dodatek ktoś mi urwał liście z jednego...
A na dodatek ktoś mi urwał liście z jednego...
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Piwonia z dzwonkami wygląda nie gorzej, niż róże
u mnie białe dzwonki wplątały sie w czerwonego buka i stworzyła się kompozycja, na jaką sama nigdy bym nie wpadła
Mnie się podoba zapach Rosarium. Jest taki charakterystyczny, że poznam różę z zamkniętymi oczami.
Mnie się podoba zapach Rosarium. Jest taki charakterystyczny, że poznam różę z zamkniętymi oczami.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jadzieńku, ja tylko powiedziałam, co mi się nasunęło po obejrzeniu zdjęć 
Takie "ulepszane" zioła przestają być ziołami i stają się roślinami ozdobnymi, które z ziołami łączy tylko nazwa. Poza tym zdjęcia nie oddają dokładnie wyglądu rosliny, więc jak sie czegoś nie zna, to też trudno dyskutować co to jest, a ja tego żółtego chyba jeszcze nie widziałam.
A czy to się rozłazi przez rozłogi? Na zdjęciu nie wygląda na jakiegoś "ekspansiora"
ale to może byc zwodnicze ;)
Sadzonki patyczkowe masz świetne! Moje w tym roku bardzo mizerne - te co sie ostały
Okrywałaś je na zimę? I w czasie wiosennych przymrozków?
Takie "ulepszane" zioła przestają być ziołami i stają się roślinami ozdobnymi, które z ziołami łączy tylko nazwa. Poza tym zdjęcia nie oddają dokładnie wyglądu rosliny, więc jak sie czegoś nie zna, to też trudno dyskutować co to jest, a ja tego żółtego chyba jeszcze nie widziałam.
A czy to się rozłazi przez rozłogi? Na zdjęciu nie wygląda na jakiegoś "ekspansiora"
Sadzonki patyczkowe masz świetne! Moje w tym roku bardzo mizerne - te co sie ostały
Okrywałaś je na zimę? I w czasie wiosennych przymrozków?
- JAKUCH

IZULKO masz rację to są takie ulepszane zioła . To oregano jest nieszkodliwe nie rozłazi sie rozłogami tylko bardziej sie zagęszcza a tymianek kupiłam ze względu na ładne kolory listków . Teraz jeszcze nie w pełni je pokazuje bo wiosna go tak ograniczyłam w kępce bo to była wielka kępa dałam też Iwonce i ładnie u niej rośnie . Sadzonki były okrywane tylko Tereski nie miałam wcale okrytej i ma tylko jak na razie po 1 listku a z drugiej strony piwonie zabrały im światło ,ale teraz to sie zmieni gdyż połowę piwoniowych liści wycięłam
Fresja zabrała trochę różu od Tom -Toma bardzo ciekawa sprawa czy to możliwe

Fresja zabrała trochę różu od Tom -Toma bardzo ciekawa sprawa czy to możliwe