Przemek nam chyba zaginął
U Przemka w ogrodzie cz.II
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Witam wszystkich
, mam dwa dni wytchnienia urwanie głowy, susza, upał, remont i wszystko inne, a w ogrodzie kwitnie wszystko na potęgę już nie wiadomo gdzie zdjęcia robić, w tym roku, a to jest mój drugi rok na forum w ogrodzie jest troszkę inaczej z czego się bardzo cieszszę, oprócz drzew i krzewów które bardzo lubię
przybyło duzo bylin i dzięki nim w ogrodzie co chwila pojawai się jakis nowy kwiatek
w większości pierwszy raz w moim ogródku, z przyjemnością i ciekawością każdego ranka szukam nowych kwitnących niespodzianek, to tak na szybko kilka z nich, trochę chaotycznie, ale cóż

nowa piwonia miała być zółta

zaczynają kwitnać ostróżki które uprawiam z nasion

Roślinka od Adama, ładne ma żółte listki naket kwiatek będzie
tylko nazwa mi umknęła

nowa piwonia miała być zółta

zaczynają kwitnać ostróżki które uprawiam z nasion

Roślinka od Adama, ładne ma żółte listki naket kwiatek będzie

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku a u mnie kilka dni temu mocno ;popadało nadal mokro w ziemi nie muszę matrwić się o podlewanie .
Całkiem sporą kolekcje irysków zebrałeś .
Widzę że kwitną u Ciebie ostróżki u mnie jeszcze w pakach .

co to za ciekawa roślinka ?
Całkiem sporą kolekcje irysków zebrałeś .
Widzę że kwitną u Ciebie ostróżki u mnie jeszcze w pakach .

co to za ciekawa roślinka ?
- przemekg
- 1000p

Geniu to u mnie kilka dni temu tylko wiatr się zerwał i trochę zagrzmiało ale deszczu nic, wszędzie bardzo sucho, ta roślina to gunera olbrzymia- taki 2metrowy rabarbar
tylko moja to dopiero sadzonka pod grubym słomianym okryciem przetrwała zimę i mam nadzieję że w tym roku nabierze trochę zielonej masy 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
No to raczej nie do mojego ogrodu
widziałam taka wielka w Ogrodzie botanicznym we Wrocławiu .
Spodobały mi się te liście takie dwubarwne , teraz to dopiero zobaczyłam że to chyba słońce a nie 2 barwne liście
Genia
widziałam taka wielka w Ogrodzie botanicznym we Wrocławiu .
Spodobały mi się te liście takie dwubarwne , teraz to dopiero zobaczyłam że to chyba słońce a nie 2 barwne liście
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tyle kwiatów i jakich pięknych.....
Nawet żurawki trafiły na skalniak, ależ będzie się działo.
Przemku a możesz wkleić kilka fotek z perspektywa ?
To muszą być spore zmiany sądząc po zdjęciach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku ależ cudowne kwitnienia nam pokazałeś
, jest tak dużo , że nie wiadomo co chwalić 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
W Twoim przepastnym ogrodzie rzeczywiście tych niespodzianek musi być mnóstwo!
Pokazałaeś przepiękne róże i piwonie, a jakie żurawki! Czy one rosną w słońcu?
I zauważyłam coś, co wygląda jak jaśmin, ale kwiaty ... kwiaty ma jak piwonia!
Pokazałaeś przepiękne róże i piwonie, a jakie żurawki! Czy one rosną w słońcu?
I zauważyłam coś, co wygląda jak jaśmin, ale kwiaty ... kwiaty ma jak piwonia!
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Przemku fajnie wyglądają te żurawki wyłaniajace się z kamieni

- przemekg
- 1000p

Geniu ciekaw jestem, czy u mnie gunnera też tak duża wyrośnie, a na liściach faktycznie słońce, wzorki porobiło.
Grażynko ogólnie z daleka zmian jeszcze nie widać bo większość bylin to jeszcze młode i małe sadzonki, a żurawki nie są na skalniaku
tylko na żurawkowej rabatce, tylko trochę kamienista mi wyszła
, postaram sie o szersze zdjęcia.
Asiu kwiatów dużo, nigdy u mnie tyle roślin nie kwitło jednocześnie, a będzie jeszcze więcej
Łukasz iryski mam od czasu gdy trafiłem na forum w większości to ich pierwsze kwiaty
a część jeszcze nie kwitła w tym roku, dzięki Geni, Izie i Jackowi uzbierałem juz małą kolekcję
a tej wczesnej lili i Tobie dałem cebulkę czyżby nie wyrosła
Izo część z tych niespodzianek to Twoje iryski, rosna przy oczku i świetnie tam pasują
te drobne niebieskie maja ogroną ilość kwiatów. Żurawki w cieniu rosną, tak od 16 zagląda do nich słońce ale dają radę
Tak to jaśminowiec Biały Karzeł karłowa obficie kwitnąca odmiana.
Kasiu w ubiegłym roku było widać z daleka tylko kamienie w tym roku żurawki nabrały siły i juz zaczynają, wychodzic na pierwszy plan
Remont trwa nadal ale w ogrodzie nie ma jeszcze strat, małymi krokami ale wszystko idzie zgodnie z planem, w czerwcu już się skończą najważniejsze prace, o ile okna będą na czas, a drobne wykończeniowe, takie jak malowanie po tym wszystkim to juz chyba sobie odłożę na jesień albo jeszcze poźniej. Dziś nie było nic robione bo wylewka schła, więc troszkę od tego wszystkiego można było odetchnąć.
To jeszcze kilka kwiatków bo następne nie wiem kiedy będą

kolejna kanna zakwitła tylko susza i upał im nie służą bo nie zdążyły się jeszcze dobrze ukorzenić a tu juz mało wiosenna pogoda

robinia włochata bardzo nadmarzła ale kwiatów ma całą masę

Grażynko ogólnie z daleka zmian jeszcze nie widać bo większość bylin to jeszcze młode i małe sadzonki, a żurawki nie są na skalniaku
Asiu kwiatów dużo, nigdy u mnie tyle roślin nie kwitło jednocześnie, a będzie jeszcze więcej
Łukasz iryski mam od czasu gdy trafiłem na forum w większości to ich pierwsze kwiaty
Izo część z tych niespodzianek to Twoje iryski, rosna przy oczku i świetnie tam pasują
Kasiu w ubiegłym roku było widać z daleka tylko kamienie w tym roku żurawki nabrały siły i juz zaczynają, wychodzic na pierwszy plan
Remont trwa nadal ale w ogrodzie nie ma jeszcze strat, małymi krokami ale wszystko idzie zgodnie z planem, w czerwcu już się skończą najważniejsze prace, o ile okna będą na czas, a drobne wykończeniowe, takie jak malowanie po tym wszystkim to juz chyba sobie odłożę na jesień albo jeszcze poźniej. Dziś nie było nic robione bo wylewka schła, więc troszkę od tego wszystkiego można było odetchnąć.

kolejna kanna zakwitła tylko susza i upał im nie służą bo nie zdążyły się jeszcze dobrze ukorzenić a tu juz mało wiosenna pogoda

robinia włochata bardzo nadmarzła ale kwiatów ma całą masę

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ta druga odmiana canny to chyba taka sama, jak pierwsza?
No to zachwyciłeś fotkami
Mówisz gunera zimę przetrwała
Gratulacje, u mnie nie ma co ryzykować 
No to zachwyciłeś fotkami
Mówisz gunera zimę przetrwała
- przemekg
- 1000p

Jolu kanna zupełnie inna nawet liście mają inny odcień, pierwsza ma kwiaty większe czerwone z nikłą zółtą obwódką, a ta ma mniejsze kwiaty i są wyrażnie dwubarwne żółto czerwone.
Gunnera była przykryta ok 50cm warstwą suchej słomy a na to folia i nawet 30 stopniowe mrozy nie były jej straszne
Gunnera była przykryta ok 50cm warstwą suchej słomy a na to folia i nawet 30 stopniowe mrozy nie były jej straszne
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Mówisz, że to może być Lucifer
Piękny, jak by się nie zwał
Kurcze takie kalimacje z tym okrywaniem, ale warto
Piękny, jak by się nie zwał
Kurcze takie kalimacje z tym okrywaniem, ale warto
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bardzo sie cieszę, że udało mi sie dołożyć do miłych niespodzianek
A może jeszcze chciałbys do kolekcji irysy błękitne?
(tez syberyjskie)
Jaśminowiec jest niesamowity! jesdzcze czegoś takiego nie widziałam. Żeby na takim maluchu siedziały takie wielkie kwiaty
A pachnie?
A w moim oczku też zakwitła już pierwsza Twoja lilijka
Jaśminowiec jest niesamowity! jesdzcze czegoś takiego nie widziałam. Żeby na takim maluchu siedziały takie wielkie kwiaty
A w moim oczku też zakwitła już pierwsza Twoja lilijka
- przemekg
- 1000p

Jolu jutro sprawdzę może jeszcze się nie zmyła zawieszka z nazwą którą Janusz przyczepił, a z okrywaniem tej rośliny to żaden problem bo liście się obcina przy ziemi kładzie na stożku wzostu i na to dużo słomy, trochę foli przyciśnietej kamieniam i już, bez żadnego okręcania owiązywania palikowania. W Pęchcinie usypują wielki kopiec z kory ale ja mam darmową słomę i tez się sprawdza 
Izo jeszcze wszystkie Twoje iryski nie zakwitły może się i błękitny trafi, a jaśminowiec ma z 50 cm i całą masę bardzo pełnych kwiatów aż się gałązki kładą pod ich ciążarem i pachną bardzo silnie
Igor dzięki, myślałem że ta jasna barwa będzie tylko na początku rozwoju liści a tu cały czas roślinka aż świeci
Izo jeszcze wszystkie Twoje iryski nie zakwitły może się i błękitny trafi, a jaśminowiec ma z 50 cm i całą masę bardzo pełnych kwiatów aż się gałązki kładą pod ich ciążarem i pachną bardzo silnie
Igor dzięki, myślałem że ta jasna barwa będzie tylko na początku rozwoju liści a tu cały czas roślinka aż świeci