Witam w ogrodzie u Aguniady
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
ależ oczywiście że zajrzę
dzięki za zaproszenie 
Gat, narzekam, bo widzisz sama... chciałabym lepiej, ale brakuje mi sprzętu ;-) jestem już nakręcona, żeby to zmienić... zapraszam Cię pod brzózki, a po południu mrożona kawa 
Bożenko - sporo wiciokrzewów było w ND... ale w Rogowie pewnie też jest wybór
Aage - witam Cię serdecznie i zapraszam na kocyk:) tak, ogród to mój raj... dzięki niemu jestem szczęśliwszym człowiekiem
wpadnę do Ciebie z rewizytą, jeśli mogę 
Bożenko - sporo wiciokrzewów było w ND... ale w Rogowie pewnie też jest wybór
Aage - witam Cię serdecznie i zapraszam na kocyk:) tak, ogród to mój raj... dzięki niemu jestem szczęśliwszym człowiekiem
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agunia znam ten ból
też chciałabym mieć coraz lepszy sprzęt i robić lepsze zdjęcia
Szczególnie jak popatrzę na zdjęcia Danusi np.....
Kawka mrożona.... Pycha !!!
Kawka mrożona.... Pycha !!!
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aga jak szybko rośnie Ci ten wiciokrzew i w jakim rozstawie masz go posadzonego
bo tak mi się spodobał że czytam o nim i się coraz mocniej zastanawiam nad zakupem
bo tak mi się spodobał że czytam o nim i się coraz mocniej zastanawiam nad zakupem
Bożenko, co masz na myśli pytając w jakiej rozstawie jest posadzony?
wiciokrzew rosnie u mnie 4 lata, myślę że ma ze 2,5m wzrostu, posadzony przy ogrodzeniu od południa... nie ma zbyt dobrych warunków do rozrostu, bo zagłuszają go derenie.... ale radzi sobie
wiciokrzew rosnie u mnie 4 lata, myślę że ma ze 2,5m wzrostu, posadzony przy ogrodzeniu od południa... nie ma zbyt dobrych warunków do rozrostu, bo zagłuszają go derenie.... ale radzi sobie
- bonia244
- 1000p

- Kontakt:
Aga masz jedną szt która się tak rozrosła
ja myślałam nad kilkoma szt i puszczeniu ich na siatkę dlatego pytam co ile były sadzone jak więcej ich masz
coś mi się nic nie klei

ja myślałam nad kilkoma szt i puszczeniu ich na siatkę dlatego pytam co ile były sadzone jak więcej ich masz
coś mi się nic nie klei
tak, Bożenko, teraz rozumiem - u mnie jest tylko jeden wiciokrzew 
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To też zagaję coś o wiciokrzewie, żeby nie było
Mój posadzony był przy kratce tarasowej, rósł pięknie ale te piekielne mszyce wykończyły najpierw jego a potem mnie, albo odwrotnie. Ciachnęłam go. Poza tym był jeszcze jeden problem, jak dojrzewały owoce to zlatywały się ptaki i robiły straszny.... syf
Wiecie co... ??? jakoś mi sie przykro zrobiło po tej napiętej sytuacji na FO

Wiecie co... ??? jakoś mi sie przykro zrobiło po tej napiętej sytuacji na FO
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Ja modów rozumiem w pewnym sensie jeśli chodzi o nabijanie postów, bo tu nie idzie o jakieś punkty czy karty tylko o działanie strony. To forum ma dwadzieścia parę tysięcy użytkowników, więc potrzebuje potężnego serwera. Wątki ogrodowe nie są usuwane z czasem jak to się dzieje z wątkami na off topic, więc przy braku merytorycznej kontroli forum spuchłoby w bardzo szybkim czasie i szybko nastałby jego techniczny koniec. To z powodów czysto technicznych istnieje na przykład konieczność dzielenia wątków po uzyskaniu określonej liczby stron i nie można dodawać zdjęć wprost na serwer forum, tylko z zewnątrz jako linki.
Gawroniu, jeśli szanowna Administracja uzna, że wątek nadaje się do sekcji off-topic to przyjmę to z pokorą... nie sądzę, żeby przez to stracił na jakości, na co świetnym przykładem może być wątek prowadzony w ten sposób przez Jagusię. I proszę, nie bój się u mnie pisać.
Gat, zaczynam się bać tych mszyc na wiciokrzewach... codziennie oglądam swojego... szkoda wielka, że musiałaś radykalnie wyciąć swoje pnącze, bo przy tarasie na pewno stanowiło piękną jego ozdobę...
Bożenko, jaką odmianę chciałabyś kupić?
Francesko - z tego punktu widzenia to oczywiście racja... umówmy się, że odwiedzając się wzajmnie, nie poprzestajemy na nic nie wnoszących powitaniach tylko jednak dodajemy coś merytorycznego.
Gat, zaczynam się bać tych mszyc na wiciokrzewach... codziennie oglądam swojego... szkoda wielka, że musiałaś radykalnie wyciąć swoje pnącze, bo przy tarasie na pewno stanowiło piękną jego ozdobę...
Bożenko, jaką odmianę chciałabyś kupić?
Francesko - z tego punktu widzenia to oczywiście racja... umówmy się, że odwiedzając się wzajmnie, nie poprzestajemy na nic nie wnoszących powitaniach tylko jednak dodajemy coś merytorycznego.
- bonia244
- 1000p

- Kontakt:
Aga myślałam o "American Beauty"
ale jeszcze nie wiem a ty jaką masz odmianę
ale jeszcze nie wiem a ty jaką masz odmianę
Boniu, nie znałam tej American Beauty, ale zajrzałam do wyszukiwarki - myślę, że jest warta uwagi! mój wiciokrzew to chyba Dropmore Scarlet, ale muszę to sprawdzić 
dobry wieczor... jak się cieszę - zakwitł mi ognik, co oznacza, że jest szansa na owoce - po raz pierwszy od posadzenia dwa lata temu (stale przemarzał)...

tawułka

hortensja
milego wieczoru!

tawułka

hortensja
milego wieczoru!
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ladny ten ognik, co to jest za odmiana z takimi czerwonymi pedami? Moje chyba takich nie maja albo nie zauwazylam 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Czemu ja nie mam ani jednego pączka hortensji jeszcze?
Co to za odmiana będzie kwitnąć?
A drugie to nie tawuła tylko tawułka, ponieważ ich nazwa łacińska jest zupełnie różna, śmiem twierdzić, że to jest różnica (tawuła to Spirea, tawułka - Astilbe ;))
A drugie to nie tawuła tylko tawułka, ponieważ ich nazwa łacińska jest zupełnie różna, śmiem twierdzić, że to jest różnica (tawuła to Spirea, tawułka - Astilbe ;))