Storczyki Katarzynki cz.II
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Mareczku ja zamiast tego brązu wole różowy
a panowie jak najbardziej 
Kasiu ja też wolę róż..
ale Twoje dendrobium mnie po prostu zachwyciło....
Mój Zyguś na razie ok, nie stracił liści... a jeżeli chodzi o przyrosty to wydaje mi się, że leciutko drgnęły,,, ale może mi się wydawać, bo niestety czasami człowiek chce zobaczyc coś czego nie ma,,,

ale Twoje dendrobium mnie po prostu zachwyciło....
Mój Zyguś na razie ok, nie stracił liści... a jeżeli chodzi o przyrosty to wydaje mi się, że leciutko drgnęły,,, ale może mi się wydawać, bo niestety czasami człowiek chce zobaczyc coś czego nie ma,,,
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu
prześliczne to dendrobium a chodziło za mną już chyba ponad pół roku
i wreszcie je mam
dzięki kochana
Muszę jakiegoś speeda mojemu zapodać i odtransportować do Ciebie
Muszę jakiegoś speeda mojemu zapodać i odtransportować do Ciebie
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Kolorek dendrobium jest naprawdę wyborny!
Milo popatrzeć na taki nasycony, aksamitny kolorek. 
-
katarzynka575
- 1000p

Miło mi bardzo że tak się podoba CAŁUSEK to jego imię pasuje do niego jak ulał
Wczorajszy dzień zakończył się upolowaniem długo wyczekiwanej miniaturki .Tym razem żółtej .Mam podobną ale z tych większych a zakochałam się w tych malcach i właśnie taką jeszcze chciałam do rodzinki mini miniaturek
Oto ona
moje Lodzie mają podobne kwiatuszki
To maleństwo wpadło mi w oko już wtedy kiedy kupowałam białą m.m. ale ponieważ były w wazonach i kulkach żelowych kosztowały 41zł. Cena trochę zaporowa.Mnie ten wazon do niczego (nie lubię kwiatów ciętych i takowych nie dostaję ) kulki podtrzymujące wilgoć no może ale tu wyglądało to tak jakby storczyki były roślinami wodnymi .Po prostu chcieli je utopić

tak to wyglądało .Niema zdjęcia w wazonie bo po odejściu od kasy zaraz ją wyjęłam z tej wody i dosłownie naciskając doniczusię wyciskałam strużkę wody i to całkiem niezłą . Wybrałam jedną z najładniejszych .Wiecie teraz kosztują 18 zł. wyliczyłam -wazonik około 10 zł. -kulki żelowe około 5 zł. .Wychodzi na to że storczyk w tej chwili kosztuje coś koło 3 zł.
Wieczorem bo jeszcze odwiedziłam córcię i dostałam do przesadzenie jej storczyka którego dostała od przyszłej teściowej przesadziłam od razu tego podtopionego malca .Teraz jest w nowej doniczce po deserku Arletka podpowiedziała mi ten fantastyczny pomysł
,w suchym podłożu obłożona spagnum i odpoczywa
w towarzystwie koleżanek 
Wczorajszy dzień zakończył się upolowaniem długo wyczekiwanej miniaturki .Tym razem żółtej .Mam podobną ale z tych większych a zakochałam się w tych malcach i właśnie taką jeszcze chciałam do rodzinki mini miniaturek
Oto ona
moje Lodzie mają podobne kwiatuszki To maleństwo wpadło mi w oko już wtedy kiedy kupowałam białą m.m. ale ponieważ były w wazonach i kulkach żelowych kosztowały 41zł. Cena trochę zaporowa.Mnie ten wazon do niczego (nie lubię kwiatów ciętych i takowych nie dostaję ) kulki podtrzymujące wilgoć no może ale tu wyglądało to tak jakby storczyki były roślinami wodnymi .Po prostu chcieli je utopić

tak to wyglądało .Niema zdjęcia w wazonie bo po odejściu od kasy zaraz ją wyjęłam z tej wody i dosłownie naciskając doniczusię wyciskałam strużkę wody i to całkiem niezłą . Wybrałam jedną z najładniejszych .Wiecie teraz kosztują 18 zł. wyliczyłam -wazonik około 10 zł. -kulki żelowe około 5 zł. .Wychodzi na to że storczyk w tej chwili kosztuje coś koło 3 zł. Wieczorem bo jeszcze odwiedziłam córcię i dostałam do przesadzenie jej storczyka którego dostała od przyszłej teściowej przesadziłam od razu tego podtopionego malca .Teraz jest w nowej doniczce po deserku Arletka podpowiedziała mi ten fantastyczny pomysł
w towarzystwie koleżanek Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Śliczna
Super, że udało Ci się ją kupić w dobrej cenie
Super, że udało Ci się ją kupić w dobrej cenie
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Kasiu maluszek jest piękny!!A korzonki jak wyglądały od tego podtapiania??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
katarzynka575
- 1000p

Monia a żebyś widziała w jakich podskokach do kasy leciałam ,że mi się udało w tej cenie moją wymarzoną kupić 
Jagódko nawet nieźle no oczywiście ciemno (mokre) zielone ale nawet chyba żadnego nie musiałam obcinać .Trochę poleżał bez niczego żeby podeschły i do nowego podłoża .
Jagódko nawet nieźle no oczywiście ciemno (mokre) zielone ale nawet chyba żadnego nie musiałam obcinać .Trochę poleżał bez niczego żeby podeschły i do nowego podłoża .
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
E no to super Ci sie trafiło faktycznie!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
katarzynka575
- 1000p

No ale ten był najładniejszy
,a inne bidulinki już kwiatki traciły, czyli już nie wytrzymywały tego podtapiania
i pewnie jak nie znajdą się miłośnicy storczyków to pójdą do śmieci 
Kasiu, musiałam troszkę zaległości nadrobić i u Ciebie...Takie bordowe dendrobium koniecznie muszę sobie kiedyś sprawić, jest prześliczne, chyba ciągle głaskałabym jego płatki, gdybym je miała . Miniaturka - jak to miniaturki - słodziutka! Krówka bardzo, bardzo warta uwagi.
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
anulkaczarna
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 28 maja 2011, o 10:24
Widze, że na te bordowe dendrobium nie tylko ja mam chrapke, ale co tu się dziwic, jest naprawdę przecudowne

- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu piękna miniaturka Ci się trafiła
i cieszę się że przydał Ci się pomysł z doniczusią po deserku.
Ten pomysł podsunęła mi go też nasza forumowa koleżanka
(chyba Justynka)
Ten pomysł podsunęła mi go też nasza forumowa koleżanka