No więc siałem pod koniec marca, czyli klasycznie. Wygląda teraz tak:
już za 2-3 tygodnie risotto risi e bisi

Jest to odmiana "Bajka", pierwszy raz ja mam, moze ten typ tak ma?
  Jest to odmiana "Bajka", pierwszy raz ja mam, moze ten typ tak ma? 

Tak, to wysoka cukrowa odmiana.
  Tak, to wysoka cukrowa odmiana.

Miałam dwa lata temu groszek Bajka. Miał takie przebarwione liście, był wysoki, jego strąki nie miały foliowej wyściółki i mozna go było jeść w całości. Niestety (nie wiem czy tak miało być), poczekałam aż podrosną groszki i okazało się, że były gorzkie. Te, które zjadłam jako maleńkie kuleczki razem ze strąkiem były pyszne. Mam wrażenie, że to odmiana, którą nalezy zrywać z małymi kuleczkami razem ze strąkiem i tak jeść - w zupie były pyszne.Rybka pisze:Chyba coś niedobrego dzieje sie z moim groszkiem, od paru dni zauwazylam jakies przebarwienia na lisciach, poza tym ma z 80 cm wysokosci i ani jednego kwiatkaJest to odmiana "Bajka", pierwszy raz ja mam, moze ten typ tak ma?

Ja swój posiałam 2 kwietnia i ma juz malutkie kuleczki jak pszenica.Pelasia pisze:Mój groszek sześciotygodniowy(siany w pierwszej połowie marca) ma już gotowe strączki do jedzenia.

groszku sześciotygodniowego.
 groszku sześciotygodniowego.

Teraz to chyba za późno.Ja swojego nie pryskałam i nie ma robaków.A poza tym jak potem jeść taki pryskany groszek?
 Teraz to chyba za późno.Ja swojego nie pryskałam i nie ma robaków.A poza tym jak potem jeść taki pryskany groszek?