U nas przez osiem lat objadały co do jednej szpaki, w końcu trzy drzewa wiśni i dwie czereśnie tej zimy zmarzły.
Jestem skazana na targowe czereśnie.

.
 . . Zaraz bym upiekła szybkie ciasto z tymi owocami .
  . Zaraz bym upiekła szybkie ciasto z tymi owocami .

.
  .

ale niewiele, niektóre w tym roku wcale nie kwitną, bo młodziutkie ,sadzone w zeszłym roku....mam nadzieję że za rok już pokażą kwiatuszki.
  ale niewiele, niektóre w tym roku wcale nie kwitną, bo młodziutkie ,sadzone w zeszłym roku....mam nadzieję że za rok już pokażą kwiatuszki. 

niestety takie niespodzianki są bardzo częste. A ta niekwitnąca może pokaże kwiatuszki w przyszłym roku
  niestety takie niespodzianki są bardzo częste. A ta niekwitnąca może pokaże kwiatuszki w przyszłym roku   Białe są naprawdę niesamowicie piękne
 Białe są naprawdę niesamowicie piękne  

Jeśli tak ,to napisz,jak o nią dbasz i jak zimuje .
 Jeśli tak ,to napisz,jak o nią dbasz i jak zimuje .  

Cudowne kolorki miód na moje serce, oczy i duszę ....jakiego Ty mi smaku narobiłaś na czeresnie ,aż mi slinka kapie.Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie
 Cudowne kolorki miód na moje serce, oczy i duszę ....jakiego Ty mi smaku narobiłaś na czeresnie ,aż mi slinka kapie.Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie    

lubelski pisze:..doczytałem w innym wątku że mamy podobny problem z mieniącymi się na zielono chrząszczami...w twardych pancerzykach. Jak mamy tyle lat działkę nie widziałem takiej jego populacji jak w tym roku, owszem trafiały się pojedyńcze egzemplarze ale w tym roku to plaga..zjadają u Ciebie pęcherznicę..a czym będziesz pryskała

Strasznie masakrują mi liście na różach, żylistkach, pęcherznicy....nie ma innego wyjścia jak pryskanie
 Strasznie masakrują mi liście na różach, żylistkach, pęcherznicy....nie ma innego wyjścia jak pryskanie  Ja pryskam Karate.
  Ja pryskam Karate. 

iryski bardzo lubię kiedyś moja mama miała piękną kolekcje, wspaniałe odmiany....ale ja je zlikwidowałam....bo koncepcja mi się zmieniła
 iryski bardzo lubię kiedyś moja mama miała piękną kolekcje, wspaniałe odmiany....ale ja je zlikwidowałam....bo koncepcja mi się zmieniła   teraz znów ich poszukuję i sadzę
  teraz znów ich poszukuję i sadzę   

Te  które pokochały mój ogródek to takie malutkie żuczki o prześlicznym  mieniącym się zielonym pancerzyku....
 Te  które pokochały mój ogródek to takie malutkie żuczki o prześlicznym  mieniącym się zielonym pancerzyku....
 ja dzisiaj planuję truskaweczki bo sezon w pełni
 ja dzisiaj planuję truskaweczki bo sezon w pełni 

One tak krótko są, ze faktycznie trzeba korzystać
 One tak krótko są, ze faktycznie trzeba korzystać   

czeresienki rosną przytulone do tarasu
  czeresienki rosną przytulone do tarasu   
  ale one rosną w masakrycznym miejscu, zagłuszone przez jeżynę....kupiłam 3 pergolki i jutro je zmontuję i przesadzę clematisy .
 ale one rosną w masakrycznym miejscu, zagłuszone przez jeżynę....kupiłam 3 pergolki i jutro je zmontuję i przesadzę clematisy .

moja już niestety przekwitła...
 moja już niestety przekwitła...