Bardzo ladny ogrod Aniu!
Mój ogród...Ann-ka72
Re: Mój ogród...Ann-ka72
Bardzo ladny ogrod Aniu!
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba nie mam ręki do macierzanki i mydlnicy
Twoje takie dorodne i kwitnące a moje...najdłużej przeżyłay miesiąc.
Twoje takie dorodne i kwitnące a moje...najdłużej przeżyłay miesiąc.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu zachwycają mnie pąki na pęcherznicy, uwielbiam te krzewy, chciałabym kupić kilka różnych.......tylko gdzie to sadzić
pozwoliłam sobie tylko jedną Diabolo, ale to jeszcze maleństwo, na kwitnienie nie mam co jeszcze liczyć
a na dodatek dopadły się do niej piękne zieloniutkie żuczki...wyglądają jak klejnoty i zjadają ją żywcem....koniecznie muszę popryskać, bo już i za róże się wzięły 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
A mnie ostatnio wzieło na macierzanki...kupiłam sobie kilka mimo że te które miałam padły po zimie
Fajna pęcherznica...ja mam jakąś zielonolistną i Diabolo...jeszcze małe ale już trochę kwiatków mają
Fajna pęcherznica...ja mam jakąś zielonolistną i Diabolo...jeszcze małe ale już trochę kwiatków mają
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
I nic Ci nie zostanieAnn-ka72 pisze:Ania, jeśli chcesz, to Tobie też wyślę.Żaden problem
Poszukam
Żurawka nn podobna do Palace Purple.
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witam wszystkich odwiedzających.
Po dłuższej przerwie mogę w końcu zajrzeć na forum...po burzy kilka dni temu i piorunie, który walnął gdzieś blisko domu padł komputer i telewizor.Wczoraj w nocy komputer został naprawiony i mogę odpisać na posty
Celinko, Agulinko,Empuzo,Agness,Grażynko,Aniu dziękuję za odwiedzinki.
Postaram się jak najszybciej odwiedzić Was i wstawić u siebie jakies zdjęcia.

Po dłuższej przerwie mogę w końcu zajrzeć na forum...po burzy kilka dni temu i piorunie, który walnął gdzieś blisko domu padł komputer i telewizor.Wczoraj w nocy komputer został naprawiony i mogę odpisać na posty
Celinko, Agulinko,Empuzo,Agness,Grażynko,Aniu dziękuję za odwiedzinki.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aniu a ja mam mydlnicę w nóżkach clematisów
Pięknie się rozrasta i cieniuje. Czekm na kwiatu hortensji
będzie co oglądać 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aniu , a już się martwiłam o Ciebie . Jak dobrze , że , wszystko w porządku
.
Czekam z niecierpliwością na fotki , a zwłaszcza imponującego skalniaka
. Takie kamienie olbrzymie , to i u mnie znalazłyby miejsce . Zapomniałam , przez zagapienie się , powiedzieć , że mydlnica bazyliowata jest przepiękna
.
Kiedyś u mnie rosła , ale to było lata temu .
Czekam z niecierpliwością na fotki , a zwłaszcza imponującego skalniaka
Kiedyś u mnie rosła , ale to było lata temu .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS

Aniu współczuję strat po burzy, ja bardzo się pilnuję, żeby wszystko wyłączać z sieci ,od czasu, kiedy sąsiadce padły wszystkie sprzęty elektryczne w domu 
Ojej! Dobrze, że nic gorszego się nie stało. Ja przy każdej burzy pluję sobie w brodę, że nie znalazłam pieniążków na instalacje odgromową...
-
Ann-ka72
- 1000p

Pamelko- też czekam aż hortensje zakwitną, to już niedługo
Jagódko- nie martw się, nic złego się nie dzieje....czasami też nie zaglądam na forum, bo maluch nie pozwala albo pomagam w firmie męża....
Ten skalniak nadal nie jest skończony, przez te upały nie chce mi się jechać po kamienie.Planuję też od tygodnia pielenie, bo zarasta wszystko- i tak samo-zaczynam i nie kończę,bo brakuje siły....
Agness- ja też wyłączam wszystko,ale tego dnia dopadła mnie taka migrena-pewnie przez zmianę ciśnienia, że nie byłam w stanie nawet oczu otworzyć,nie pomyślałam,żeby nawet powiedzieć w domu,żeby wyłączyli...zupełnie nie kontaktowałam..wymiotowałam 5 razy,a w nocy to takie samoloty kręciły sie w głowie,że myślałam,że spadam.... telewizora mi nie szkoda(był stary)-i tak nie oglądam... w komputerze tylko jakiś zasilacz spalił sie i szwagier wczoraj wymienił.No i jeszcze telefon z modemem od faxu w firmie,ale to męża wina, bo też nie pomyślał, wszyscy chyba oczekują,że ja będę o wszystkim myślała,a ja czasami nie jestem w stanie myśleć...
Sąsiedzi też mieli straty-przeważnie telewizory i okopcone gniazdka.
Dagmaro - ja też sie cieszę,że tylko tyle strat...bo jak piorun strzelił,i to z takim świstem,że myślałam,ze gdzieś w drzewo na podwórku-mamy takie wysokie brzozy...ale pewnie niewiele dalej walnęło.
Kilka zaległych fotek:
Na pierwszym planie liatra- dużo małych siewek jest,co mnie bardzo cieszy...

Szafirek kudłaty i azalie japońskie-chyba dam im szansę

No i przyłapałam krasnala, jak wcina poziomki

Hortensja Limelight

Hortensja Vanille Fraise

Hortensja Anabell-ma bardzo duze liście- nie wiem,czy tak one mają,czy to efekt podlewania gnojówką z mlecza i skrzypu.

Hortensja dębolistna- jeszcze mała(przymarzłą zimą), ale nabiera powoli tempa i może zakwitnie...?

Mój ulubiony powojnik-Mrs. Cholmondeley

Tawułka - chyba chińska

Jagódko- nie martw się, nic złego się nie dzieje....czasami też nie zaglądam na forum, bo maluch nie pozwala albo pomagam w firmie męża....
Ten skalniak nadal nie jest skończony, przez te upały nie chce mi się jechać po kamienie.Planuję też od tygodnia pielenie, bo zarasta wszystko- i tak samo-zaczynam i nie kończę,bo brakuje siły....
Agness- ja też wyłączam wszystko,ale tego dnia dopadła mnie taka migrena-pewnie przez zmianę ciśnienia, że nie byłam w stanie nawet oczu otworzyć,nie pomyślałam,żeby nawet powiedzieć w domu,żeby wyłączyli...zupełnie nie kontaktowałam..wymiotowałam 5 razy,a w nocy to takie samoloty kręciły sie w głowie,że myślałam,że spadam.... telewizora mi nie szkoda(był stary)-i tak nie oglądam... w komputerze tylko jakiś zasilacz spalił sie i szwagier wczoraj wymienił.No i jeszcze telefon z modemem od faxu w firmie,ale to męża wina, bo też nie pomyślał, wszyscy chyba oczekują,że ja będę o wszystkim myślała,a ja czasami nie jestem w stanie myśleć...
Dagmaro - ja też sie cieszę,że tylko tyle strat...bo jak piorun strzelił,i to z takim świstem,że myślałam,ze gdzieś w drzewo na podwórku-mamy takie wysokie brzozy...ale pewnie niewiele dalej walnęło.
Kilka zaległych fotek:
Na pierwszym planie liatra- dużo małych siewek jest,co mnie bardzo cieszy...

Szafirek kudłaty i azalie japońskie-chyba dam im szansę

No i przyłapałam krasnala, jak wcina poziomki

Hortensja Limelight

Hortensja Vanille Fraise

Hortensja Anabell-ma bardzo duze liście- nie wiem,czy tak one mają,czy to efekt podlewania gnojówką z mlecza i skrzypu.

Hortensja dębolistna- jeszcze mała(przymarzłą zimą), ale nabiera powoli tempa i może zakwitnie...?

Mój ulubiony powojnik-Mrs. Cholmondeley

Tawułka - chyba chińska

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ciekawa jestem rozkwitu Twoich hortensji . Limelight jest moim marzeniem , podobnie , jak i koronkowa może sobie je sprawię niedługo .
W te upały to nic się nie chce , tylko schronienia się szuka w chłodnym , zacienionym miejscu . U mnie dzisiaj burzowo , deszczowo , ale sie cieszę , że nie muszę podlewać , no i mam zapas wody w beczce 800 l .
W te upały to nic się nie chce , tylko schronienia się szuka w chłodnym , zacienionym miejscu . U mnie dzisiaj burzowo , deszczowo , ale sie cieszę , że nie muszę podlewać , no i mam zapas wody w beczce 800 l .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
-
Ann-ka72
- 1000p

Jagódko-Limelight polecam z czystym sumieniem, jest piękna i niezawodna w kwitnieniu.
Mam nadzieję,że mój leń w końcu mnie opuści-ta pogoda jest obezwładniająca, ale prawie skończyłam pielenie w jednym miejscu
A to juz dobry znak. U nas na razie bez opadów.... przez te upały azalie bardzo szybko mi przekwitły w tym roku,za mało podlewałam.

Mam nadzieję,że mój leń w końcu mnie opuści-ta pogoda jest obezwładniająca, ale prawie skończyłam pielenie w jednym miejscu
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, sporo masz tych hortensji
U mnie w tym roku po raz pierwszy zakwitnie aspera, z czego bardzo się cieszę
Rh mam ponad 70.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Rh mam ponad 70.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- AGNESS

Aniu współczuję tak silnego bólu głowy, mam nadzieję, ze nie zdarza się to często
Tak to jest, że najczęsciej to my musimy o wszystkim myśleć....jak nie zrobić same, to przynajmniej dopilnować, zeby było zrobione
Krasnal za krzaczkami wygląda uroczo
Hortensje pięknie rosną, mamy podobne odmiany, jedynie ja nie mam Anabell, bo i juz miejsca brak...teraz czekam na przesyłkę kolejnych 2....nie mogłam się oprzeć
na jedną mam miejsce....ale gdzie wcisnę drugą .......nie mam pojęcia

Tak to jest, że najczęsciej to my musimy o wszystkim myśleć....jak nie zrobić same, to przynajmniej dopilnować, zeby było zrobione
Krasnal za krzaczkami wygląda uroczo
Hortensje pięknie rosną, mamy podobne odmiany, jedynie ja nie mam Anabell, bo i juz miejsca brak...teraz czekam na przesyłkę kolejnych 2....nie mogłam się oprzeć