Ewuniu, dzięki
Witam w ogrodzie u Aguniady
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Jule, oczywiscie, ze zrobie... mam w trzech miejscach posadzone po kilka sztuk, wiec juz teraz trudno zgadnac jak duze sa poszczegolne egzemplarze, ale jeden na froncie rosnie pojedynczo i jest naprawde okazaly, z 70cm wysokosci... rosna od poczatku czyli prawie 5 lat... zastanawiasz sie nad zakupem? ja je bardzo lubie, kwitna calutkie lato...
Ewuniu, dzięki
czytałam że mogą przemarzać, ale będę troskliwie go okrywać... jest taki śliczny!
Ewuniu, dzięki
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zakupy,wpadł mi w oko ten wiciokrzew.Faktycznie nawet jak nie kwitnie to jego liście są też ozdoba.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
U mnie tę zimę przetrwał bezproblemowo, bez okrywania 
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Przybiegłam szybciutko sprostować: nie pryskaj piwonii, mrówki pomocne są w tym przypadku. Zjadają ten soczek i dzięki niemu pączki szybciej się rozwijają....
Ufff, zziajałam się, tak biegłam..... a jak już przybiegłam to u Ciebie się
napiję
Ufff, zziajałam się, tak biegłam..... a jak już przybiegłam to u Ciebie się
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
mądrego to i miło posłuchać
Jaga, to ja źle zrozumiałam ;) dzięki za sprostowanie
skoro przybiegłaś z kawą, to może pomożesz przy ciastku pączowym od Gawroni? ;)
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus, ja mam juz trzy PinkQueen - to wlasnie te niby rozowe co w pelnym sloncu kwitnal na bialo. I ten u Ciebie wlasnie jest identyko ... ale moje dopiero w tym roku posadzone, fakt kwitnie to co caly czas i bardzo je lubie. Chcialam po prostu zobaczyc na ile sa duze i rozlozyste, bo moje sa w pierwszym rzedzie rabaty a pomiedzy, chociaz ciut z tylu mam biala Krzewuszke i nie wiem na ile bedzie wystawac pozniej.
- beja0100
- 50p

- Od: 3 sty 2011, o 10:59
Aguś, to drzewko o którym mówiłam było troszkę większe (ale niewiele) od tego, co ty kupiłaś... Faktycznie, powariowali z tymi cenami, zwłaszcza iglaków. Dość często jeździmy do rożnych sklepów ogrodniczych w okolicy Poznania to naprawdę ceny powalają
Za mniej więcej 20cm sadzonki różnych iglaczków i to nie jakichś egzotycznych, żądają sobie od 15 do nawet 30zł !!! To koszmar
W okolicy (jakieś 10km) jest jedno centrum, gdzie można niektóre roślinki kupić trochę taniej (nie iglaki), ale niestety przeważnie wszystko NN
Od 2 tygodni poszukuję wiciokrzew Harlequin i oczywiście nigdzie go nie ma zawsze coś wymyślę, a później mam problem, żeby to dostać
Za mniej więcej 20cm sadzonki różnych iglaczków i to nie jakichś egzotycznych, żądają sobie od 15 do nawet 30zł !!! To koszmar
W okolicy (jakieś 10km) jest jedno centrum, gdzie można niektóre roślinki kupić trochę taniej (nie iglaki), ale niestety przeważnie wszystko NN
Od 2 tygodni poszukuję wiciokrzew Harlequin i oczywiście nigdzie go nie ma zawsze coś wymyślę, a później mam problem, żeby to dostać
Jule, Beatko - Dzięki za odwiedziny 
Jule, zrobiłąm Ci fotkę pięciornika - jednej sztuki, bedzie na ktoryms z ponizszych zdjec... mysle, ze jest spory i dosc rozlozysty.
Beatko, ja kupiłam modrzew, a Ty chyba piszesz o miłorzębie? tego ostatniego nie kupiłam, ponieważ dość zabiedzone egzemplarze mieli...
dla Was kilka późno-popołudniowych zdjęć... spracowałam się dziś w ogrodzie (pielenie, koszenie, obrzeża nożycami el., przycinanie krzewów, podlewanie skrzynkowych) i nie mam zbyt wiele sił na cokolwiek... ale jutro też jest dzień, zwłaszcza że do posadzenia czeka jeszcze kilka nowo-zakupionych roślin (dziś tylko Inversę udało się wkopać)
miłego wieczoru 

Hakuro - nie jest najgorzej, powinna się zagęścić

pięciornik dla Jule

irgo-berberysy

Jule, zrobiłąm Ci fotkę pięciornika - jednej sztuki, bedzie na ktoryms z ponizszych zdjec... mysle, ze jest spory i dosc rozlozysty.
Beatko, ja kupiłam modrzew, a Ty chyba piszesz o miłorzębie? tego ostatniego nie kupiłam, ponieważ dość zabiedzone egzemplarze mieli...
dla Was kilka późno-popołudniowych zdjęć... spracowałam się dziś w ogrodzie (pielenie, koszenie, obrzeża nożycami el., przycinanie krzewów, podlewanie skrzynkowych) i nie mam zbyt wiele sił na cokolwiek... ale jutro też jest dzień, zwłaszcza że do posadzenia czeka jeszcze kilka nowo-zakupionych roślin (dziś tylko Inversę udało się wkopać)

Hakuro - nie jest najgorzej, powinna się zagęścić

pięciornik dla Jule

irgo-berberysy

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Inversa za mną chodzi. Nawet wiem, gdzie posadzić 
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Oczywiście ślicznie u Ciebie...Ale masz trawy do koszenie 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ale przestrzeń...można odetchnąć pełną piersią i...zagrać w piłkę 
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga ja mam dwa wiciokrzewy Browna i jeden pomorski ''Serotina'' , ale chodzi mi po głowie wiciokrzew zaostrzony , jest zimozielony i nie jest podatny na mszyce i mączniaka .
- beja0100
- 50p

- Od: 3 sty 2011, o 10:59
Aguś, to był modrzew
Pięknie u Ciebie... czyściutko, wykoszone
Bardzo podobają mi się brzozy - moim zdaniem nadają ogrodowi taką jakąś lekkość (mimo, że są wysokie)
Miłego wieczorku
Pięknie u Ciebie... czyściutko, wykoszone
Bardzo podobają mi się brzozy - moim zdaniem nadają ogrodowi taką jakąś lekkość (mimo, że są wysokie)
Miłego wieczorku
Ewuniu, Inversa będzie się u Ciebie ładnie prezentować
ma odpowiednie towarzystwo... ciekawam, jak wysoki urośnie mój - po wsadzeniu do ziemi to niewielki jeszcze świerczek...
Beatko, tak myślałam, że chodziło Ci o modrzewia
masz rację, brzozy dodają lekkości ogrodowi - moim zdaniem to dzięki tej urokliwej bieli kory na pniu... dzięki za miłe słowo!
Aga, Iwonka - trawnika jest sporo, to prawda... na razie nie powiększam rabat, ale to tylko kwestia czasu przecież ;) w nogę to może nie, ale w badmintona można pograć ;)
Agnieszko - popatrzyłam w mojej biblii jak wygląda ten wiciokrzew - ależ ma oryginalne kwiaty i owłosione liście
musisz, po prostu musisz go mieć!
Beatko, tak myślałam, że chodziło Ci o modrzewia
Aga, Iwonka - trawnika jest sporo, to prawda... na razie nie powiększam rabat, ale to tylko kwestia czasu przecież ;) w nogę to może nie, ale w badmintona można pograć ;)
Agnieszko - popatrzyłam w mojej biblii jak wygląda ten wiciokrzew - ależ ma oryginalne kwiaty i owłosione liście
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, piekne Dzięki
to musze jednego przeflancowac tz tego z przodu bo zagluszy mi krzewuszke.
Pieknie u Ciebie - och ta przetrzen
Pieknie u Ciebie - och ta przetrzen