Nutkowy ogród
Re: Nutkowy ogród
Małgosiu, co prawda ledwo żyję, ale musze napisać że Twoja sesja zdjęciowa jest niezwykle romantyczna i piękna... rośliny prezentują się cudownie!  

- bratek158
- 500p 
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
witajaguniada pisze:Małgosiu, co prawda ledwo żyję, ale musze napisać że Twoja sesja zdjęciowa jest niezwykle romantyczna i piękna... rośliny prezentują się cudownie!
zgadzam sie "aguniada" z cudowne zdjecia i roslinki na nich

- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne bodziszki i irysy ,moje ez są takie .. ładnie wygląda rabata z hostami  a jak się rozrośnie wtedy będzie cudowny widok ..

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wow !!! Chwilke nie zaglądałam, a u Ciebie takie zmiany

Swietna ta rabatka przed domem (pomiedzy podjazdami ) i super murek wyszedł

I ostatnia sesja z Twojego ogrodu

- Nutka81
- 1000p 
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguśka, Bratku, dziękuje za mile słowa   Staram się na zdjęciach oddawać całą urodę kwiatuszków ;) Choć nie zawsze to łatwe
 Staram się na zdjęciach oddawać całą urodę kwiatuszków ;) Choć nie zawsze to łatwe 
Maniuśka, do rabatki doszła jeszcze jedna hosta A właściwie dwie, bo jedna którą spisałam już na straty w końcu pokazała spod ziemi swoje kły
 A właściwie dwie, bo jedna którą spisałam już na straty w końcu pokazała spod ziemi swoje kły   

AgaNet, dziękuje Murek już prawie, prawie skończony, jeszcze troszkę i zaprezentuje się w całej krasie
 Murek już prawie, prawie skończony, jeszcze troszkę i zaprezentuje się w całej krasie  

Staram się na zdjęciach oddawać całą urodę kwiatuszków ;) Choć nie zawsze to łatwe
Maniuśka, do rabatki doszła jeszcze jedna hosta
 A właściwie dwie, bo jedna którą spisałam już na straty w końcu pokazała spod ziemi swoje kły

AgaNet, dziękuje
 Murek już prawie, prawie skończony, jeszcze troszkę i zaprezentuje się w całej krasie
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

- Nutka81
- 1000p 
Parę fotek z ogrodu 
Drzewka

Nowa rabatka, ciemiernikowo-rannikowa

Hostowisko (na razie malutkie ;))
 (na razie malutkie ;))

Leszczyny

No i na koniec przyszłe oczko wodne, obecnie zwane bajorkiem

Drzewka

Nowa rabatka, ciemiernikowo-rannikowa

Hostowisko
 (na razie malutkie ;))
 (na razie malutkie ;))
Leszczyny

No i na koniec przyszłe oczko wodne, obecnie zwane bajorkiem

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Też chciałabym mieć takie bajorko a nawet mniejsze    może do jesieni zrobię ...
Piękne drzewka , moje tez już zaczyna być ich widać ...

Piękne drzewka , moje tez już zaczyna być ich widać ...
- moniczek
- 1000p 
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Czy w planach jest powiększenie malutkiego hostowiska?   Funkia po skrajnej prawej stronie ma bardzo orzeźwiający kolorek. Ja mam tylko dwie hosty, ale miejsce pod kilka następnych już uporządkowane.
 Funkia po skrajnej prawej stronie ma bardzo orzeźwiający kolorek. Ja mam tylko dwie hosty, ale miejsce pod kilka następnych już uporządkowane.   O dziwo nie atakują ich ślimaki...rosną pod iglakami i myślałam, że ostre igły to solidna bariera dla ślimaków, ale zawsze na wiosnę i jesień igliwie dokładnie wygrabiam, zostaje goła ziemia. Może moje hosty są dla nich niesmaczne?
 O dziwo nie atakują ich ślimaki...rosną pod iglakami i myślałam, że ostre igły to solidna bariera dla ślimaków, ale zawsze na wiosnę i jesień igliwie dokładnie wygrabiam, zostaje goła ziemia. Może moje hosty są dla nich niesmaczne?   W każdym bądź razie cieszę się, że liście ładnie wyglądają i nie są obszarpane.
 W każdym bądź razie cieszę się, że liście ładnie wyglądają i nie są obszarpane.

Funkia po skrajnej prawej stronie ma bardzo orzeźwiający kolorek. Ja mam tylko dwie hosty, ale miejsce pod kilka następnych już uporządkowane.
 Funkia po skrajnej prawej stronie ma bardzo orzeźwiający kolorek. Ja mam tylko dwie hosty, ale miejsce pod kilka następnych już uporządkowane.   O dziwo nie atakują ich ślimaki...rosną pod iglakami i myślałam, że ostre igły to solidna bariera dla ślimaków, ale zawsze na wiosnę i jesień igliwie dokładnie wygrabiam, zostaje goła ziemia. Może moje hosty są dla nich niesmaczne?
 O dziwo nie atakują ich ślimaki...rosną pod iglakami i myślałam, że ostre igły to solidna bariera dla ślimaków, ale zawsze na wiosnę i jesień igliwie dokładnie wygrabiam, zostaje goła ziemia. Może moje hosty są dla nich niesmaczne?   W każdym bądź razie cieszę się, że liście ładnie wyglądają i nie są obszarpane.
 W każdym bądź razie cieszę się, że liście ładnie wyglądają i nie są obszarpane.- Jagusia
- 1000p 
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Małgoś 
Zazdroszczę oczka-bajorka.... u mnie brakuje miejsca na takie coś... ciągle myślę o zrobieniu niewielkiej kaskady...
Czy ciemiernikom nie będzie za słonecznie i sucho na takiej odsłoniętej rabatce? One lubią wilgoć...

Zazdroszczę oczka-bajorka.... u mnie brakuje miejsca na takie coś... ciągle myślę o zrobieniu niewielkiej kaskady...
Czy ciemiernikom nie będzie za słonecznie i sucho na takiej odsłoniętej rabatce? One lubią wilgoć...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki

Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
ładna, soczysta zieleń na ogrodowych fotkach i zdrowe rośliny  nie mogę się doczekać zdjęć murka!
 nie mogę się doczekać zdjęć murka! 
czy kijanki już się wykluły? ;)

nie mogę się doczekać zdjęć murka!
 nie mogę się doczekać zdjęć murka! czy kijanki już się wykluły? ;)
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Piękna zieleń na Twoich zdjęciach, Małgosiu. Podobnie jak Agusia czekam na zdjęcie murka no i ekhm... powojnika, bo chyba go nie pokazałaś   

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Drzewka coraz większe i bardziej widoczne
 hostowisko też idzide w siłę
 hostowisko też idzide w siłę  
jak minął dzien w Nutkowym ogrodzie? murek skonczony? 

- Nutka81
- 1000p 
Janeczko, Jagisiu, nasze bajorko może kiedyś doczeka się czasu, kiedy zajmiemy się i jego wyglądem ;) Na razie pływają w nim setki kijanek, a niedługo zaczną się nocne koncerty   Drzewka bardzo ładnie rosną, co roku maja piękne przyrosty. Jeszcze trochę w górę...i zacznę je formować
 Drzewka bardzo ładnie rosną, co roku maja piękne przyrosty. Jeszcze trochę w górę...i zacznę je formować  A co do ciemmierników, to posadziłam je na cienistej rabatce pod brzózkami. słonko zagląda tam troszeczkę jedynie w południe. Poza tym rosną pomiędzy cyprysami, więc są i osłonięte po bokach. A co do wilgotności, to u mnie tylko tak gdzie kiedyś leżały kupy piachu podczas budowy jest sucho. Cała reszta terenu jest podmokła.
 A co do ciemmierników, to posadziłam je na cienistej rabatce pod brzózkami. słonko zagląda tam troszeczkę jedynie w południe. Poza tym rosną pomiędzy cyprysami, więc są i osłonięte po bokach. A co do wilgotności, to u mnie tylko tak gdzie kiedyś leżały kupy piachu podczas budowy jest sucho. Cała reszta terenu jest podmokła.
Moniczko, Aga(Net) Hostowisko na pewno będzie się regularnie rozrastać ;) Dołączą do niego w odpowiednim czasie żuraweczki
Bardzo lubię te dekoracyjne listki
Agatko, wiem wiem, powojnika nie było. A to dlatego, ze nie rozkwitł w pełni Niestety na czas kiedy przypadło jego kwitnienie, popsuła się pogoda. Kwiatek był już widocznie tak wymęczony, brakowało mu tez słońca, że w końcu zakończył woje kwitnienie w takim stanie jaki widziałaś na ostatnim pokazywanym zdjęciu
 Niestety na czas kiedy przypadło jego kwitnienie, popsuła się pogoda. Kwiatek był już widocznie tak wymęczony, brakowało mu tez słońca, że w końcu zakończył woje kwitnienie w takim stanie jaki widziałaś na ostatnim pokazywanym zdjęciu   Trudno, może w przyszłym roku już będzie lepiej ;)
 Trudno, może w przyszłym roku już będzie lepiej ;)
Aguśka, murek będzie z małym opóźnieniem ;) Ale na pewno w przyszłym tygodniu zostanie zaprezentowany w pełnej krasie A kijanki pewnie niedługo będą już kumkać...oby nie wszystkie na raz
 A kijanki pewnie niedługo będą już kumkać...oby nie wszystkie na raz   

A teraz sesja...hostowo, irysowo, liliowcowo... po prostu ogrodowa

Drzewka bardzo ładnie rosną, co roku maja piękne przyrosty. Jeszcze trochę w górę...i zacznę je formować
 Drzewka bardzo ładnie rosną, co roku maja piękne przyrosty. Jeszcze trochę w górę...i zacznę je formować  A co do ciemmierników, to posadziłam je na cienistej rabatce pod brzózkami. słonko zagląda tam troszeczkę jedynie w południe. Poza tym rosną pomiędzy cyprysami, więc są i osłonięte po bokach. A co do wilgotności, to u mnie tylko tak gdzie kiedyś leżały kupy piachu podczas budowy jest sucho. Cała reszta terenu jest podmokła.
 A co do ciemmierników, to posadziłam je na cienistej rabatce pod brzózkami. słonko zagląda tam troszeczkę jedynie w południe. Poza tym rosną pomiędzy cyprysami, więc są i osłonięte po bokach. A co do wilgotności, to u mnie tylko tak gdzie kiedyś leżały kupy piachu podczas budowy jest sucho. Cała reszta terenu jest podmokła.Moniczko, Aga(Net) Hostowisko na pewno będzie się regularnie rozrastać ;) Dołączą do niego w odpowiednim czasie żuraweczki

Bardzo lubię te dekoracyjne listki

Agatko, wiem wiem, powojnika nie było. A to dlatego, ze nie rozkwitł w pełni
 Niestety na czas kiedy przypadło jego kwitnienie, popsuła się pogoda. Kwiatek był już widocznie tak wymęczony, brakowało mu tez słońca, że w końcu zakończył woje kwitnienie w takim stanie jaki widziałaś na ostatnim pokazywanym zdjęciu
 Niestety na czas kiedy przypadło jego kwitnienie, popsuła się pogoda. Kwiatek był już widocznie tak wymęczony, brakowało mu tez słońca, że w końcu zakończył woje kwitnienie w takim stanie jaki widziałaś na ostatnim pokazywanym zdjęciu   Trudno, może w przyszłym roku już będzie lepiej ;)
 Trudno, może w przyszłym roku już będzie lepiej ;)Aguśka, murek będzie z małym opóźnieniem ;) Ale na pewno w przyszłym tygodniu zostanie zaprezentowany w pełnej krasie
 A teraz sesja...hostowo, irysowo, liliowcowo... po prostu ogrodowa

- Nutka81
- 1000p