Witam Wszystkich i zapraszam do mojego skromnego ogrodu . Działka ma 17 arów i była porośnięta starymi drzewami owocowymi i pokrzywami , po oczyszczeniu z nich ogrodu niestety powstało " boisko ".Pierwszymi gośćmi były pospolite świerki i sosny a z czasem zaczęłły przybywać bardziej szlachetne sadzonki.Na chwilę obecną jest młodym ogrodem i tak to wygląda i jest jeszcze sporo pracy
Witaj Maćku na forum . Ogród masz już ładnie zaospodarowany , sporo drzew i krzewów - jeszcze troche
bylinek i będzie super Oczko piękne i fajnego gościa widzę przy wodzie , koguty podbiły moje są fantastyczne
Cześć Maćku!
Fajnie, że pokazałeś nam swój ogród. Piszesz, że na działce rosły stare drzewa owocowe, które wycięliście. Trochę szkoda, moim zdaniem, chyba, że uschnięte były.
Pozdrawiam
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Większość drzew owocowych to samosiejki wiśni ,węgierek i orzechów była też jabłoń o dużych owocach w kolorze kremowym i posmaku ananasa , miała zostać ale silny wiatr mocno ją poturbował i trzeba było ją usunąć
witaj Maćku
bardzo podoba mi się Twoje "boisko". dużo pracy włożyłeś aby tak ładnie się prezentowało. ja także na działce miałam kilka starych drzew owocowych ale stwierdziłam że jeśli nie owoce to chociaż cień będą dawały. a owoce takie prosto z drzewa są pychotki.... przynajmniej dla mnie
Kawał czasu Cię nie było i szczędziłeś nam fotek .
Masz sporo pięknych iglaczków i klonik superaśny .Jeśli znasz nazwy swoich roślinek ,to podpisuj proszę .Będzie można łatwiej zanotować swoje chciejstwa.
Dziękuję wszystkim ,miło jeśli podoba się nie tylko mnie .
Wielu roślinek nie znam nazw ,kupiłem je z wyprzedaży z rozwiązującej się szkółki stały taki " bidy " pół uschnięte w donoczkach ale teraz ładnie się odwdzięczyły
Witaj Maćku
Wpisuję się bo masz iglaki a ja bardzo je kocham mają w sobie tyle uroku a jak pachną lasy sosnowe to po prostu raj dla mnie i mojego nosa pozdrawiam
Joasiu a jak pięknie szumią kiedy wieje.
Janku jeszcze naprawde niewiele wiem ,większość roślin kupuje na "oko " bo akurat mi się spodobały i na pewno nie są to planowane nabytki