Dwa lata temu kupiłem taką roślinkę ok.30 cm.w doniczce.W zeszłym roku miała ponad 2m.

Szczerze okrona jesteś... Jak tak możesz aby moje biedne kochane roślinki coś wtryniło...DiRom pisze:Albo zje.Już widzę jak wszystkie nornice w okolicy się na nie szykują.
 Ale wiem z doświadczenia co nornica może zrobić na tak odkrytym terenie. Ale trzeba być dobrej myśli.
 Ale wiem z doświadczenia co nornica może zrobić na tak odkrytym terenie. Ale trzeba być dobrej myśli.  Lilie w ogrodzie mam od ponad 20 lat. Co cenniejsze mam w donicach, inne na zagonach, które naokoło maja wkopane stare dachówki, ale najlepsze są jednak koty. Trochę żal mi ptaków
 Lilie w ogrodzie mam od ponad 20 lat. Co cenniejsze mam w donicach, inne na zagonach, które naokoło maja wkopane stare dachówki, ale najlepsze są jednak koty. Trochę żal mi ptaków  

. Mam nadzieję, że za rok będą silniejsze i więcej się pozawiązuje. Zjawka, ale olbrzymy-gratuluję
. Mam nadzieję, że za rok będą silniejsze i więcej się pozawiązuje. Zjawka, ale olbrzymy-gratuluję

Jednej mojej lilii o wysokości 50 cm brakuje jeszcze 50 cm do pełnych rozmiarów, a ma już 4 duże pąki i kilka małych, które mnie zaskoczyły. Może jeszcze się trochę wyciągnie w górę.Carlos9 pisze:Ale te wasze lilie są piękne! Jakie duże maja już pączki! Moje na szczęście niektóre co sadziłem rok temu maja już prawie metr wysokości, pączki na razie małe schowane wewnątrz, więc jeszcze będą rosły, a te sadzone tego roku, mam takiej wielkości jak Monika one też już mają pączki i maja tylko około 50 cm wysokość, pewnie urosną jeszcze z 10 cm i tyle, więc będą kwitły wszystkie na raz.
 A zeszłoroczna lilia azjatycka w przeciągu tygodnia powinna pięknie zakwitnąć.
  A zeszłoroczna lilia azjatycka w przeciągu tygodnia powinna pięknie zakwitnąć.  

A ta na pierwszym planie to Corvara ta co się skleiła
                                         A ta na pierwszym planie to Corvara ta co się skleiła   
                                                                                                                                                      Te powyginane dość póżno mi przyszły no i pózno były sadzone , wygladają jakby tanczyly Twista
                                       Te powyginane dość póżno mi przyszły no i pózno były sadzone , wygladają jakby tanczyly Twista 

W tamtym roku powódź a w tym susza...zgroza.
 W tamtym roku powódź a w tym susza...zgroza.