Moj pierwszy ogródek:)
-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moj pierwszy ogródek:)
Klimatycznie tak, ale sam Mielec ładny nie jest. Moje ukochane miasto to Wrocław.
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Joasiu u mamy rosły lepiej bo były pod tunelem a u mnie w domu....Nie ma sie co dziwić w domu nie miałay za dobrych warunków choćby oświetleniowych...Na szczęście aura sie nieco zmieniła i mam nadzieje że szybko nadrobią:)joannakr0508 pisze:U każdego rosną inaczej i nie ma na to rady
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Madziu a może mama je czymś po kryjomy dokarmiała

- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Boniu wszystko jest mozliwe!Piekny watek załozyłas!Gdzie w Rawie sa takie ładne działki pod lasem?
- bonia244
- 1000p
- Kontakt:
Madziu las znajdziesz i z jednej strony Rawy i z drugiej
to tzw obrzeża

-
- 50p
- Od: 21 kwie 2011, o 20:34
Witaj Boniu rozpoczełaś piękny wątek z ogromną masą roślin. Z tego co pokazałaś zapowiada się wspaniały ogród.Działka wspaniala a i las za ogrodzeniem dodaje uroku.Chętnie będę stałym gościem w twoim ogrodzie. Wacława
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
koleus1 regina_janusz Witajcie na moim wątku!
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Witam moi drodzy goście:)
Ponieważ dziś niedziela i mam nieco wiecej czasu,postanowiłam zdać relacje co słychać u mojego ogrodu:)Mam wyrzuty sumienia że tak mało pisze ,postaram sie to wszystko naprawić.a tym czasem:
Posadziłam wczoraj do doniczek moje ukorzenione pędy z uszczykiwanych kobełek.Trzymaja sie dzielnie:)
poprzycinałam przekwitniete tulipanki,posadziłam Datury i miedzy nimi gazanie.posiałąm maciejke i nadal walcze z Chrabąszczami. Ślimaki bardzo podjadaja mi petunie w jednej z donic a szczegolnie mi na nich zależy ponieważ to pełne.Macie jakis sposób na to ustrojstwo?Próbowałam sie na nie zaczaić w nocy ale one są cwańsze niż wyglądają
Zakupiłam ostatnio nawóz uniwersalny complex w granulkach.Mam wrazenie że ma dobry wpływ na moje roślinki.Wczoraj wracając ze szkoły(mijam 2 szkółki)nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam szczepiona wierzbe i róże:)może nawet dziś je posadze.Mam jeszcze do posadzenia poziomki arbuzy(wymysł) i resztki kwiatów.Musze koniecznie wyciagnać M na bakalarskją po mrozy i po pare pelargonii zwisających bo sie bez nich nie obejde....Mrozy sialam sama i mam je popikowane ale są bardzo bardzo marne.obawiam sie że będę nimi tylko uzupełniać jakieś luczki.Znalazłam też w gruzach za stodołą metalopwą drabinke wiec przytargalam ją i posadzilam przy niej kobee.M twierdzi że tylko szpeci calosc ale ja wierze ze jak kobea ruszy z kopyta to szybko zarosnie to żelaztwo.Póki co chyba to bedzie na tyle ,postaram sie wrzucic jakies foteczki a tym czasem odzywajcie sie co tam u Was???
Ponieważ dziś niedziela i mam nieco wiecej czasu,postanowiłam zdać relacje co słychać u mojego ogrodu:)Mam wyrzuty sumienia że tak mało pisze ,postaram sie to wszystko naprawić.a tym czasem:
Posadziłam wczoraj do doniczek moje ukorzenione pędy z uszczykiwanych kobełek.Trzymaja sie dzielnie:)
poprzycinałam przekwitniete tulipanki,posadziłam Datury i miedzy nimi gazanie.posiałąm maciejke i nadal walcze z Chrabąszczami. Ślimaki bardzo podjadaja mi petunie w jednej z donic a szczegolnie mi na nich zależy ponieważ to pełne.Macie jakis sposób na to ustrojstwo?Próbowałam sie na nie zaczaić w nocy ale one są cwańsze niż wyglądają

Zakupiłam ostatnio nawóz uniwersalny complex w granulkach.Mam wrazenie że ma dobry wpływ na moje roślinki.Wczoraj wracając ze szkoły(mijam 2 szkółki)nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam szczepiona wierzbe i róże:)może nawet dziś je posadze.Mam jeszcze do posadzenia poziomki arbuzy(wymysł) i resztki kwiatów.Musze koniecznie wyciagnać M na bakalarskją po mrozy i po pare pelargonii zwisających bo sie bez nich nie obejde....Mrozy sialam sama i mam je popikowane ale są bardzo bardzo marne.obawiam sie że będę nimi tylko uzupełniać jakieś luczki.Znalazłam też w gruzach za stodołą metalopwą drabinke wiec przytargalam ją i posadzilam przy niej kobee.M twierdzi że tylko szpeci calosc ale ja wierze ze jak kobea ruszy z kopyta to szybko zarosnie to żelaztwo.Póki co chyba to bedzie na tyle ,postaram sie wrzucic jakies foteczki a tym czasem odzywajcie sie co tam u Was???
- MadiW
- 200p
- Kontakt:

Uploaded with ImageShack.us
to jest to żelastwo:)

a to moje petunie.Maluszki:(myślicie ze mi zakwitną?

-
- 200p
- Kontakt:
Piękna rozsada petunii. Oczywiście, że zakwitną nawet szybciej niż myślisz:) Moim zdaniem zaraz będziesz mieć na nich pączki:) Zwłaszcza przy zbliżających się upalach.
- bonia244
- 1000p
- Kontakt:
Madziu a co Ci tak ładnie kwitnie na niebiesko 

- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Miałam jedna paletke lobelii od mamy spod tunelu która już miała paczki.Ale same krzaczki mojego chowu mi się bardziej widza.Mamine są marniejsze.U mnie co prawda nie ma paczkow ale są ładniej rozrosniete.A z ta petunia to mam dylemat.Posadzilam ja myśle w zbyt ciEzkiej ziemi.Co 2-3dni chodzę ja spulchniac bo się zasysa.Dlugo nie rosły i już miałam je przesadzać( co nie widziało mi się za bardzo bo widzicie ile tych donic trzeba by zdjmowac...)a tu nagle ruszyły. Mam nadzieje ze bedą ładne.Jak myślicie czym je zasilić?
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Nie mam pojęcia czym zasilić ja o takie rzeczy pytam w ogrodniczym zawsze coś poradzą ,doradzą a kratka nie jest taka zła jak zarośnie to nie będzie po niej śladu 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Kontakt:
Może podać coś dolistnie>? Ja podaje swoim surfiniom peters professional blossom booster i kwitną po nim wyśmienicie:)
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Kupiłam florovit koncentrat.rozpuściłam w beczce wody i tym podlewam.Rozpuściłam w mniejszym stężeniu.A tak wogole to ruszyły z kopyta ostro:Dmmgg pisze:Może podać coś dolistnie>? Ja podaje swoim surfiniom peters professional blossom booster i kwitną po nim wyśmienicie:)