Moja odskocznia
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja odskocznia
Dziękuję, musze w tak razie nabyć tę maść przed wrześniem. Mój mąż najchetniej by nie ciął brzózek, ale mi już za ciemno na schodach jak siedze po południu z kawką w ręku:)
A ten ogrodnik na Potokowej to obok skrotu przez las w stronę Srebrzyska? Bo innego tam nie znam.
A ten ogrodnik na Potokowej to obok skrotu przez las w stronę Srebrzyska? Bo innego tam nie znam.
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu, dokładnie tam. Tam są dwa punkty sprzedaży i chyba to dwa różne ogrodnictwa. Zwiedziłam oba.
Miłego dnia !

Miłego dnia !
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Cześć Olu -zakupy super , piękne hosty -takie duże a za nieduże pieniążki
A co do dywaników to nadają się na nie - gęsiówka kaukaska ,floksy skrzydlasty, skalnica arendsa ( jest taka o niziutkich kwiatach)
A co do dywaników to nadają się na nie - gęsiówka kaukaska ,floksy skrzydlasty, skalnica arendsa ( jest taka o niziutkich kwiatach)
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- wrigley
- 500p

Deszczowe ale cieple pozdrowionka z dzialeczki. Przyjechalam dzis w poludnie,, zdazylam zapelnic roslinami wzniesiona rabate ,troche popielic I lunelo. Pada juz od godziny:)
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
W Gdańsku i naszej okolicy też pięknie lało w tym czasie.
Rośliny napite , w dzień się pogrzały, ale nie za bardzo i rosną aż huczy.
A najbardziej chwasty.

Rośliny napite , w dzień się pogrzały, ale nie za bardzo i rosną aż huczy.
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Olu, piękne duże hostki- na takie okazy to trzeba czekać 2-3 lata....
Super zakupy.
Fuksje zawsze będą pasować na cieniste miejsce-jest tyle odmian. Tylko trzeba pryskać od mszycy, bo są często oblegane.
Super zakupy.
Fuksje zawsze będą pasować na cieniste miejsce-jest tyle odmian. Tylko trzeba pryskać od mszycy, bo są często oblegane.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- wrigley
- 500p

No to i ja wróciłam do Gdańska;) Wczoraj z rana był zimny, nieprzyjemny wiatr, ale jak juz pakowałam sie do auta zrobiło sie tak przyjemnie, że aż żal było wyjeżdzac.. Weeekend jak zawsze pracowity, ale obiecałam sobie, że najbliższą sobote po raz pierwszy będę się od samego rana obijała i opalała (no chyba że słonko dla mnie nie wyjdzie
)
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Witak Oleńko
jak fajnie ,że wróciłaś
Widzę ,że pracowity miałaś wyjazd ale efekt końcowy super
Rabatka pięknie wygląda , a w warzywniaczku jakie wszystko już masz duże .
U mnie dzisiaj bardzo słonecznie i już ciepło ale zapowiadają jakieś burze

Widzę ,że pracowity miałaś wyjazd ale efekt końcowy super
U mnie dzisiaj bardzo słonecznie i już ciepło ale zapowiadają jakieś burze
Pozdrawiam, Ulka
- wrigley
- 500p

Ogródek warzywny cały czas czeka na płotek, ale...czasu za mało
Aniu - zawsze myslałam że fuksje nadają się tylko do donic wiszących - bo odkad pamiętam mama miała je na balkonie;)
Krysiu - to prawda, chwasty rosną jak szalone
(edytowałam imię
nie wiem czemu Ignis kojarzy mi się z imieniem Iza a nie Krysia)

Uploaded with ImageShack.us
Aniu - zawsze myslałam że fuksje nadają się tylko do donic wiszących - bo odkad pamiętam mama miała je na balkonie;)
Krysiu - to prawda, chwasty rosną jak szalone

Uploaded with ImageShack.us
- wrigley
- 500p

Witaj Ulciu - a Ty poranny ptaszku już od rana spacerujesz po ogródkach? Z kawką? Bo ja własnie kończę pić
U nas burza była z niedzieli na poniedziałek, waliło tak, że chyba po raz pierwszy pomyślałam czy w tym małym drewnianym domku jesteśmy bezpieczni..dobrze że mąż z nami został bo chyba bym się bardziej bała
Ale po całonocnych opadach deszczu z rana juz świeciło słoneczko - i tego Ci zyczę 
U nas burza była z niedzieli na poniedziałek, waliło tak, że chyba po raz pierwszy pomyślałam czy w tym małym drewnianym domku jesteśmy bezpieczni..dobrze że mąż z nami został bo chyba bym się bardziej bała
- wrigley
- 500p

Kolejne:

Z lewej strony domku posadziłam malwy - zobaczymy czy coś z nich bedzie? Z prawej miedzy berberysami będę rosły gladiole.

Tu musze jeszcze uporządkować roślinki, przydałoby się dowieźć ziemii, żeby rabatka była wyżej, ale za dużo mam tam cebul krokusów i tulipanów - no chyba że zrobię to jesienią..

Dostałam od Grazynki Księgowej piekne roślinki - ale pokażę je nastepnym razem jak mi się przyjmą:-) Bedzie Mikołajek, Tojad, Miskant i kilka traw ozdobnych

Z lewej strony domku posadziłam malwy - zobaczymy czy coś z nich bedzie? Z prawej miedzy berberysami będę rosły gladiole.

Tu musze jeszcze uporządkować roślinki, przydałoby się dowieźć ziemii, żeby rabatka była wyżej, ale za dużo mam tam cebul krokusów i tulipanów - no chyba że zrobię to jesienią..

Dostałam od Grazynki Księgowej piekne roślinki - ale pokażę je nastepnym razem jak mi się przyjmą:-) Bedzie Mikołajek, Tojad, Miskant i kilka traw ozdobnych
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Oleńko ja z kubkiem kawy robię sobie w pracy spacerek po slicznych ogródkach ( to już jest nałóg inaczej trudno mi zacząć dzień ).U nas taka burza była w piątkowy wieczór (dawało tak do wiwatu ,że ho ho ) i w niedzielę w nocy też ale trochę spokojniej .Skrzyneczka balkonowa bardzo ładnie się prezentuje - ja na balkonie w tym roku zaryzykowałam i do jednej skrzynki wysiałam mieszankę balkonową a do drugiej lobellę - jak na razie ślicznie rosnią zobaczymy jak będzie z kwitnieniem , a w doniczce mam pelargonię zwisającą fioletową no i oczywiście nie mogło zabraknąć ziółek .
Stworek na zdjęciu ma strasznie sympatyczny dziobek
(a wiesz co to takiego) , rabatka malwowa będzie pięknie wyglądać.
I już jestem ciekawa nowych zdobyczy
Stworek na zdjęciu ma strasznie sympatyczny dziobek
I już jestem ciekawa nowych zdobyczy
Pozdrawiam, Ulka
- wrigley
- 500p

Zapewne jakaś ćma, bo śpi na oknie cały dzień a w nocy sie aktywuje
Ja ją nazwałam
Białą Królową 
Aaa i chciałam jeszcze sie pochwalić, że nasze sikoreczki mają już swoje maluszki, ślicznie je słychać z tej lęgowej budki. Rodzice co chwilę donoszą im robaczki.
Ulciu - ciekawe, jak bedzie wygladała Twoja mieszanka, poczekamy
A kolor pelargonii musi byc piękny! wczoraj widziałam Surfinię ciemno fioletową i gdyby nie to że ostatnio trochę poszalałam to już by wisiała na moim balkonie 
Aaa i chciałam jeszcze sie pochwalić, że nasze sikoreczki mają już swoje maluszki, ślicznie je słychać z tej lęgowej budki. Rodzice co chwilę donoszą im robaczki.
Ulciu - ciekawe, jak bedzie wygladała Twoja mieszanka, poczekamy
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Mnie się baaaardzo podoba to zdjęcia skalniaka. Wygląda na nim jakby miał co najmniej kilometr długości
Olu - super ogląda się na zdjęciach - to co widziało się w naturze! Rabata z tujami i hostami jest na prawdę wspaniała