Fakt ujrzenia serduszka przy moim awatarku zaskoczył mnie baaaaardzo miło!!!!!!
To najwspanialsza niespodzianka... Ale się ucieszyłem... Już dawno nic mnie tak nie wzruszyło... Wszystkim gratulującym i odwiedzającym bardzo dziękuję.
ElLU(gejzerka) przepraszam

, postaram się poprawić jak mi coś ciekawego zakwitnie
Justynko(justus27) cieszę się bardzo że się Tobie podoba

, a słowa o kradzieży zdwoiły we mnie czujność , tymbardziej jak mam dwa serducha moje własne i forumowe?.
Luczek95- serdecznie witam w moim wątku i cieszę się że można znaleźć coś ciekawego również dla siebie w moim wątku. Serdecznie zapraszam do ponownych odwiedzin.
Jeśli chodzi o tak zwane wykopki z natury to raczej 100% pewności że nie uda utrzymać się ich przy życiu gdyż storczyki te żyją w mikoryzie z pewnymi gatunkami grzybów właściwymi dla danej grupy storczyków.
Podziwiajmy je lepiej w naturze bo tak mało ich już zostało!.
mala06- witam serdecznie w moich progach, miło się czyta wpisy forumowiczów którzy pierwszy raz nas odwiedzają . Zapraszam ponownie z nadzieją że znajdziesz coś ciekawego u mnie również dla siebie.
Poccoyo-bardzo dziękuję
Kasiu (katarzynka575)-serdecznie dziękuję

w imieniu storczyka. (ale namieszałem z tą dedykacją??..)
Arletko(arlet3)- dziękuję

również w imieniu storczyka bo to właściwie on jest bohaterem .
Ja miałem i mam do tej pory mieszane uczucia do tego co bym wybrał kwiaty czy nowe przyrosty i przyznam się osobiście że chyba to drugie bo przecież wiadomo że jak roślina ładnie się rozwija to ma czym wykarmić siebie w czasie kwitnięcia które na pewno nastąpi wcześniej czy później.
Moniko(sama)- dziękuję
Asiu (Joane)- Tobie szczególnie dziękuję

, bo fotografie ,opisy i porównania Twoich podopiecznych są istną skarbonką wiedzy. To dzięki takim osobom jak Ty i jeszcze wielu innym forumowiczom to forum ma sens
Ewarost-dziękuję ale czy nie na wyrost
Sylwio(syljed)- bardzo dziękuję

. Ja wierzę żę my wszyscy storczykomaniacy mamy nadzieję i cierpliwość więc Twoja Philadelphia na pewno zakwitnie. ]
Trzymam mocno za to kciuki