Ogródkowe rozmaitości cz.5
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.5
Łał,
u ciebie już róże,u mnie to chyba za miesiąc,a orliki,brak słów 
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Motyle się obudziły
Orliki prezentują się cudnie. Twoje zdjęcia uświadomiły mi, że muszę swoje przegrupować...
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę kwitnących już róż
Czy Stanwell Perpetual czasami powtarza kwitnienie?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.131020
Chciałaś to masz-a walczyłam o nią okropnie bo były dwie oststnie i dwie chętne
Jednak w garści trzymałam już ładniejszą sadzonkę.Nie wiem czy w końcu kobitka zdecydowała się na nia bo ja z panią ogrodniczką szukałam dla Ciebie Munteud Wood.
Niestety nie znalazłyśmy.
Za to dzisiaj skoro świt Gagawi udała się do szkólki i w Perenial Blue znalazła dla siebie tą różę.Szkoda,że nie ma więcej.
Chciałaś to masz-a walczyłam o nią okropnie bo były dwie oststnie i dwie chętne
Niestety nie znalazłyśmy.
Za to dzisiaj skoro świt Gagawi udała się do szkólki i w Perenial Blue znalazła dla siebie tą różę.Szkoda,że nie ma więcej.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
U Ciebie już kwitną róże
Ja jeszcze muszę poczekać
I powojniki piękne i orliki... A kiedy byłam u ciebie ogród wydawał się jeszcze pusty 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piękny bladawiec
Kupiłam Stanwell Perpetual i czekam niecierpliwie. On pierwszy ma widoczne pąki 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Nelu, powtórzę za Izką. Motyle szaleją
Bardzo sie ciesze, że kupiłam Stanwell, co prawda pewnie w tym roku nie zakwitnie, ale zaczęła w końcu rosnąć.
Patyczki z Tereski tez na razie maja zieloniutkie listeczki, więc jest nadzieja, że nie padną
Moja glina zwięzła i mokra, nie wiem czego te orliki od niej chca, ale będe probowac nadal.
Pozdrawiam
Bardzo sie ciesze, że kupiłam Stanwell, co prawda pewnie w tym roku nie zakwitnie, ale zaczęła w końcu rosnąć.
Patyczki z Tereski tez na razie maja zieloniutkie listeczki, więc jest nadzieja, że nie padną
Moja glina zwięzła i mokra, nie wiem czego te orliki od niej chca, ale będe probowac nadal.
Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nelu, za tydzień u mnie targi. Jestem bardzo ciekawa, czy p. Tapir przyjedzie.
Mam zamiar jeszcze zamówić coś R., ale wstrzymam się do przyszłego poniedziałku.
Mam zamiar jeszcze zamówić coś R., ale wstrzymam się do przyszłego poniedziałku.
Hej Nelu jestem taki wkurzony, w moich różach gnieżdżą się te okropne robale, bruzdownica i zwiot różany. Tyle pąków a tu dziś musiałem ciachać i palić pędy
aż mi się odechciało tych róż 
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Oliwko moja Therese Bugnet też wielka urosła ,ale podcięłam ją trochę ...no cóż znowu dorosła do rozmiarów jesiennych...Przewiesza się , więc kwiaty jeszcze mogę oglądać en face...
Tosia dobrze ,że pęd był już trochę zdrewniały ...przez to kobea nie zmarzła...Ciesze się razem z Tobą...niech Ci szybko zakwitnie...
Izka może Twoja Tereska jest młodsza i dlatego później zacznie ,ale pewnie o dwa tygodnie będzie dłużej kwitła... : Także na jedno wyjdzie...
Zakwitła mi też kolejna Hybrid rugosa ...Roseraie de I'Hay ,tylko jest problem z uchwyceniem jej koloru ,to ciemny róż ,mniej więcej taki...chociaż to jeszcze nie to...

ale jak pachną ...szkoda ,że muszę się do nich jeszcze pochylać...a ma mieć ok .2 m
Jadziu super ,że ukorzenione patyczki rosną ...na kwitnienie pewnie trzeba będzie trochę poczekać...ale najważniejsze,że się przyjęły...
Burzy nie było wtedy ,daleko gdzieś pogrzmiało...nas ominęło...
Tosiu u nas susza,nic nie popadało ...muszę chodzić z konewkami...
Majka jeżeli chcesz krzak wielkości ponad 2 m...to wymieniaj ,kwiaty jej nie są zbyt trwałe ,3 dni i po kwiatku...ale ma ich dosyć sporo ...Tam gdzie będzie miała dużo miejsca na pewno prezentować się będzie o niebo lepiej ...ja muszę ją podcinać...a jesienią i zimą widoczne są jej czerwone pędy...
Kasiu na pewno wcześniej zakwitną...
U mnie kolejna to chyba będzie Rose de Resht...
Izka przesadzanie orlików mam co roku w planie ...ale przekwtają ...zapominam o barwach i zostają...
Motyle dopiero będą trzepotać ...gdy u Ciebie pięknoty zaczną przedstawienie...
Camellia Stanwell Perpetual powtarza aż do przymrozków,z przerwą rzecz jasna...pachnie i ma szaro zielone liście,przewiesza się ,musi mieć podpórkę...
Tosia dobrze ,że pęd był już trochę zdrewniały ...przez to kobea nie zmarzła...Ciesze się razem z Tobą...niech Ci szybko zakwitnie...
Izka może Twoja Tereska jest młodsza i dlatego później zacznie ,ale pewnie o dwa tygodnie będzie dłużej kwitła... : Także na jedno wyjdzie...
Zakwitła mi też kolejna Hybrid rugosa ...Roseraie de I'Hay ,tylko jest problem z uchwyceniem jej koloru ,to ciemny róż ,mniej więcej taki...chociaż to jeszcze nie to...

ale jak pachną ...szkoda ,że muszę się do nich jeszcze pochylać...a ma mieć ok .2 m
Jadziu super ,że ukorzenione patyczki rosną ...na kwitnienie pewnie trzeba będzie trochę poczekać...ale najważniejsze,że się przyjęły...
Tosiu u nas susza,nic nie popadało ...muszę chodzić z konewkami...
Majka jeżeli chcesz krzak wielkości ponad 2 m...to wymieniaj ,kwiaty jej nie są zbyt trwałe ,3 dni i po kwiatku...ale ma ich dosyć sporo ...Tam gdzie będzie miała dużo miejsca na pewno prezentować się będzie o niebo lepiej ...ja muszę ją podcinać...a jesienią i zimą widoczne są jej czerwone pędy...
Kasiu na pewno wcześniej zakwitną...
Izka przesadzanie orlików mam co roku w planie ...ale przekwtają ...zapominam o barwach i zostają...
Motyle dopiero będą trzepotać ...gdy u Ciebie pięknoty zaczną przedstawienie...
Camellia Stanwell Perpetual powtarza aż do przymrozków,z przerwą rzecz jasna...pachnie i ma szaro zielone liście,przewiesza się ,musi mieć podpórkę...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam podpórkę dla Stanwell
Może się bujać-oby tylko zechciała.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyli Teresa podobna do Westerlanda, to ja z takiej rezygnuję. Musi kwitnąć długo i obficie a nie koniecznie wielkimi kwiatami. 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka

Aniu dzięki wielkie ...że walczyłaś jak lwica o różę dla mnie...
Szkoda ,że Moonsted ...już nie było,lae może ją jeszcze gdzieś zdobędę...
Marysiu ogród był jeszcze w kwietniu naprawdę pusty,teraz osiąga apogeum w rozmiarach roślin...musze kontrolować wszelkie przekwitnięcia ...obcinać ,podwiązywać ...po prostu trzymać palec na pulsie...
Ewka Stanwell jest tak trochę zmienna... ,zaczyna z porcelanowym różem ,kończy jako biała...
I pachnie jest dosyć żywotna...
Dorotko teraz dopiero w trzecim jej roku ,widzę że potrafi wypuścić sztywne pędy ...wcześniej takie wiotkie trzeba było podpierać...Ładna różyca ,ciekawe ulistnienie i zdrowa...
Glina może zbyt zwięzła u Ciebie ...
Trochę piachu dla rozluźnienia warto by było podsypać...
Małgosiu p.Tapir blisko ma do was ,na pewno przyjedzie...czyli będą kolejne róże....
Adrianie moje odczucia były identyczne...pąki obcięte,dziurki w pędach ...tam gdzie ich więcej będę chemią pryskać ,szkoda mi pędów...
Marysiu ogród był jeszcze w kwietniu naprawdę pusty,teraz osiąga apogeum w rozmiarach roślin...musze kontrolować wszelkie przekwitnięcia ...obcinać ,podwiązywać ...po prostu trzymać palec na pulsie...
Ewka Stanwell jest tak trochę zmienna... ,zaczyna z porcelanowym różem ,kończy jako biała...
Dorotko teraz dopiero w trzecim jej roku ,widzę że potrafi wypuścić sztywne pędy ...wcześniej takie wiotkie trzeba było podpierać...Ładna różyca ,ciekawe ulistnienie i zdrowa...
Glina może zbyt zwięzła u Ciebie ...
Małgosiu p.Tapir blisko ma do was ,na pewno przyjedzie...czyli będą kolejne róże....
Adrianie moje odczucia były identyczne...pąki obcięte,dziurki w pędach ...tam gdzie ich więcej będę chemią pryskać ,szkoda mi pędów...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka

Ewka jak nie w tym roku ,to na pewno w następnym będzie się bujać...i miejsce znacznie zapełni swoimi pędami...
Majka z trzymaniem kwiatu Westerland ją przebija...
Tosia ukorzeni się ...będzie większy...
Zauważyłam u mojego jeden kwiatek,dosyć szybko zaczyna...
Z przyjemnością Was znowu zobaczę... 
co tam u mnie kwitnie...wiciokrzew zaczyna ...

i jeszcze kosaćce , wielosił,piwonia

Nie wiedziałam ,że i takie u nas są atrakcje ...

Majka z trzymaniem kwiatu Westerland ją przebija...
Tosia ukorzeni się ...będzie większy...
co tam u mnie kwitnie...wiciokrzew zaczyna ...

i jeszcze kosaćce , wielosił,piwonia

Nie wiedziałam ,że i takie u nas są atrakcje ...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości