Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
mam pytanie.. popaliło mi liście.. słoneczko. Zajmował się tydzień mi znajomy pomidorami w gruncie. Fakt nie hartowałam ich oprócz otwierania okien. szczyty są ok. co robić?
Pozdrawiam, Ania
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Otwieranie okien to nie jest hartowanie, one przeszły szok termiczny, powinnaś powoli przyzwyczajać je do słońca.
Jak wierzchołki są zdrowe to tylko czekać, dolne liście i tak się później usuwa.
Jak wierzchołki są zdrowe to tylko czekać, dolne liście i tak się później usuwa.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
wiem... ale nie miałam w sumie za bardzo jak, i po prostu tak wyszło:( na jednym pomidorki 3 rosną...
jednak pozostałe. jeszcze przed zawiazywaniem owoców. Prysnąć je czymś? czy nie

Pozdrawiam, Ania
Rzeczywiście gleba jest u mnie bardzo mokra i ciężka .. Czyli to objawy zbyt mokrej gleby tak ?
Też mam bardzo mokrą glebę i dlatego będą pomidorki koktajlowe rosły do góry nogami w pojemnikach. Poza tym nie podjedzą ich turkucie.

Pozdrawiam
ulala fajny widok
pierwszy raz widzę pomidorki w takiej pozycji

pierwszy raz widzę pomidorki w takiej pozycji

Pozdrawiam Iwona 

pomidory do góry nogami podoba sie mi 

Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Witam!
W tym roku pierwszy raz uprawiam pomidory ( odmainy: Helio, Yellow Perashaped, Koralik, Pokusa i Creise)
i jako niedoświadczona ogrodniczka popełniam wiele błędów. Po pierwsze chyba trochę je za późno wysiałam, pod koniec marca i jakieś takie marniutkie są.
Mój kolejnym błędem jest prawdopodobne przemrożenie niektórych roślnek.
Mam małą szklarnię ze starych okien i tam postanowiłam je wysadzić, jednak przez tydzień to nie ja się nimi opiekuję i nie mam możliwości doglądania ich. Gdy w sobotę zobaczyłam w jakim są stanie o mało nie padłam na zawał.
Prawdopodobie miały za ciepło i wyglądają jak spalone.

Mam wiec pytanie, czy takie pomidory mają jakąś szanse, że przeżyją i będą miałay jakieś owoce?
Pozdrawiam Pauzi
W tym roku pierwszy raz uprawiam pomidory ( odmainy: Helio, Yellow Perashaped, Koralik, Pokusa i Creise)
i jako niedoświadczona ogrodniczka popełniam wiele błędów. Po pierwsze chyba trochę je za późno wysiałam, pod koniec marca i jakieś takie marniutkie są.
Mój kolejnym błędem jest prawdopodobne przemrożenie niektórych roślnek.
Mam małą szklarnię ze starych okien i tam postanowiłam je wysadzić, jednak przez tydzień to nie ja się nimi opiekuję i nie mam możliwości doglądania ich. Gdy w sobotę zobaczyłam w jakim są stanie o mało nie padłam na zawał.
Prawdopodobie miały za ciepło i wyglądają jak spalone.

Mam wiec pytanie, czy takie pomidory mają jakąś szanse, że przeżyją i będą miałay jakieś owoce?
Pozdrawiam Pauzi

dadzą rady , tylko daj im trochę czasu.
Jedne miały za zimno, drugie za mokro , ale przychodzą do siebie
Alu kup sobie ze 3 sztuki ładne , wybujałe, grube na targu
będziesz miała wcześniej owoce 
Jedne miały za zimno, drugie za mokro , ale przychodzą do siebie

Alu kup sobie ze 3 sztuki ładne , wybujałe, grube na targu

Paweł _____________________________________________________________________________
Właśnie z targu też mam juz w posadzone, bo obawiałam się, że przy moich zdolościach nic nie będzie ;)weteran pisze:dadzą rady , tylko daj im trochę czasu.
Jedne miały za zimno, drugie za mokro , ale przychodzą do siebie![]()
Alu kup sobie ze 3 sztuki ładne , wybujałe, grube na targubędziesz miała wcześniej owoce
No człowiek uczy się na błędach i kolejnym razem będzie lepiej.
Pozdrawiam Pauzi

-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje też marne, więc zakupiłam na targu 2 krzaczki, i wczoraj zobaczyłam, że kwitną
Tylko mam inny problem...w moich pomidorach i kwiatkach zamieszkały żaby....jak ja się mogłam wystraszyć, kiedy przy przesadzaniu Maskotki do dużej donicy, przy wyjmowaniu pomidora z ziemi wyskoczyły 3 ogromne żaby
jak one się tam zmieściły??? a dziś w przesadzonej już Maskotce znalazłam znowu te żabska, normalnie wygrzewają się przykryte ziemią....mogą zrobić coś pomidorom???? 5 żab wyniosłam już dziś w wiaderku na łąkę, mam nadzieję że nie przyjdą z powrotem...

Tylko mam inny problem...w moich pomidorach i kwiatkach zamieszkały żaby....jak ja się mogłam wystraszyć, kiedy przy przesadzaniu Maskotki do dużej donicy, przy wyjmowaniu pomidora z ziemi wyskoczyły 3 ogromne żaby

ale żaby chyba pomidorów nie jedzą ??
to raczej powinnaś je znosić ku pomidorom

to raczej powinnaś je znosić ku pomidorom

-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Weteran no ja właśnie nie wiem, nie uszkodzą im korzeni, jak zagrzebują się w ziemi tak że ich nie widać??? 5 żab w 10 litrowej doniczce to chyba za dużo.... nigdy czegoś takiego nie miałam, dlatego pytam
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 maja 2011, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Które pędy obcina się przy pomidorach ? ;p bo mam problem.
madzik1388 hmmm jeśli w pojemnikach siedzą to mogą chyba korzeniu mechanicznie uszkodzić 
Ale powiem Ci ja o takim numerze nie słyszałem

Ale powiem Ci ja o takim numerze nie słyszałem