Nareszcie widzę, jak powinien wyglądać złotlin Picta. U mnie prawie nie ma liści
Ogród- mój azyl -JolantaG -część 7
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -Jolanta Graj -część 7
Twoje zdjęcia ogląda się trochę jak katalog
Co za cuda!
Nareszcie widzę, jak powinien wyglądać złotlin Picta. U mnie prawie nie ma liści
a kwiatów nie za wiele, choć wydaje się, że pączków jest duzo
Może ostatnie przymroski mu zaszkodziły? ...
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Jolu, teraz widać, ile jeszcze masz roślinek. Nie jestem spostrzegawcza, bo ich nie widziałam w czasie
.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Jolu,a jak nazywa się ta największa hosta?A mięta ananasowa to tylko ozdobna,czy na herbatkę też?
Kociaczek rozczula
Kociaczek rozczula
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
KATIK ,ta największa hosta ,to Hosta sieboldiana 'Frances Williams'.
Co do mięty ,to u mnie ma wyłącznie walory dekoracyjne .Na herbatki mam mnóstwo zwykłej,zielonej .
ADRIANNO ,miesiąc temu nie było widać wielu roślinek .Były tylko maleństwa ,lub suche badyle ,wystające z ziemi .
CHATTE ,Picta kwitnie obficie i strasznie się rozrasta.Może Twojemu ,rzeczywiście zaszkodziły przymrozki .U mnie słabo kwitnie ,zwykły ,ten zielony złotlin .
TAKASOBIE ,nie wiem dlaczego ta mięta ma nazwę ananasowa.Zapach ma identyczny ,jak zwykła jej zielona krewniaczka.
BABOPIELKO ,żal wielu roślinek .Przez przymrozki utraciliśmy możliwość podziwiania wielu kwitnień .

Co do mięty ,to u mnie ma wyłącznie walory dekoracyjne .Na herbatki mam mnóstwo zwykłej,zielonej .
ADRIANNO ,miesiąc temu nie było widać wielu roślinek .Były tylko maleństwa ,lub suche badyle ,wystające z ziemi .
CHATTE ,Picta kwitnie obficie i strasznie się rozrasta.Może Twojemu ,rzeczywiście zaszkodziły przymrozki .U mnie słabo kwitnie ,zwykły ,ten zielony złotlin .
TAKASOBIE ,nie wiem dlaczego ta mięta ma nazwę ananasowa.Zapach ma identyczny ,jak zwykła jej zielona krewniaczka.
BABOPIELKO ,żal wielu roślinek .Przez przymrozki utraciliśmy możliwość podziwiania wielu kwitnień .
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Złotokap ślicznie kwitnie ! I nie przejmuj się ,ża na razie ma niewiele kwiatków . U mnie drzewko rośnie chyba 5-6 lat, początkowo też kwitło pojedynczymi kwiatami, a ja je po kwitnieniu przycinałam , żeby korona ładnie się zagęściła i nabrała zgrabnego kształtu. Teraz kwitnie już bardzo obficie. I Ty się doczekasz 
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Jolu jak zwykle u Ciebie powala ilość różnorodnych roślin
Twój lilaczek kwitnie, a mojemu mróz zmroził pączusie i część pozasychała

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Pięknie i wesoło.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ooooo....teraz były fajne fotki
ale się naoglądałam
Jolu-czy bodziszek Sambor to to samo co żałobny? bo mam bardzo podobny...ale nazwa-właśnie żałobny
Jolu-czy bodziszek Sambor to to samo co żałobny? bo mam bardzo podobny...ale nazwa-właśnie żałobny
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pięknie Ci kwitnie 'Rasputin'. W moim starym ogrodzie padł
Też mam podobne doświadczenia ze złotlinami; 'Picta' pięknie kwitnie, a zwykły padł i znów muszę ukopać w starym ogrodzie.
Też mam podobne doświadczenia ze złotlinami; 'Picta' pięknie kwitnie, a zwykły padł i znów muszę ukopać w starym ogrodzie.
- JolantaG

JACKU ,mój zwykły złotlin dobrze rośnie ,ale coś słabo u niego z kwitnieniem .
Rh .Rasputin ,to moje starsze nasadzenia .Cieszę się ,że tak obficie zakwitł .Ze starszych mam jeszcze Bengala ,który uraczył mnie tylko 1 kwiatem , Cunningham s White i Alfred -bezkwiatów .
Pozostałe 4 to wiosenne nasadzenia.
JOWA ,BETI ,dzięki .
EWAKORA ,lilaka Meyera mam od AYESHY .Przywiozła mi go na rozpoczęcie sezonu .Bardzo się cieszę ,bo to spora sadzonka i pięknie kwitnie .
EWELINO ,ROBAL ,nie martwię się,że złotokap zakwitł mi tylko kilkoma kwiatami .Cieszę się ,że w ogóle zakwitł .Teraz ,mam nadzieję ,że z roku na rok będzie bardziej ukwiecony .

RASPUTIN ,w rzeczywistości ma o wiele ciemniejsze kwiaty (ciemno fioletowe).Aparat troszkę przekłamał .

Rh .Rasputin ,to moje starsze nasadzenia .Cieszę się ,że tak obficie zakwitł .Ze starszych mam jeszcze Bengala ,który uraczył mnie tylko 1 kwiatem , Cunningham s White i Alfred -bezkwiatów .
Pozostałe 4 to wiosenne nasadzenia.
JOWA ,BETI ,dzięki .
EWAKORA ,lilaka Meyera mam od AYESHY .Przywiozła mi go na rozpoczęcie sezonu .Bardzo się cieszę ,bo to spora sadzonka i pięknie kwitnie .
EWELINO ,ROBAL ,nie martwię się,że złotokap zakwitł mi tylko kilkoma kwiatami .Cieszę się ,że w ogóle zakwitł .Teraz ,mam nadzieję ,że z roku na rok będzie bardziej ukwiecony .

RASPUTIN ,w rzeczywistości ma o wiele ciemniejsze kwiaty (ciemno fioletowe).Aparat troszkę przekłamał .

- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jolu , ale masz piękne hosty 
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Jolu piękne zdjęcia pokazujesz a te irysy w kroplach deszczu superowe
i jakie hostowisko 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jolu a moja kolkwizja nie kwitnie już drugi rok. Wykopać łobuza? Jak radzisz?
Bardzo zdrowe są Twoje Rh i azalki, widać, że mają bardzo dobre warunki, no a hostowisko
Bardzo zdrowe są Twoje Rh i azalki, widać, że mają bardzo dobre warunki, no a hostowisko
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Pamelko, moja nie kwitła pięć lat, a teraz kwitnie już co roku 
- JolantaG

Napisałam długiego posta ,wkleiłam fotki i wszystko mi wcięło .
Teraz krótko .
Kolkwicję mam 3-ci sezon.Kwitnie bardzo obficie .Mocno ją przycinam ,bo rośnie jak szalona.Zdało by się jej więcej miejsca.Pewnie ładnie by wyglądała jako soliter ,a nie w takim ścisku ,jak u mnie .To co pokazałam ,to jedna maleńka gałązka.Całość mi się nie podoba ,bo młode pędy idą prosto w górę ,a stare ładne się przewieszają.
Hostowisko mam jeszcze jedno ,przed domem ,od północy .

Od zachodu .

I jeszcze w innych ,różnych miejscach .

Teraz krótko .
Kolkwicję mam 3-ci sezon.Kwitnie bardzo obficie .Mocno ją przycinam ,bo rośnie jak szalona.Zdało by się jej więcej miejsca.Pewnie ładnie by wyglądała jako soliter ,a nie w takim ścisku ,jak u mnie .To co pokazałam ,to jedna maleńka gałązka.Całość mi się nie podoba ,bo młode pędy idą prosto w górę ,a stare ładne się przewieszają.
Hostowisko mam jeszcze jedno ,przed domem ,od północy .

Od zachodu .

I jeszcze w innych ,różnych miejscach .