Zawsze się nam coś do ogrodu przypląta
Majkowy zielony dom i .....
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Majkowy zielony dom i .....
Ale oblazły Etiudę
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jak do tej pory to zawsze stosowałam tylko ręczne obrywanie ale aż tyle jeszcze nigdy nie było. Pewnie w zeszłym roku za dużo przeoczyłam i teraz mam tego efekty bo w okolicy nie ma prawie innych róż niż moje.
Witaj fiolek5 w moim zielonym świecie.
Witaj fiolek5 w moim zielonym świecie.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka, ja nic nie zamawiałam w 'Swiecie Cebul" !
Czosnki kupowałam u mnie , w tutejszym ogrodniczym jako "Purple sensation" i myślę, że takie właśnie wyrosły
Czosnki kupowałam u mnie , w tutejszym ogrodniczym jako "Purple sensation" i myślę, że takie właśnie wyrosły
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
-
Lucy2na
w swiecie cebul kupiłam hosty ...MARNE tyle mogę powiedzieć o nich ....z trzech wypadła jedna a jedna jest taka licha że nie wiem czy da radę ....
- bratek158
- 500p

- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dopiero u Ciebie widze ze kiedys wyrzucilam wieczornika
myslalam ze to chwast
-
edulkot

Aga ja kupowałam u nich różne cebule i już wczesną wiosną okazało się że mam nie takie irysy jakie zamawiałam a z tego połowa zgniła, część nie kwitła wcale. Tulipany też tylko częściowo zakwitły a część cebulek wygniła. Teraz okazuje się że zamiast czosnku Główkowatego mam Purple Sensation i do tego zamiast 10 wyszły tylko 2. Jeszcze czekam na Błękitnego ale już widzę że w jednym koszyczku jest tylko 1 piórko i nie wiadomo czy zakwitnie.
A takie mam kwitnące w tej chwili czosnki:

Jadziu ty pracowita pszczółko pewnie że do Ciebie przyjadę i już dziękuję za zaproszenie.
A te przesadzone trzymaj lepiej w cieniu, przynajmniej tydzień bo takie ostre słońce może im zaszkodzić.
Lucyna czyli też nie jesteś zadowolona z zakupów w Świecie Cebul. Ja jeszcze wiosną kupowałam mieczyki, nerinie, crocosmie, lilie, czosnki drobne i jeszcze inne cebulki i jak na razie to tylko lilie porosły jak giganty i powoli pokazują pączusie. Reszta jeszcze siedzi cicho i nie wiadomo ile z tego wyrośnie.
bratek158 tak to bywa z różnymi kwiatami i chwastami, bardzo często są do siebie podobne dość długo, a jak się jakiegoś nie zna to łatwo wziąć go za chwasta.
A takie mam kwitnące w tej chwili czosnki:

Jadziu ty pracowita pszczółko pewnie że do Ciebie przyjadę i już dziękuję za zaproszenie.
Lucyna czyli też nie jesteś zadowolona z zakupów w Świecie Cebul. Ja jeszcze wiosną kupowałam mieczyki, nerinie, crocosmie, lilie, czosnki drobne i jeszcze inne cebulki i jak na razie to tylko lilie porosły jak giganty i powoli pokazują pączusie. Reszta jeszcze siedzi cicho i nie wiadomo ile z tego wyrośnie.
bratek158 tak to bywa z różnymi kwiatami i chwastami, bardzo często są do siebie podobne dość długo, a jak się jakiegoś nie zna to łatwo wziąć go za chwasta.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, ja zamawiałam w ŚC tulipany i wiosną lilie i liliowce. Jakie są liliowce, to się dopiero okaże, a reszta to istny toto-lotek
część w porządku, a reszta zupełnie do bani-albo wcale nie wyszła, albo niewłaściwa odmiana.
Przygotuj się jutro na przegląd moich róż, bo oprócz mszyc, widzę inne nieciekawe obrazki
Przygotuj się jutro na przegląd moich róż, bo oprócz mszyc, widzę inne nieciekawe obrazki
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
edulkot

Tosiu to będziesz niedługo wąchać.
Basiu będziemy oglądać i coś radzić.
Basiu będziemy oglądać i coś radzić.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Floksik w drodze 
- JAKUCH

MAJKA no wiem i tak myślę ,że one pierwsze będą narazone na ataki z powietrza jako ,że są osłabione . Są za altanką w cieniu ,a te drugie no cóż tylko rano mają słonko potem to już tylko cień . Biedactwa mają zwieszone głowy ,ale nie wszystkie . Już sie cieszę ciekawe co tam zauważyliście ciekawego na tych Basinych różach 
-
edulkot

Aniu już się cieszę.
Jadziu na Basinych różach królują mszyce i to w takich ilościach że potrzebny kolejny oprysk. Znalazłam jedną bruzdownicę na podobno Etiudzie no i bardzo dużo pączków na wszystkich różach razem wziętych, oj będzie kwiecia.
Jestem tak padnięta że tylko czytam w innych wątkach ale i tak zaraz idę spać. Chyba znowu mnie przewiało albo złapałam jakiegoś wirusa w szpitalu bo mnie jakoś coś zbiera.
Jadziu na Basinych różach królują mszyce i to w takich ilościach że potrzebny kolejny oprysk. Znalazłam jedną bruzdownicę na podobno Etiudzie no i bardzo dużo pączków na wszystkich różach razem wziętych, oj będzie kwiecia.
Jestem tak padnięta że tylko czytam w innych wątkach ale i tak zaraz idę spać. Chyba znowu mnie przewiało albo złapałam jakiegoś wirusa w szpitalu bo mnie jakoś coś zbiera.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka ale Ci zdechlaka p.Choduń wysłał...widać ,że gatunek trzeci...ale inne idą jak burza ,Reine de Violet puszcza liście to najważniejsze...ma ładne zielone pędy
Zdrowiej szybko ,bo lada dzień odwiedziny...
Bodziszek czeka 
Zdrowiej szybko ,bo lada dzień odwiedziny...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH

MAJKA nie szalej przecież nawrót choroby jest gorszy . U mnie dzisiaj również zauważyłam tę ch,,,,,,bruzdownicę ,ale zdążyłam ją unicestwić w palcach . Nie zdążyła . Najbardziej boję sie o te przesadzane róże ,że będa narażone na różne swiństwa. Najgorzej wygląda Pilgrim aż zal na niego patrzyć . Chyba pościnam mu co niektóre pędy ,żeby szybciej doszedł do siebie Zdrowiej a potem zapraszam na oblewanie wędzarni i 1 próbę sił