ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
-
mm-complex
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
....i ja wpadłam sie przywitać
Herbatka moze być
ale po kawce
Ja jestem uzalezniona od tego boskiego napoju
Ale Ty możesz pić herbatkę.... zielona na zdrówko?
marzenia się spełniają! Dana
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Lucynko,ogrom pracy włożyliście,ale efekt jest.Masz przynajmniej satysfakcję,ze nikt cię nie oszukał.Ja wczoraj mało nie otworzyłam gęby....majster u mnie prawie kończy to ogrodzenie i na tarasie miałam jedną płytkę pękniętą,poprosiłam go,żeby mi wymienił.Kupował silikon,za który byłam mu winna 12 zł i wieczorem wołał o te pieniądze i mówi plus wymiana tej płytki,to bedzie 30 zł.Wymiana jednej płytki 18 zł.Przeżyłam szok,palcem nie tknie za darmo,ale tyle kasy zarobił u mnie.
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doberek
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- Malgolinka

Lucynko a ja myslałam że lilie to tak samo jak mieczyki trzeba wykopać na zimę 
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Wpadłam się przywitać. Kawki nie piję, bo zaraz leę na jakieś dziwne badanie krwi i zabronili... Zeby człowiek rano nie mógł pożądnie sie ocucić...to skandal
Podziwiam, że wszystko sami robicie, u nas podobnie.To co można we własnym zakresie, to kaski starczy jeszcze na coś innego... bo źródełko nie chce sie samo napełniać niestety
I takie własnorecznie zrobione cieszy
Ale Małgosię to skroił ostro. Ja zawsze pytam ile to będzie kosztowało. Nie chcę być niemile zaskoczona, no i wiedzieć czy mnie na to stać. Ostatnio chciałam podpórki pod róze i clemki z metalu, pan sie certolił, nie wiedział, zobaczymy... zrezygnowałam. Z doświadczenia wiem, że cena
. Dobry fachowiec umie okreslic ile co u niego kosztuje .
Podziwiam, że wszystko sami robicie, u nas podobnie.To co można we własnym zakresie, to kaski starczy jeszcze na coś innego... bo źródełko nie chce sie samo napełniać niestety
Ale Małgosię to skroił ostro. Ja zawsze pytam ile to będzie kosztowało. Nie chcę być niemile zaskoczona, no i wiedzieć czy mnie na to stać. Ostatnio chciałam podpórki pod róze i clemki z metalu, pan sie certolił, nie wiedział, zobaczymy... zrezygnowałam. Z doświadczenia wiem, że cena
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Chyba jestem jakaś dziwna
nie muszę budzić sie kawą a najlepiej mi smakuje po 10-tej i to najlepiej przed domem na słońcu. A dzisiaj może będzie mrożona?
Dołączam się do grona 'wszystkosamów' - chociaż czasami już bym chciała żeby ktoś wyręczył
Dołączam się do grona 'wszystkosamów' - chociaż czasami już bym chciała żeby ktoś wyręczył
-
Lucy2na
Co się tyczy lilii to ja nigdy nie wykopuję i mam ....mieczyki mi zdechły choć poprzedniego roku przeżyły zimę w gruncie czyli na dwoje babka wróżyła ...w tym roku wykopie
Gosia ten majster to chyba jakiś z "usterki"
dziewczyny jeszcze tylko piątek i pojadę do raju mojego na całe 2 dni.....
Gosia ten majster to chyba jakiś z "usterki"
dziewczyny jeszcze tylko piątek i pojadę do raju mojego na całe 2 dni.....
- Malgolinka

Ja w tym roku po raz pierwszy zasadziłam lilię, poczekamy może jeszcze coś urośnie.
Ja dziś obiecałam sobie że wezmę się za mój warzywnik, bo zarósł niemiłosiernie, aż wstyd
Ja dziś obiecałam sobie że wezmę się za mój warzywnik, bo zarósł niemiłosiernie, aż wstyd
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
-
Lucy2na
polazłam na rynek ...po co? pytam się po co?!!!!!
nakupiłam sobie sadzonek ale jak dodam zdjęcia to pomóżcie z identyfikacją bo za cholery nie wiem co kupiłam , pamiętam mientę i 2 tawułki a reszta 4 sadzonki to czarna magia
A i pytanie mam czy ktoś może ukorzeniał trzmielinę? jeśli tak to jak to zrobić ....??????
A i jeszcze od sąsiadki dostałam ten złotlin , bez bordowy , i takie to białe co teraz wszystkim kwitnie gdzieś już dawałam tego zdjęcie jak znajdę to wstawię
Może jeszcze nie wiecie ale zakładam w sobotę kącik kwitnących i kolorowych krzewów ....
Bardzo chciałabym mieć złotokap , ale nigdzie go u nas nie widziałam , a w lecie dostanę jeszcze 2 miliny żólty i czewony ....będzie się działo .....
nakupiłam sobie sadzonek ale jak dodam zdjęcia to pomóżcie z identyfikacją bo za cholery nie wiem co kupiłam , pamiętam mientę i 2 tawułki a reszta 4 sadzonki to czarna magia
A i pytanie mam czy ktoś może ukorzeniał trzmielinę? jeśli tak to jak to zrobić ....??????
A i jeszcze od sąsiadki dostałam ten złotlin , bez bordowy , i takie to białe co teraz wszystkim kwitnie gdzieś już dawałam tego zdjęcie jak znajdę to wstawię
Może jeszcze nie wiecie ale zakładam w sobotę kącik kwitnących i kolorowych krzewów ....
Bardzo chciałabym mieć złotokap , ale nigdzie go u nas nie widziałam , a w lecie dostanę jeszcze 2 miliny żólty i czewony ....będzie się działo .....
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Lucy, na trzmielinę jest jeden prosty sposób: obetnij i do ziemi ją posadź ! Albo można położyć rosnącą gałązkę na ziemi, troszkę przysypać i sama się ukorzeni. Nie wiem czy jasno tłumaczę ? 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Trzmielinę ukorzenia się bezproblemowo.
Może niefachowo to robię ale z bardzo dobrym skutkiem.
Z uciętych gałązek obrywam 2-3 pary liści i zostawiam tylko listki na czubku, czasem 2, czasem 4.
Wtykam w ziemię i zapominam o nich a one i tak się ukorzeniają.
Wody dostają przy okazji podlewania innych roślin :P
Może niefachowo to robię ale z bardzo dobrym skutkiem.
Z uciętych gałązek obrywam 2-3 pary liści i zostawiam tylko listki na czubku, czasem 2, czasem 4.
Wtykam w ziemię i zapominam o nich a one i tak się ukorzeniają.
Wody dostają przy okazji podlewania innych roślin :P
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucy , ja kupiłam parę lat temu trzy odmiany trzmieliny , tak się rozrosła , że przy zetknięciu z ziemią sama wypuszcza korzenie . Poucinałam te gałązki , wsadziłam w cieniu , podlewałam i rosną już samodzielnie . A skąd będziesz mieć ? Może ten ktoś , co ma , to z korzeniami takie rozłogowe gałązki Ci da ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Malgolinka

Lucynko, wyobraź sobie że dziś dostałam sms od mojego eM, że po pracy chce wjechać do centrum ogrodniczego po grubą agro włókninę ( potrzebną w celach nieogrodowych)
oczywiście szybciutko odpisałam że koniecznie trzeba tam jechać

oczywiście szybciutko odpisałam że koniecznie trzeba tam jechać
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Trzmielinę ukorzeniałam w taki sam sposób jak już napisały dziewczyny. Jest bezproblemowa
Zakupów gratuluję
Zakupów gratuluję
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Lucy, dziewczyny dobrze radzą, ja jeszcze zamaczam końcówkę (z piętką- takim kawałkiem skórki, najlepiej w miejscu gdzie się rozgałęzia) badylka w ukorzeniaczu ( ma jakieś hormony, które przyśpieszają porost korzeni, pojemniczek ok 7-8 zł, starcza na b. długo) i do "przedszkola". Mam takie lekko cieniste miejsce w rogu ogródka pośród krzewów gdzie wtykam te badylki. Podlewam i czekam, żeby rosły. Ogałacam je z dolnych listków i górę też przycinam, żeby nie marnowały energii na liście tylko na wytworzenie korzonków) Włóż tych badylków więcej.
To białe, to nie przypadkiem tawuła? jeśli nie dostaniesz złotokapu, a jesteś cierpliwa, u mnie będą nasionka. Tylko się przypomnij.
To białe, to nie przypadkiem tawuła? jeśli nie dostaniesz złotokapu, a jesteś cierpliwa, u mnie będą nasionka. Tylko się przypomnij.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...