Całkowicie popieram i dodam że tak pokaźnych i zdrowych jednocześnie jeszcze nie widziałam a piszesz że nie miałeś z nimi problemuAGNESS pisze:Zenku Twoje Coniki są niesamowicie piękne, dosłownie mogą służyć jako reklama tej odmiany
Ogród Zenka cz.4
Re: Ogród Zenka cz.4
Zenku, u mnie conicę często atakują przędziorki. Muszę ja pryskać kilka razy w sezonie.
Śliczna Daisy White w wiosennych barwach.
Śliczna Daisy White w wiosennych barwach.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
-
tadeusz48
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU , coś Cię nie widać na liście obecności URSZULI- ULAKONIE, na planowanym w niedzielę spotkaniu u DROZDA.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też Tadeuszu, a myślałam że będę miała też okazję poznać w realu .
Zenku jeszcze nigdzie nie widziałam tak pięknej i dużej koniki , zazwyczaj nie większe niż 1 metrowe.
Genia
Zenku jeszcze nigdzie nie widziałam tak pięknej i dużej koniki , zazwyczaj nie większe niż 1 metrowe.
Genia
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
No właśnie. Nigdy nie widziałam tak pięknych świerków conika. Mój (bo mam jednego niestety) chyba został zwyczajnie objedzony przez jakieś zwierzę z jednej strony. No i musiałam zwalczać przędziorki. Reasumując - nie wiem czy w ogóle trochę urósł przez dwa lata. Ale zachęcona widokiem Twoich będę o niego dbała, ile się tylko da.
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Agnieszko/ AGNESS/ dziękuje za odwiedziny i miłe słowa.
Agnieszko / 111agnieszka/ cieszę się że i Tobie moje swierki conica się podobaja. Aby utrzymać swierki conica w dobrej formie dość często zraszam je wodą i profilaktycznie opryskuje od szkodników ssących i przędziorka.
Witaj Romek dziekuje za odwiedziny ,tak jak już pisałem u Agnieszki, swierkom tym stosuje opryski profilaktycznie w okresie wiosenno letnim raz w miesiacu.
Witaj Tadeusz na liście mnie nie widać gdyż się nie wybieram , odpowiedz wysłałem Januszowi na pw.
Geniu te swierki conica maja po 15 lat i stąd ich taki wzrost.
Agnieszko / 111agnieszka/ cieszę się że i Tobie moje swierki conica się podobaja. Aby utrzymać swierki conica w dobrej formie dość często zraszam je wodą i profilaktycznie opryskuje od szkodników ssących i przędziorka.
Witaj Romek dziekuje za odwiedziny ,tak jak już pisałem u Agnieszki, swierkom tym stosuje opryski profilaktycznie w okresie wiosenno letnim raz w miesiacu.
Witaj Tadeusz na liście mnie nie widać gdyż się nie wybieram , odpowiedz wysłałem Januszowi na pw.
Geniu te swierki conica maja po 15 lat i stąd ich taki wzrost.
Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku przepiękne żurawki.
One Ci tak ładnie przezimowały, czy to są młode listki , które urosły wiosną?
Świerki conica przepiękne, właśnie tak jak mówisz, pielęgnacja polega na opryskiwaniu od przędziorka, gdyż bardzo je atakują.
One Ci tak ładnie przezimowały, czy to są młode listki , które urosły wiosną?
Świerki conica przepiękne, właśnie tak jak mówisz, pielęgnacja polega na opryskiwaniu od przędziorka, gdyż bardzo je atakują.
Witaj Zenku!
Gratuluję żurawek, piękne okazy! Ja również je lubię, a ta o pomarańczowych liściach szczególnie mnie zainteresowała!
Od dłuższego czasu rozglądam się przy wizycie w centrach ogrodniczych:)
Jestem częstą bywalczynią Twojego ogrodu i sądzę, że masz duże doświadczenie z iglakami. Może byłbyś tak łaskawy i doradził mi. Chciałabym zakupić kilka iglaków szczepionych na pniu (aby podwyższyć bylinową rabatę) wybrałam: modrzew europejski Kórnik, sosnę gęstokwiatową "Umbraculifera", świerk kaukaski "Profesor Langner" oraz sosnę górską "Jezek". Czy to dobry wybór do ogrodu przy lesie, z raczej piaskiem niż żyzną ziemią?
Gratuluję żurawek, piękne okazy! Ja również je lubię, a ta o pomarańczowych liściach szczególnie mnie zainteresowała!
Jestem częstą bywalczynią Twojego ogrodu i sądzę, że masz duże doświadczenie z iglakami. Może byłbyś tak łaskawy i doradził mi. Chciałabym zakupić kilka iglaków szczepionych na pniu (aby podwyższyć bylinową rabatę) wybrałam: modrzew europejski Kórnik, sosnę gęstokwiatową "Umbraculifera", świerk kaukaski "Profesor Langner" oraz sosnę górską "Jezek". Czy to dobry wybór do ogrodu przy lesie, z raczej piaskiem niż żyzną ziemią?
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajko wszystkie rabaty kwiatowe to hobbby mojej M, od roku ubiegłego powstaje rabata z żurawkami. Byliny te mienioną zime zniosły dość dobrze ,a teraz wypuscily nowe liście a niebawem kwiatostany.
Lidka witam Cię w naszym ogrodzie,z przykrościa muszę stwierdzić że w sprawie iglaków szczepionych na pniu nie wiele mogę Ci pomóc . W ogrodzie naszym wszystkie posadzone iglaki to formy naturalne z wyjątkiem kilku miniatur, form szczepionych na pniu nie posiadamy. Trudno byłoby mi udzielać porad o iglakach z którymi nie miałem doświadczenia.
Życzę miłego dnia.
Lidka witam Cię w naszym ogrodzie,z przykrościa muszę stwierdzić że w sprawie iglaków szczepionych na pniu nie wiele mogę Ci pomóc . W ogrodzie naszym wszystkie posadzone iglaki to formy naturalne z wyjątkiem kilku miniatur, form szczepionych na pniu nie posiadamy. Trudno byłoby mi udzielać porad o iglakach z którymi nie miałem doświadczenia.
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku szkoda że nie mam tak dużego ogrodu jak Ty , nie musiałabym rozglądać się za tymi szczepionymi maluszkami .
A niektóre szczepione okazuje się że też rosną duże , więc trzeba szukać karłowych .
Wcześniej nie wiedziałam i kupiłam takie dobrze że syn ma działkę 3 razy większą więc jest je gdzie posadzić .
Genia
A niektóre szczepione okazuje się że też rosną duże , więc trzeba szukać karłowych .
Wcześniej nie wiedziałam i kupiłam takie dobrze że syn ma działkę 3 razy większą więc jest je gdzie posadzić .
Genia
-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Zenku ogród naprawdę piękny . Szczególnie podobają mi się Twoje żurawki . Ja na razie mam tylko trzy ale myślę że z czasem będzie ich przybywać.

rozumiem, dziękuję i pozdrawiam!:)
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- ZENOBIUSZ

Witaj Geniu wszystkie drzewa o formie naturalnej wymagaja dość dużych ogrodów gdzie będą miały odpowiednią przestrzeń i ilość światła. Cóz nie wszyscy dysponują takimi warunkami , i dlatego producenci przygotowuja każdego roku nowe odmiany iglaków i drzew liściastych szczepionych na pniu. W ten sposób każdy z właścicieli ogrodu może mieć namiastkę drzewa które mu się podoba.
Beato dziękuję za odwiedziny i miłe słowa , żurawki to kolejne hobby mojej M od kilku lat.
Witaj Lidka życzę powodzenia .
kolejne zdjęcia z ogrodu
Jarząb mączny szczepiony na pniu rozpoczyna kwitnienie

Jodła balsamiczna Nana rozpoczeła wegetacje

Dyptan zakwitnie niebawem

Beato dziękuję za odwiedziny i miłe słowa , żurawki to kolejne hobby mojej M od kilku lat.
Witaj Lidka życzę powodzenia .
kolejne zdjęcia z ogrodu
Jarząb mączny szczepiony na pniu rozpoczyna kwitnienie

Jodła balsamiczna Nana rozpoczeła wegetacje

Dyptan zakwitnie niebawem

Pozdrawiam Zenek
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Zenku - ale ślicznie i ciebie w ogrodzie. Śliczniutka ta obiela - ja też na nią choruję
Bardzo podoba mi się ta rabata z minaturami i w ogóle te twoje rośliny takie dorodne.
A dyptamy - bo jak widać masz chyba dwa kolory - przepiękne - lada chwila będą kwitły.
Bardzo podoba mi się ta rabata z minaturami i w ogóle te twoje rośliny takie dorodne.
A dyptamy - bo jak widać masz chyba dwa kolory - przepiękne - lada chwila będą kwitły.