Ogród amatorki
- gawronka
- 200p

- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród amatorki
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Kiedy patrzę na to "ogrodzenie" przypomina mi sie okres sprzed ponad 20 lat, kiedy rozpoczęłam pierwszy raz moją przygodę z ogródkiem. Musiałam w taki sposób zabezpieczyć go przed kurami sąsiadów, bo wydziobywały wszystko, co posiałam czy posadziłam. Nie wolno nam było grodzić, więc jakoś trzeba było zabezpieczyć przed żarłokami
Widzę, że zapał Cię nie opuszcza
Pozdrawiam serdecznie
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Justynko
Widzę, że masz dużo zapału do pracy.Wiadomo, początki są trudne, ale jaka potem satysfakcja
Pomysły ciekawe, a i realizacja bardzo sprawna. Stolik "jak malowany"
pięknie wygląda. Teraz trzeba dla niego znaleźć miejsce i może posadzić jakieć drzewko w pobliżu dające cień ... Pewnie masz już jakąś koncepcję jego zagospodarowania. Najważniejsze, że już można przycupnąć na kawkę (nawet wirtualną) po ciężkiej fizycznej pracy w ogrodzie.
Z racji wieku masz pewnie ograniczony budżet na zakupy. Forum to bardzo specyficzne miejsce. Można również dokonywać wymian roślinek.
Co do zapachów kwiatowych, to ja uwielbiam zapach piwonii lekarskiej (majowej) a mojego bluszczyka jeszcze nie wąchałam
Muszę jutro sprawdzić, czy u mnie pachnie fiołkami 
Widzę, że masz dużo zapału do pracy.Wiadomo, początki są trudne, ale jaka potem satysfakcja
Pomysły ciekawe, a i realizacja bardzo sprawna. Stolik "jak malowany"
Z racji wieku masz pewnie ograniczony budżet na zakupy. Forum to bardzo specyficzne miejsce. Można również dokonywać wymian roślinek.
Co do zapachów kwiatowych, to ja uwielbiam zapach piwonii lekarskiej (majowej) a mojego bluszczyka jeszcze nie wąchałam
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- amatorka015

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
agatko123gawronko dziekuje za miłe słowa
osterwiem troche prymitywne te ogrodzenie ale cóz muszę jakos zabezpieczyc przed kurami nie sąsiada tylko SWOIMI:(:)
ja tez nie moge sie doczekac kiedy u mnie bedzie pieknie i kolorowo:P
AAleksandro obok stolika rosnie orzech wiec jest troche cienia :P
a co do tego budzetu to mam ograniczenia ale z pomocą rodziców jakos daje rade , ale próbuje tez realizowac pomysły wymagajace włozenia mniej pieniedzy :)A co do tej wymiany roslinek to jak to działa ?trzeba miec marolexa ?
Pozdrawiam Justyna
osterwiem troche prymitywne te ogrodzenie ale cóz muszę jakos zabezpieczyc przed kurami nie sąsiada tylko SWOIMI:(:)
ja tez nie moge sie doczekac kiedy u mnie bedzie pieknie i kolorowo:P
AAleksandro obok stolika rosnie orzech wiec jest troche cienia :P
a co do tego budzetu to mam ograniczenia ale z pomocą rodziców jakos daje rade , ale próbuje tez realizowac pomysły wymagajace włozenia mniej pieniedzy :)A co do tej wymiany roslinek to jak to działa ?trzeba miec marolexa ?
Pozdrawiam Justyna
- amatorka015

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Warkocze bardzo mi się podobają
Nie omieszkam skorzystać, bo nasadziłam dużo zdobycznych (nie wszystkie kwitły), które muszą się odżywić. W ten sposób nie położą się na trawie 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ciekawy sposób na ,, ujarzmianie " przekwitłych narcyzów ,na pewno zrobię swoim warkoczyki . Stolik wyszedł super .Pozdrawiam 
- Isskaa
- 500p

- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
amatorka no no,,jaka z Ciebie amatorka ,jak Ty z takimi ciekawymi pomyslami wyskakujesz?
Swietne te warkocze,na pewno wyglada to lepiej niz te listki na ziemi.
Widze duzy zapal..no no..
Swietne te warkocze,na pewno wyglada to lepiej niz te listki na ziemi.
Widze duzy zapal..no no..
- amatorka015

magnolia zakwitła ma juz dwa paki :)ten drugi sie dopiero wydostaje na swiat
zdjecia dodam pozniej bo cos mi fotosik nie chce działac:(

Bez nie chciał byc w tyle wiec tez zachwycił pąkami

oraz goździk wyjął głowke :P

A tak wczoraj zanosiło sie na deszcz

Te zdjecie troche przypomina mi krokodyla z otwartą paszczą który próbuje cos ugryzc :P

zdjecia dodam pozniej bo cos mi fotosik nie chce działac:(

Bez nie chciał byc w tyle wiec tez zachwycił pąkami

oraz goździk wyjął głowke :P

A tak wczoraj zanosiło sie na deszcz

Te zdjecie troche przypomina mi krokodyla z otwartą paszczą który próbuje cos ugryzc :P
- carterka
- 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Amatorko chyba wykorzystam Twój sposób na cebulowe 
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- amatorka015

ewamaj66,TerDob,Isskaa,carterkafajnie ze podoba wam sie ten pomysł na warkocze.Miło mi że chcecie go wykorzystac we własnych ogrodach, dziekuje że jestescie ze mną i odwiedzacie mnie
pozdrawiam justysia
pozdrawiam justysia
- gggabulka
- 200p

- Od: 22 mar 2011, o 12:43
hejka:)) Jestem i ja u Ciebie:))
zgapiam pomysł na cebulowe:)) a zaplatania mnie troche czeka hihi:) super renowacja stolika:))nie ma sąsiad czasem drugiego na zbyciu ??hihi
będe zaglądać cześciej:))
mozesz mi powiedziec czy ścieżka zostala w takim stanie jak na pierwszej fotce ??czy cos posypałes , dodałeś ??
Pozdrawiam gabi
zgapiam pomysł na cebulowe:)) a zaplatania mnie troche czeka hihi:) super renowacja stolika:))nie ma sąsiad czasem drugiego na zbyciu ??hihi
będe zaglądać cześciej:))
mozesz mi powiedziec czy ścieżka zostala w takim stanie jak na pierwszej fotce ??czy cos posypałes , dodałeś ??
Pozdrawiam gabi
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
No, no 16 lat i już zaczynasz przygodę z ogrodnictwem, tylko pogratulować, bo jak się rozejrzeć, to większość Twoich rówieśnic to tylko myśli o modzie, zakupach, dyskotekach i innych pierdoałach...
Super mostek Ci wyszedł, ładnie odrestaurowałaś stolik, już będzie gdzie odpocząc podczas prac ogrodowych, co do skalniaka, żeby był prawdziwy, to może zaproponuję Ci utworzenie dwóch, trzech równych stopni albo usypaniu górki i ułożeniu kamieni w różnych miejscach. Zależy jaki efekt byś chciał osiągnąć. Mam nadzieję że moja uwaga Cię nie zdenerwuje.
A poza tym jeszcze trochę pracy przed Tobą. Powodzonka 
- amatorka015

Nie wiem chyba raczej juz nie ma ale jak sie znajdzie jakis to moge ci pocztą wysłac hegggabulka pisze:hejka:)) Jestem i ja u Ciebie:))
super renowacja stolika:))nie ma sąsiad czasem drugiego na zbyciu ??hihi
Nie niczym nie posypywałam ale na sciezce pojawia sie juz trawa :Pmozesz mi powiedziec czy ścieżka zostala w takim stanie jak na pierwszej fotce ??czy coś posypałes , dodałeś ??
a i chciałam podkreslic że jestem rodzaju żenskiego
pozdrawiam i miło że wpadłas
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Popatrz dokładnie na przykład na mój skalniak. Ja starałem się zrobić go jak najbardziej naturalnie, czyli karpa i porozrzucane kamienie, tylko tak żeby ziemia się bardzo nie obsuwała. Z otoczaków fajny mały skalniak ma JacekP. Jeżeli chodzi o inny taki uporządkowany, piętrowy to ładny ma andrzejek. Zastanów jaki byś rodzaj chciała i do roboty.