AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.3 - szkockie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.3 - szkockie lato ;)

Post »

Iguś - co racja to racja - odpoczynek Tobie bardzo by sie przydał !!! Tyrasz za dwie osoby !!!

Agatka123 - dzięki :) Teraz właśnie zaczyna się 'skrzynkowy' szał :lol:

Wiesiu - tak to właśnie jest jak człowiek przedobrzy i sam sobie narobi ambarasu i wymyśli żeby wózki zabrać bo dzieci się zmęczą :;230
Ja dziś muszę jeszcze parę doniczek obsadzić ;:224 Na szczęście rano wyjrzało słonko :tan

Dana - dzięki :) W ogrodzie mam mało miejsca, to jeszcze mogę w tych donicach poszaleć :lol:

Lucynko - mam tylko nadzieje że kwiaty były juz na tyle spore że spokojnie podrosną i zakwitną i że żaden z nich nie zdominuje pozostałych :roll: bo tak właśnie miałam w zeszłym roku: w donicy posadziłąm surfinię, pelargonię i fuksję. Surfinia rosła jak szalona i praktycznie zdusiła pozostałych doniczkowych współtowarzyszy..... ;:224

Paula - i hosty i żurawki bardzo lubię ;:108 i jedna z moich rabatek składa się praktycznie tylko z nich ;:224

Megi - dzięki Gosiu ! Szkoda że Twoje siewki znalazły amatora.... hmmm.... no cóż - nie mamy na to wpływu a w domu roślin trzymać sie nie da :D U mnie padły te heliotropy które posadziłam do koszy z surfiniami - tam za bardzo wiało i było im zdecydowanie za zimno :roll:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Piątek przywitał nas słońcem ;:3 w końcu ciepełko :tan
Pracy trochę mnie czeka w ogrodzie: muszę dokończyć nasadzenia w donicach i skrzynkach. i z chwastami powalczyć ;:224 Rano zauważyłam mszyce na jednej z róż ..... zaczyna się walka.... oprysk już zrobiłam.

Żeby było co pooglądać to wstawiam fotki:

czosnek
Obrazek

klon coraz ładnieszy
Obrazek

a w donicy mam już spore lilie:
Obrazek

Miłego dnia ;:7
Lucy2na

Post »

ta czerwień klonu na tle zielonej trawy daje wspaniały kontrast jakby kwiatek tam stał
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko - ten klo bardzo mi sie spodobał w zeszłym roku ;:108 a że duze okazy były bardzo drogie to kupiłam mały, rachityczny patyczek.... nie wiedziałam czy przetrwa zimę. Teraz ładnie odbija i ma sporo nowych przyrostów :tan Ciesze się bardzo bo kolor jego liści jest świetny ! Trzymam go ciągle w donicy i szukam dobrego miejsca :lol:
Lucy2na

Post »

i w tej donicy wygląda super a może wzbogacić kazdą kompozycją ...raz tu raz tam a ty sobie sprawdzisz gdzie mu się najlepiej rosłó
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, no lada moment bedzie czosnkowy pokaz :uszy
Zgadzam sie z przedmówczynią, w donicy można poeksperymentować różne lokalizacje ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy2na pisze:i w tej donicy wygląda super a może wzbogacić kazdą kompozycją ...raz tu raz tam a ty sobie sprawdzisz gdzie mu się najlepiej rosłó
Lucynko, i tak właśnie krązy ten klonik po ogrodzie :lol:
pamelka pisze:No, no lada moment bedzie czosnkowy pokaz :uszy
Zgadzam sie z przedmówczynią, w donicy można poeksperymentować różne lokalizacje ;:108
Czosnków za dużo nie mam, ale liczę ze parę sztuk rozkwitnie :D Z doniczkowego rozwiązania też jestem zadowolona :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga, a ja dla odróżnienia mam rabatę liliowcowo-żurawkową oraz różano-żurawkową. Powiem szczerze, że bałam się, czy rosnące liście host nie przykryją w końcu żurawek. Ale teraz faktycznie hosty i żurawki razem wyglądają pięknie.
Zobaczyłam u ciebie w skrzynce koleuski, zupełnie jak na moim parapecie. Zaczynam w tym roku z nimi przygodę. Wcześniej ich nie znałam. A ty masz już jakieś z nimi doświadczenia, bo już nie pamiętam?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga nadrobiłam i nacieszyłam oczy pięknymi widokami.Dzielni byliście ogromnie.Dobrze,że nie taszczyliście wózków na sam szczyt :;230
Ogródek bardzo kolorowy.Te czosnki sa cudowne -muszę też sobie sprawić te wielkie.Rabatka żurawkowo-hostowa malownicza.
U nas też już w końcu jest ciepło i kolorowo.Pachnidła(lilaki,konwalie,azalie) działają na nasze zmysły niesamowicie,nie chce się wychodzić z ogrodu.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja tak nie na temat...
Jak duża jest ta zjeżdżalnia w tle? ;:224
:;230 :;230
Chcemy właśnie dzieciom kupić taką na Dzień Dziecka, myślisz, że będą zadowolone?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Witaj Aguś w nowym wątku :wit
Melduje się razem z Nutka :D
Aga, ależ u Ciebie przecudownie wszystko kwitnie ;:138
Hortensje powaliły mnie normalnie na kolana, są boskie :shock:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przywitam się tylko , bo gonisz z tymi wątkami jak szalona i pogubić się można ;:138
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jako zapalona hortensjomaniaczka ,też pochwalę hortensje :lol:
Uwielbiam ogrodowe ze względu na ich niesamowite kwiaty ,żeby
jeszcze były mniej kłopotliwe w uprawie :roll:
Moje ogrodowe ostatnie przymrozki załatwiły i pewnie nici z kwiatów :?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Aga, a ja dla odróżnienia mam rabatę liliowcowo-żurawkową oraz różano-żurawkową. Powiem szczerze, że bałam się, czy rosnące liście host nie przykryją w końcu żurawek. Ale teraz faktycznie hosty i żurawki razem wyglądają pięknie.
Zobaczyłam u ciebie w skrzynce koleuski, zupełnie jak na moim parapecie. Zaczynam w tym roku z nimi przygodę. Wcześniej ich nie znałam. A ty masz już jakieś z nimi doświadczenia, bo już nie pamiętam?
Wandziu, koleusy jako dodatek do kompozycji w skrzynkach i donicach mam po raz pierwszy. Kiedyś kojarzyły mi się tylko i wyłącznie z biurowymi kwiatami :lol:
Jestem ciekawa jak dadzą sobie radę w tutejszym klimacie.... na razie są trochę podmęczone ostatnimi deszczami i jakoś tak trochę smętnie zwiesiły liście........
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ka - pogody i ciepełka zazdraszczam ;:108 u mnie smętne 12 do 14 stopni.... i siąpiący deszczyk.... czosnki powoli się rozwijają i można je w pełni podziwiać !
Azali u siebie nie mam... szkoda, bo to piękne kwiaty :)

AnaDS - ze zjeżdzalki jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy ja od ponad roku i na szczęście wytrzymuje wszelkie ślizgawkowe akrobacje mojego młodszego syna :) Jest wysoka gdzies tak na 130. Posiada dwa stponie i trzeci stopień to już jest wejscie na ślizgawkę.
Ma sfalowany zjazd.
Nie pamiętam jak duże masz dzieci, ale mój 3 latek ciągle się na niej bawi z większym lub mniejszym natężeniem :lol:
Specjalnie nie kupowaliśmy mniejszej, bo synek siadając na górze, nóżkami praktycznie zaraz dotykał ziemi.

Nutka - hortensje kupiłam już kwitnące ;:224 a u mnie właśnie taki moment ze wiosenne przekwitły a te letnie dopiero zamierzaja zakwitnąć - czekają na słońce :D Noooo, zapomniałam - czosnki kwitną i skalnica i na zurawkach sie kwiaty pokazały :)

Fabi - fajnie że jesteś :) Mi też na wszystko ostatnio brakuje czasu....

Bożenko - mnie właśnie te niebieskie kule ujęły za serce jak sie na nie w sklepie natknęłam ;:224
Z moich ogrodówek zakwitnie chyba tylko jedna.... dwie pozostałe chyba mocno podgniły w czasie wczosno - wiosennych deszczy.... końcówki pędów były całe czarne i zgnite...
Te fioletowe na razie w donicach zdobią wejście do domu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”