Ogród ryszarda b
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ryszarda b
No to początki już są....śliczna zielona trawka,chyba truskawki i jabłonka?  

- 
				dalekiport
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam, bardzo Ci współczuję ,że tyle straciłeś, ale trzymam kciuki za odbudowę bo było pięknie a oglądając zdjęcia jestem pewna,że będzie jeszcze piękniej. Pozdrawiam Serdecznie Sylwana

- 
				mmgg
- 200p 
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Trzymam kciuki za odbudowę działki:)

- ryszard b
- 100p 
- Od: 18 mar 2011, o 22:51
dzięki wszystkim za otuchę i wiarę w to że pomału odbuduję Mój mały kawałek ziemi  

Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Co nowego u Ciebie ? Może jakieś fotki ?

- ryszard b
- 100p 
Oto fotki z dzisiaj od dłuższego czasu brak deszczu   i tylko naokoło burze szaleją
 i tylko naokoło burze szaleją  może i dobrze bo grad też jest problemem dla młodych roślinek.A tak to pompa głębinowa i podlewanie jest zwłaszcza trawnik
  może i dobrze bo grad też jest problemem dla młodych roślinek.A tak to pompa głębinowa i podlewanie jest zwłaszcza trawnik  

A remont domku planuję na jesień waz infrastrukturą wokół bo bałagan okropny i wstyd 

i tylko naokoło burze szaleją
 i tylko naokoło burze szaleją  może i dobrze bo grad też jest problemem dla młodych roślinek.A tak to pompa głębinowa i podlewanie jest zwłaszcza trawnik
  może i dobrze bo grad też jest problemem dla młodych roślinek.A tak to pompa głębinowa i podlewanie jest zwłaszcza trawnik  
 A remont domku planuję na jesień waz infrastrukturą wokół bo bałagan okropny i wstyd

- ryszard b
- 100p 
Dzisiaj podkopywałem fundamenty pod płotem i prostowałem słupki które w tamtym roku ciężarówka mi przesunęła przy okazji naprawię przęsła i wstawię kilka nowych sztachet.A jutro to chyba za studnie się wezmę trzeba wypompować wodę wyczyścić dno odmulić i wyspoinować łączenia betonów bo co każdy większy deszcz woda wlewa się do środka i zamula studnię  .A po skończeniu studni trzeba odkazić wapnem i finito.W dalszym ciągu domek czeka na remont....
 .A po skończeniu studni trzeba odkazić wapnem i finito.W dalszym ciągu domek czeka na remont....  Atak działeczka wygląda po każdym większym deszczu!!!!!!!!! a nigdy wcześniej tak się nie działo!!!!!!A działka istnieje od 1970 roku!Po tamtym roku wody gruntowe są na poziomie 1.5 metra a wcześniej czyli 2 lata wstecz to woda była na poziomie 3 metrów!!!!Więc dlatego teraz często mam podtopioną działkę
 Atak działeczka wygląda po każdym większym deszczu!!!!!!!!! a nigdy wcześniej tak się nie działo!!!!!!A działka istnieje od 1970 roku!Po tamtym roku wody gruntowe są na poziomie 1.5 metra a wcześniej czyli 2 lata wstecz to woda była na poziomie 3 metrów!!!!Więc dlatego teraz często mam podtopioną działkę  Najgorsze jest to że nie mamy odpływu z tego terenu!!!!
 Najgorsze jest to że nie mamy odpływu z tego terenu!!!!  

.A po skończeniu studni trzeba odkazić wapnem i finito.W dalszym ciągu domek czeka na remont....
 .A po skończeniu studni trzeba odkazić wapnem i finito.W dalszym ciągu domek czeka na remont....  Atak działeczka wygląda po każdym większym deszczu!!!!!!!!! a nigdy wcześniej tak się nie działo!!!!!!A działka istnieje od 1970 roku!Po tamtym roku wody gruntowe są na poziomie 1.5 metra a wcześniej czyli 2 lata wstecz to woda była na poziomie 3 metrów!!!!Więc dlatego teraz często mam podtopioną działkę
 Atak działeczka wygląda po każdym większym deszczu!!!!!!!!! a nigdy wcześniej tak się nie działo!!!!!!A działka istnieje od 1970 roku!Po tamtym roku wody gruntowe są na poziomie 1.5 metra a wcześniej czyli 2 lata wstecz to woda była na poziomie 3 metrów!!!!Więc dlatego teraz często mam podtopioną działkę  Najgorsze jest to że nie mamy odpływu z tego terenu!!!!
 Najgorsze jest to że nie mamy odpływu z tego terenu!!!!  

- ryszard b
- 100p 
A to fotki z wczorajszego czyszczenia studni było tam 3 taczki szlamu z zeszłorocznej powodzi  teraz tylko odkazić wodę i można będzie ręce myć
 teraz tylko odkazić wodę i można będzie ręce myć  

- andzia1606
- 50p 
- Od: 29 maja 2011, o 11:05
Ryszardzie trzymam kciuki, dasz radę, chylę czoło  

Mogłabym się podzielić z Tobą bylinami, zajrzyj do mnie.

Mogłabym się podzielić z Tobą bylinami, zajrzyj do mnie.
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
- ryszard b
- 100p 
A TO ostatnie fotki z działeczki Córa śledzi motylka i czai się na niego   a dalej winogrono tylko nie wiem jakie to odmiany? ;:224Na dwóch ostatnich fotkach jest czereśnia tylko zadziwia mnie to że od posadzenia jej na wiosnę miała dwa przyrosty? a ten ostatni przyrost ma zadziwiająco duże liście???
 a dalej winogrono tylko nie wiem jakie to odmiany? ;:224Na dwóch ostatnich fotkach jest czereśnia tylko zadziwia mnie to że od posadzenia jej na wiosnę miała dwa przyrosty? a ten ostatni przyrost ma zadziwiająco duże liście???  

a dalej winogrono tylko nie wiem jakie to odmiany? ;:224Na dwóch ostatnich fotkach jest czereśnia tylko zadziwia mnie to że od posadzenia jej na wiosnę miała dwa przyrosty? a ten ostatni przyrost ma zadziwiająco duże liście???

- ryszard b
- 100p 
Jutro jest szansa na aktualne fotki mojej działeczki która nabiera wyglądu po powodzi  

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
No wreszcie się odezwałeś, jak to miło   

A już się martwiłam, że w 2011 znów Cię zalało i całkiem odpuściłeś ogrodowanie. 

Do tej pory odwiedzałam Wasza działkę bez słów ( no bo co gadać ) ale teraz tak cieszę się, że muszę "dać głos". 

A już się martwiłam, że w 2011 znów Cię zalało i całkiem odpuściłeś ogrodowanie.

Do tej pory odwiedzałam Wasza działkę bez słów ( no bo co gadać ) ale teraz tak cieszę się, że muszę "dać głos".

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oooo...Rysiek wrócił.....  

no to czekam na fotki

no to czekam na fotki

- ryszard b
- 100p 
Witajcie Kochani fotki muszą poczekać  miałem ostatnio awarię ręki na Rolkach poszalałem
  miałem ostatnio awarię ręki na Rolkach poszalałem  więc Działka na razie poczeka
  więc Działka na razie poczeka  szkoda bo teraz jest naprawdę wspaniały okres, roślinki  budzą się do życia a ja ręka w opatrunku...Ale miejmy nadzieję że chociaż piechotką tam zajdę i fotki i tak porobię.
 szkoda bo teraz jest naprawdę wspaniały okres, roślinki  budzą się do życia a ja ręka w opatrunku...Ale miejmy nadzieję że chociaż piechotką tam zajdę i fotki i tak porobię.
W ogrodzie w miarę porobione tylko altanka po powodzi nie ruszona na remont trochę czasu brak.A dodam jeszcze jedno zmartwienie rzeka w pobliżu została uregulowana , oraz strumyk który został pogłębiony o ok 1 metr.Powodem tego jest obniżenie się lustra wody o ten właśnie metr, a w tamtym roku poświeciłem prawie cały dzień na czyszczenie i pogłębianie studni na moich 4 arach i co, teraz wody co najwyżej 30 cm. Oby nie wyschła ta moja ukochana studnia...
 Oby nie wyschła ta moja ukochana studnia...
Pozdrawiam.

miałem ostatnio awarię ręki na Rolkach poszalałem
  miałem ostatnio awarię ręki na Rolkach poszalałem  więc Działka na razie poczeka
  więc Działka na razie poczeka  szkoda bo teraz jest naprawdę wspaniały okres, roślinki  budzą się do życia a ja ręka w opatrunku...Ale miejmy nadzieję że chociaż piechotką tam zajdę i fotki i tak porobię.
 szkoda bo teraz jest naprawdę wspaniały okres, roślinki  budzą się do życia a ja ręka w opatrunku...Ale miejmy nadzieję że chociaż piechotką tam zajdę i fotki i tak porobię.W ogrodzie w miarę porobione tylko altanka po powodzi nie ruszona na remont trochę czasu brak.A dodam jeszcze jedno zmartwienie rzeka w pobliżu została uregulowana , oraz strumyk który został pogłębiony o ok 1 metr.Powodem tego jest obniżenie się lustra wody o ten właśnie metr, a w tamtym roku poświeciłem prawie cały dzień na czyszczenie i pogłębianie studni na moich 4 arach i co, teraz wody co najwyżej 30 cm.
 Oby nie wyschła ta moja ukochana studnia...
 Oby nie wyschła ta moja ukochana studnia...Pozdrawiam.