Dzisiaj miałam niespodziankę.Wiosna posadziłam nowe odmiany serduszki i nawet nie pomyślałam że może któraś pokazać swoje kwiatki.Trochę śmieszne te kwiatki ale dobre i to.
Tak wyglądała mizerotka po posadzeniu.
Alu,pięknie urosła Ci ta serduszka!
Pamiętam,że masz rozplenicę japońską ,możesz pstryknąć jej fotkę?Jak teraz wygląda? Albo ja jestem straasznie niecierpliwa,albo trawy u mnie takie jakieś...niemrawe,chciałabym porównać...
Przy okazji -wstawiłam u siebie zdjęcie pigwowca -mogłabyś rzucić okiem?
Danusiu już zerknęłam i napisałam.Jutro wstawię rozplenicę.Bardzo dużo wypuściła pędów ,na razie cieniutkie ale tak ma być.Podobno jest już rozplenica o czerwonych pędach.Zapytam u Szmita jak będę,może będzie w tym roku w ofercie.
Ojej,przykro patrzeć jak ucierpiały roślinki po tych mrozach.Nie wiem ,czy to Cię choć trochę pocieszy ,ale moja jeszcze w gorszym stanie Ale nie ma co ...będzie dobrze!
Danusiu zła jestem bo w pogodynce dla Sochaczewa wyczytałam przymrozki ale w telewizji przewidywali wtedy w nocy +2.No i nie przykryłam,następne noce już sprawdzałam w pogodynce i dobrze na tym wyszłam.Przez następne 3 noce były przymrozki i nic by z tej magnolii nie zostało gdybym nie przykryła.
Wklejam zdjęcia rozplenicy i dziurawca.
Alu ,widać ,że Twoja rozplenica i dziurawiec to dorosłe już rośliny,moje dopiero raczkują. Są tyci,tyci ,ale i tak cieszę się, bo przetrwały.
Teraz już sobie przypomniałam skąd mam białego fiołka ,że omieg od Ciebie to pamiętałam dobrze.
Aluś muszę cyknąć fotkę jeszcze jednej roślince otrzymanej od Ciebie ,bo nie zapamiętałam nazwy a nie mogę natrafić na nią w necie.O ile dobrze pamiętam ,kwitnie na żółto, zdjęcie wstawię później u siebie.