mój mały kawałek zieleni
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: mój mały kawałek zieleni
To masz fajnie
.U nas wąż należy do mnie
a mąż a owszem podlać żywopłot to tak ale reszta mojej roślinności mogłaby nie przeżyć jego podlewania .Więc jemu zostaje rozwijanie i zwijanie węża - no i podłączanie stokroteczki . 
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Mój m kocha tą robotę bo się nie przemęcza przy niej ja wolę kopać a o podlewać.Zresztą kocha kwiatki i nawet specjalnie wieczorem jedzie na działkę żeby wszystko popodlewać.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Jolu - mam taką nadzieję - tyle czasu je doglądałam ,dmuchałam- chuchałam więc teraz mam nadzieję ,że pięknie mi zakwitną .
I będę mogła się nimi pochwalić
Jowa - mój M najbardziej lubi majsterkować na działce - więc płotki , płoteczki ,drabinki wszelkie naprawy i koszenie trawy no i oczywiście
i hamaczek to tak ,ale cała reszta zostaje dla mnie .I owszem jak powiem żeby mi coś pomógł czy zrobił to nie ma sprawy ale wyrywny to on nie jest 
I będę mogła się nimi pochwalić
Jowa - mój M najbardziej lubi majsterkować na działce - więc płotki , płoteczki ,drabinki wszelkie naprawy i koszenie trawy no i oczywiście
Pozdrawiam, Ulka
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula witaj.
Ślicznie Ci kwitnie lewizja, dosłownie oblepiona kwiatem.
Moje wprawdzie dobrze przezimowały, ale jedna nie ma pąków na kwiat.
Fajny podlewaczek i jednocześnie zdobi, nie trzeba biegać z wężem .
Ślicznie Ci kwitnie lewizja, dosłownie oblepiona kwiatem.
Moje wprawdzie dobrze przezimowały, ale jedna nie ma pąków na kwiat.
Fajny podlewaczek i jednocześnie zdobi, nie trzeba biegać z wężem .
Oj to sobie możemy mężów pożyczać daleko nie mamy. 
Nasz mały raj na ziemi.
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Stokroteczka naprawdę fajna - wczoraj zrobiliśmy furorę -każdy kto przechodził stawał i oglądał - naprawdę fajnie wygląda jak tak ten jej łepek wije się pod wpływem wody
Jowa - pomysł całkiem fajny tylko co na to nasi M
Pozdrawiam, Ulka
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj już czuję jak będzie pięknie jak zakwitną te dalie 
Twój lubi
mój też ,mój Ci popodlewa i doglądnie kwiatków a twój mi płoteczek zrobi żeby mi dzieci nie deptały rabatki.Podpijemy ich browarkami to nawet nie zauważą że są gdzie indziej nim się zorientują(wyparuje piwo z głowy) będą z powrotem u siebie.
Nasz mały raj na ziemi.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Coraz bardziej kolorowo i kwiatowo u Ciebie! Tawułki uwielbiam! One są takie bezproblemowe i śliczne z tymi delikatnymi kwiatami. Goryczki to moje osobiste wyzwanie. Bardzo je lubię za ten ich atramentowy kolor, ale one mnie nie bardzo 
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Izuniu
.Tawułkę mam dopiero jedną i jak widać dość ładnie mi rośnie -koniecznie muszę dokupić kolejne
Goryczkę dopiero posadziłam więc nie wiem jeszcze czy sie polubiłyśmy czy tak jak u Ciebie będzie miłość jednostronna
Jowa - super pomysł i chyba naprawdę do zrealizowania ,
pomysł świetny a potem to już chyba z górki .
Agnieszko -ja już nie mogę się doczekać co by zobaczyc jak kwitną - moje pierwsze własne maleństwa

Jowa - super pomysł i chyba naprawdę do zrealizowania ,
Agnieszko -ja już nie mogę się doczekać co by zobaczyc jak kwitną - moje pierwsze własne maleństwa
Pozdrawiam, Ulka
-
lenanna
- 100p

- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
No proszę jaka piękna tawułka! A moja jak posadzona tak nie ruszyła z miejsca, tylko dlaczego??
Pozdrawiam Magda
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
też kupiłam lewizję tyle że białą o takich cienkich listkach , zupełnie nie wiedziałam gdzie ją posadzić bo nie wyobrażam sobie przez 11 miesięcy w roku przykrywać jej butelką a sąsiedzi właśnie tak robią i im kwitnie co roku, na nią chyba w ogóle nie powinien padać deszcz

-
x_Adasko
Haha to ten kwiat wariat, który tańczy breakdance przy podlewaniu
Mój mąż nie podlewa mi ogrodu, sam to robię

Mój mąż nie podlewa mi ogrodu, sam to robię
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Pozwolisz, że tu odpowiem Katik w sprawie lewizji - biała, to jest lewizja newadeńska (lewisia nevadensis). Po co butelka , wystarczy daszek z płaskiego kamienia lub przydymionego szkła. A widzę,że coraz większe jest zainteresowanie tą śliczną roślinką. Może założymy towarzystwo miłośników lewizji - już jest liczne żórawkowe, hostowe i kilka innych, nie mówiąc o różanych. Literaturę mam sporą, własnych doświadczeń mniej ale moje rosną ładnie. Jeszcze dodam, że są 4 odmiany: długopłatkowa, liścieniowa, newadeńska i niska. To tyle na razie. Jeżeli chcesz, mogę dodać więcej szczegółów. I jeszcze jedno, można je rozmnażać - podobno łatwo - z nasion. Na dziś wystarczy, dobranoc 
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Uleńko - ale już kolorowo u Ciebie, a wodny kwiatek fajowy, ale faktycznie kudłacza nie może byc obok, bo to dla niego za duza trakacja