Mój zielony kawałek ziemi - ewka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony kawałek ziemi - ewka

Post »

Witam. :wit
Tylko pozazdrościć takiego lenistwa na tarasie, ja na razie na swojej działce to wyrywam, kopię,przesadzam i wieczorami stękam nad obolałymi nogami, rękami i plecami.Mam tylko nadzieję że mi ogród wynagrodzi widokami ,zapachami i smakiem moją ciężką pracę. ;:108
A rojniki piękna sprawa przesadz chociaż trochę do ziemi zanim wszystko rozdasz to bardzo wdzięczne rośliny posadzisz od czasu do czasu podlejesz i same rosna ;:138 , gdyby inne rośliny takie wyrozumiałe były to byśmy zaoszczędziły dużo pracy i czasu, ale nie ma tak dobrze, żeby coś mieć trzeba pierw na to zapracować.
Pozdrawiam gorąco Jowita. :wit
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

witaj Ewa, byłam w Twoim ogrodzie na spacerze i jestem pod ogromnym wrażeniem okoliczności przyrody, jakie zobaczyłam :) pięknie u Ciebie!
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Jowitko, właśnie w tym sęk, że trochę wsadziłam do ziemi dwa lata temu, na suchą skarpę do słoneczka. Teraz mam ich wszędzie po trochę. Na skarpie, na rabatce, w różach(?), nawet na kompoście. Pleni sie to u mnie, więc w przyszłym roku pewnie następna porcja do rozdania będzie:)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:witaj Ewa, byłam w Twoim ogrodzie na spacerze i jestem pod ogromnym wrażeniem okoliczności przyrody, jakie zobaczyłam :) pięknie u Ciebie!
Witaj Aguniado :wit Bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Przepraszam, że nie odpisałam od razu, ale musiałam się oderwać od kompa :).
Okoliczności przyrody faktycznie są u mnie piękne, pieknie też sieje się każde zielsko z okolicznych pól :D
Zapraszam Cię w każdej chwili do mojego ogrodu, miło mi będzie spędzić z Tobą czas :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny kącik pelargoniowy stworzyłaś , ja też bardzo lubię pelaśki , ale jeszcze nie kupiłam . Czekam do ogrodników. Złotolin piękny
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Agatko witaj, ja też się już tych ogrodików doczekać nie mogę. Wnoszę i wynoszę te doniczki :) Po ogrodnikach juz będzie cieplej nocami, więc i kwiatów więcej będzie mozna nasadzić :)
x-ag-a
---

Post »

dziewczyny, nie bójcie się - ogrodnicy w tym roku przyniosą ciepełko ;-) wybór pelargonii w ogrodniczych wprost szalony, tylko jechać i kupować :)
Ewo, nie stresuj się szybkim odpisywaniem... wiadomo przecież, że mamy jakieś swoje zajęcia i nie zawsze jest ku temu czas/okazja... z przyjemnością będę zaglądać do Twojego sielskiego zakątka :)
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Ewo zostało Ci jeszcze coś tych rojników, chętnie bym przygarnęła kawałeczek. Albo Ci zapłacę albo poszukaj sobie czegoś u mnie, ale chyba bardziej coś z domowych bo w ogrodzie u mnie dopiero początki. Może lubisz hoje? Mam jeszcze sadzonkę multiflory do ukorzenienia.
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam ja kupiłam sadzonki petuni i pytałam się ogrodnika od którego je kupiłam czy mam je chować na noc a on że są zachartowane i mogę je spokojnie zostawiać na noc na dworze i na razie nic im nie jest nawet przeżyły śniegi więc chyba będzie ok.Zresztą mam na dziakę ponad 2 kilometry i nie mogłabym rano i wieczorem zasuwać na nogach żeby je chować i wynosić z altanki a po drugie są posadzone w starej beczce po kapuście po napełnieniu jej ziemią waży tyle że mój ślubny ma problem żeby ją przesunąć.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje petunie w donicach stoja juz z 3 tygodnie, nawet nawalnice sniezna przetrzymaly ;:138
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

mis20 pisze:Ewo zostało Ci jeszcze coś tych rojników, chętnie bym przygarnęła kawałeczek. Albo Ci zapłacę albo poszukaj sobie czegoś u mnie, ale chyba bardziej coś z domowych bo w ogrodzie u mnie dopiero początki. Może lubisz hoje? Mam jeszcze sadzonkę multiflory do ukorzenienia.
Asiu, i dla Ciebie się znajdzie kilka :) W przyszłym tygodniu wyślę, bo ten mam wyjęty z kalendarza :) Proszę o adres na pw :)
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Ewo przed Borkiem wpadłam do Ciebie i....na samym początku szczena mi opadła, a potem to już bylo coraz gorzej...z moją szczeną oczywiście, bo ogród masz cudowny....klimatyczny....pełen barw a i pewnie zapachów!! Cudo :), zapraszam do mnie, choć jeszcze takimi widokami jak Twoje nie mogę się pochwalić ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witajcie, nie było mnie parę dni, a u Was pieknie w ogrodach, wiosna w pełnej krasie.Muszę i ja nadrobić zaległości ogrodowe. Ale na początek pokażę parę moich fotek :)

Toluś za oknem :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Moje bzy

Obrazek

Obrazek

Kwitną konwalie
Obrazek

Przesadzone róże teżładnie się przyjęły
Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich i zmykam nadrabiać zaległości :) :wit
x-ag-a
---

Post »

Ewo, prześlicznie u Ciebie :) Toluś bardzo przystojny, bzy oszałamiające, konwalie uroczo subtelne... ale moje ulubione zdjęcia to dwa pierwsze w Twoim wątku (pierwsza strona), często zatrzymuję się przy nich na dłużej :)
miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Majowo u ciebie Ewo i ślicznie. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”