Mój fijoł

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorka2501
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł

Post »

Witanm cie Ewo :wit
przyszłam i ja pooglądać twoje włości,noi jestem pod wrażeniem :D
fajniutki ogródek i fajniutkie kwiatuszki

pozdrawiam dorka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Witaj, Dorka :D Cieszę się z odwiedzin i od razu pokazuję, jak kwitnie żółta korona. Rośnie na rabacie z liliami i irysami.

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia widzę że mamy podobnych nauczycieli.Rozmiary fotek takie jak trzeba nic dodać nic ująć.Nie ma resztek po linkach.Mnie też uczył syn jak się to robi,teraz jestem już"oblatana"
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewcia :!: ;:138 ;:138 ;:138 Cieszę się, że opanowałaś wstawianie zdjęć. Teraz będziemy mogli podziwiać Twój ogród na bieżąco - nie czekając na przyjazd syna :wink:
Czosnek karatawski chodzi za mną od dawna. Niestety jest dość trudny do kupienia. Pięknie Ci kwitną korony! :shock: Czy ja się kiedykolwiek doczekam takiego widoku...
Ziemię chyba też mamy podobną :evil: Na skalniaku istna skała. Pielenie tylko po deszczu wchodzi w rachubę na większości rabat. Masakra. Chociaż ma też dobre strony.
A jaki kolor posłonków masz? Bardzo lubię tę roślinkę. Wyhodowałam ją sobie z nasion co u mnie jest raczej rzadkie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, czosnek kupiłam trzy lata temu i właśnie zauważyłam, że pojawiła się nowa cebula. Mam trzy. Posłonek również, tak jak Ty, wyhodowałam z nasion. Mam biały (głównie) i różowy(1 krzaczek :evil: ). Ziemia, a raczej glina, doprowadza mnie do szału-widzę zielsko i nic nie mogę zrobić (bo nie sztuka urwać zielone :D ) Jednak na szczęście nie wszędzie tak jest. Warzywnik na skutek pięcioletniego uprawiania coraz łatwiej kopać i pielić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Ewcia a gdzie go kupiłaś ?Tak sie dopytuje b strasznie mi się podoba.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, liście czosnku przepiekne, wygladaja jak liscie hosty :) podlaczam sie pod pytanie gdzie go kupilas?
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Za mną też ten czosnek karatawski "chodzi". :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basia, Aga, Ania-jedna odpowiedź, bo i pytanie to samo :D Swój czosnek kupiłam na rynku w Ornecie, wiosną i jesienią pojawiają się sprzedawcy z bardzo różnymi roślinami. Kupiłam też czosnek złocisty, ale on mnie nie polubił :(
Alicja :wit Swojemu cierpliwemu nauczycielowi spełniam chwilowo różne prośby (np. zrób zapiekankę :D) i chwilowo wyręczam w obowiązkach (mycie naczyń, sprzątanie). Do czasu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Witaj Ewo cieszy mnie,że coraz lepiej Ci idzie na Forum, dzięki temu możemy oglądać Twój ogród no i zamęczać Cie o czosnek trudny do zdobycia.
Faktycznie deszcz wszędzie by się przydał i coś tam w prognozach mówią,ze pod koniec tygodnia ma padać.
Poczekamy a tymczasem pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie, Krysiu, że zajrzałaś :D Mam jeszcze trochę ogrodu na zdjęciach. Żurawka Georgia Peach i trochę tulipanów.

Obrazek

Pogoda przyjemna, ale dziś zaczęłam podlewać. Dużo muszę się nabiegać, żeby zrobić to, co konieczne :D
Od razu widać, że to nie moje zdjęcie-M widzi ogród z szerszej perspektywy :D Kompostownik wykonał własnoręcznie, przednie ścianki można zdjąć, żeby się dobrać do "złota" :D

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Coś w tym jest, że faceci widzą szerzej. A my za to dostrzegamy szczegóły :D
Ogród z perspektywy Twego M wygląda ciekawie...Powinnaś się cieszyć, że masz technicznie uzdolnionego M i do tego chętnego do pomocy. Tylko podziwiać i chwalić :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To też M :D Kratka widoczna na zdjęciu też jego wykonania. Zresztą mój ogrodowy zapał to również jego sprawka :D Na pierwszym planie ognik, którego nauczyłam się nie przycinać, mimo okropnego wyglądu wiosną. Na kratce pojawią się w swoim czasie powojniki-Chopin (nie miał szczęścia, połamał się wraz z poprzednią kratką), Jackmanii (zeszłoroczny) i Mme Julia Correvon (chyba, bo kupiłam w Biedronce :)).

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa mój ognik wygląda jak brat blizniak Twojego :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka-nie wiem, czy widać (nie ma zbliżenia), że na wszystkich gałązkach rosną świeże, zielone listki :D Zdjęcie przedstawia nasz "żywopłot", a właściwie jego początek. Widzicie prawie setkę tuj, które mają osłonić miejsce dla magnolii (za jakiś czas :D) To oczywiście spojrzenie M-ja w tym czasie pieliłam rabatki :D

Obrazek

Teraz widać dokładnie kompostownik zrobiony przez M :D Deski widoczne na zdjęciu pod wiatą to własność mojego brata, pszczelarza. Zajmuje mi miejsce, ale rewanżuje się miodem. Ja natomiast obserwuję, co lubią pszczoły i sadzę różne rośliny w pasiece-żeby wiosną zwierzątka się nie męczyły :D Jest tylko jeden zgrzyt-on ma psa (bardzo ładny i mądry), a ja koty i iglaki :( Pies odwiedza nas rzadko :D

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”