Ogródek KaRo cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lilu w jakim celu miałabym kłamać?Pewnie,że trochę wyolbrzymiłam,żeby było weselej....ale,to w dużej części prawda.
Uwierzysz,jak u Ciebie rośliny się rozrosną.Głównie,to rozrastające się krzewy rozwiązują problem.Potem pozostaje pielęgnacja i szukanie nowych pomysłów,co by tu zmienić? W ten sposób wiosną powstały u mnie 2 duże skalniaki.
Ale jest jeszcze inna strona medalu....ja nie mam typowych dla działkowców grządek z warzywami,szklarenki z pomidorami i dużej ilości drzew ani krzewów dających zatrudnienie przy zbiorze i przetwarzaniu owoców.Odpada więc u mnie bardzo dużo prac.Mój ogród spełnia rolę typowo wypoczynkową,a porastające go rośliny, to często kolekcjonerskie okazy.Wybacz,to nie przechwałki,nie jestem zadufana w sobie,absolutnie...chcę tylko,byś uwierzyła,że nie przemęczam się w moim ogrodzie,że autentycznie spędzam dni a nawet noce na huśtawce.... i że jest możliwe,aby każdy, kto chce, tak urządził swój ogród,by nie czuł się jego więźniem czy zakładnikiem,a rosnącą na grządce kępę pokrzywy,traktował jak z trudem zdobyty okaz.
Pozdrawiam Ciebie i wszystkich czytajacych ,bardzo serdecznie i już jesiennie.
U mnie kwitną zawzięcie pierwiosnki i .... ciemiernik ma kilka kwiatów.... ;:167

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

p1030775at9
p1030772bf1
p1030774ff7.t
p1030764na3.th
p1030796ll8.th.jpg
p1030784gk8.jpg]
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu powiedz co to jest na 1 fotce - dla mnie nieznane.
Przepiękne masz te róże. Wiciokrzew jeszcze kwitnie u Ciebie, o tej porze?
Bardzo to dziwne. U mnie też powtórzył kwitnienie ale z miesiąc temu.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Zdjęcia robiłam wczoraj,też jestem zdziwiona wiciokrzewem.Ten owoc to dojrzewający dopiero pierwszy nasiennik Datura metel tj.jednoroczny bieluń o fioletowo-białych kwiatach.
A Ty kochanie jeszcze w domu,myslałam,że wróciłaś już do pracy ;:79 ;:102 ?
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia Grażynko i pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

KaRo, czy róże na 7 fotce rzeczywiście mają taki aksamitny meszek czy tak wyszło tak na zdjęciu ?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Rzeczywiście mają. ;:79

Moje pelargonie też przestraszyły się,że je wymienię na jesienną dekorację i jak szalone dają kwiaty jeden za drugim.....
Będzie piękne lato tej jesieni.....i zapowiada się równie piękne lato tej zimy...

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia wszystkim
Awatar użytkownika
room
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 kwie 2006, o 20:13

Post »

Witam!!.Ma Pan przepiękny ogród wspaniałe kwiaty a zwłaszcza róże są cudowne .Gratuluję i pozdrawiam .
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo, ale zrobiłaś ze mnie "Niewiernego Tomasza". Ja tylko lekko powątpiewałam, czy mając tak fajny ogród, masz rzeczywiście czas na huśtawkę, a orzecha to ja chciałam zobaczyć. Nigdy jeszcze nie widziałam ciętego na formę płaczącą.
Poza tym, to powiedz gdzie kupujesz tak śliczne róże. Może ten Ktoś prowadzi też sprzedaż wysyłkową?
Pozdrowienia Lila.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Z tego co wiem ten ktoś od ostatniej róży, nie prowadzi wysyłki,ale mogę się tym zająć jeśli ktoś chce.
Natomiast inne róże kupowałam w różnych miejscach,na kiermaszu w Skierniewicach tez,we Florexpolu w Lublinie też,nie pamiętam,gdzie którą.Mam ich niewiele ale i tak nie wiem gdzie.Może w czerwcu porobie próby ukorzenienia,zobaczymy.

Orzech został ścięty w styczniu,4 głowne konary ze środka ,a on teraz ma tak dużo owoców,że nie ścięte boczne gałęzie pod ciężarem owoców zwiesiły się prawie do ziemi .Ale i tak na górze jest mnóstwo przyrostów,po zrzuceniu lisci bedę mogła ocenic,czy to był dobry pomyśł,bo on zrobił się ogromny ale jak parasol.
Pa
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Ja cię kręcę :!: :!: :!:
KaRo, ależ te Twoje róże piękne :shock: :D :D :D

Obrazek

C U D O !!!
;:215
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
elmarek
---
Od: 25 lut 2006, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

JESTEŚ ARTYSTKĄ W SWOIM OGRODZIE
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

Pół dnia przesiedziałam w Twoim ogrodzie. Pięknie jest i tyle. Możesz być dumna ze swojego dzieła, bo to już jest dzieło. Widać, że oprócz pracy włożyłaś tu serce i duszę. Gratuluję.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

dziękuję Wam bobi,elmarku i alu.Serce mi się raduje,że hej...
TYlko w środku zimy musicie mi podpowiedzieć,czy przystępować do jego "przewałki" wiosną, czy go tak zostawić,ponieważ uważam,że nie jest fotogeniczny i muszę go zmienić.
Poproszę Was o pomoc w podjęciu decyzji .Jeszcze raz dziękuję i zapraszam zawsze jak macie ochotę. ;:11

Miłego wieczorku
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

Krysiu ogród kolekcjonerski bardzo rzadko kiedy jest fotogeniczny.
Jeśli chcesz go takim uczynić musisz sobie zrobić jakiś plan na którym naniesiesz to co musi być i w tym, a nie innym miejscu, a resztę ogrodu zakomponujesz tak by stanowiło to spójną i logiczną całość.
W razie czego służę pomocą.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Cieszę się Basiu,tymbardziej,że ja nie umiem planować tak na papierze!Więc może zimą zgodzisz się mnie wspomóc swoimi cennymi dla mnie radami.Liczę bardzo na Ciebie.Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę. :)
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo, w środku zimy to Ty będziesz znudzona "zimą" i chętna do roboty, byle tylko w ogrodzie, więc decyzję podejmiesz sama.
Ogród jest śliczny, to Ci wszyscy mówią, więc możesz wierzyć. Po "przewałce" może nie wyjść tak jak marzyłaś i dopiero będziesz się wściekać. Może zamiast planowanej rewolucji, pomyśl o ewolucji.
Jeśli problem masz tylko z fotogenicznością, to zorganizuj program do obróbki zdjęć i fotki będą piękne. ;:122
Wiesz co - pożycz od znajomych aparat fotograficzny i zrób zdjęcia ogrodu, może Twój aparat znudził się robić zdjęcia ciągle tym samym obiektom i dlatego "odwala" robotę :?:
Lila
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”