Początek przygody część 2
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Początek przygody część 2
Kasiu i znowu coś innego, ciekawego i pięknego jednocześnie mogłam u Ciebie podpatrzyć
niech kwitną jak najdłużej 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
joaskal
- 50p

- Od: 24 mar 2011, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu śliczna Phal. pantherina, reszta zresztą też cudnie się prezentuje
Wszystkie Twoje kwiatuszki są takie orginalne. Mam nadzieję że znajdzisz mi śliczna vandę
Licze że moje maluszki które mam od Ciebie tez kiedys tak ślicznie zakwitną. 
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu piękna ta pantherina, masdevalli cudo a czy możesz pokazać na zdjęciu to jej włochate wnętrze.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu trzeba przyznać ze kwiatek masdevalli choć malutki to wygląda cudnie, a equestris hmm kiedy mój się tak rozrośnie 
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu nadrabiam zaległości minęło parę dni od ostatniego mojego wpisu a tutaj tyle się dzieje. Ładną armię masdevalii ustawiłaś w szeregu. Fantastyczne porównanie daje obraz różnych wielkości w obrębie jednego gatunku.
Cieszy też Twój sukces z Restrepia antennifera tym miniaturowym storczykiem bo kwiaty tego gatunku fantastycznie się podgląda , a kształt kwiatu wprowadza mnie w zachwyt gdy oglądam swoją restrepie.Twoja informacja o tak długim rozkwicie bardzo mnie zadziwiła , ale może akurat ta restrepia tak długo kwitnie bo ja u swojej Restrepia Brachypus kwiatki mgę podziwiać przez 3 dni.
Phalaenopsis Lea Marie Salazar, przepięknie kwitnie ale nie tego Kasiu Ci zazdroszczę tylko zapachu zawsze lubię przebywać i otaczać się roślinami pachnącymi zwłaszcza w ogrodzie. Ostatnie nowości nie dają złudzeń masz przepiękne storczyki.
Cieszy też Twój sukces z Restrepia antennifera tym miniaturowym storczykiem bo kwiaty tego gatunku fantastycznie się podgląda , a kształt kwiatu wprowadza mnie w zachwyt gdy oglądam swoją restrepie.Twoja informacja o tak długim rozkwicie bardzo mnie zadziwiła , ale może akurat ta restrepia tak długo kwitnie bo ja u swojej Restrepia Brachypus kwiatki mgę podziwiać przez 3 dni.
Phalaenopsis Lea Marie Salazar, przepięknie kwitnie ale nie tego Kasiu Ci zazdroszczę tylko zapachu zawsze lubię przebywać i otaczać się roślinami pachnącymi zwłaszcza w ogrodzie. Ostatnie nowości nie dają złudzeń masz przepiękne storczyki.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Super roślinka z tego Equetrisowego "drzewka" 
Dziękuję za opis w/w masdevallii. Pytałam, bo być może w przyszłości będę ją mieć. Jak się uda...
Dziękuję za opis w/w masdevallii. Pytałam, bo być może w przyszłości będę ją mieć. Jak się uda...
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu Twój equatris jest cudowny. Dziękuję
za zdjęcie. Czy on wisi w doniczce?
Kasiu, keiki robią wrażenie! One tak same z siebie wyrosły?!
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu zakupiłaś piękny egzemplarz equestrsa roślina w całości wygląda cudnie

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- kasiunieczka_32
- 1000p

Kasiu
Marku bardzo jestem ciekawa jak długo u mnie będzie kwitnąć restrepia brachypus - no bo mam nadzieję, że zdecyduje się znów zakwitnąć (tamtego pączka zmarnowałam właśnie przez zbyt suche podłoże).
Justynko ta masdevallia jest niesamowicie "łatwa". Rozrasta się pięknie i chętnie kwitnie.
Asiu tak, to jest wisząca doniczka.
Kasiu phal. equestris to storczyk wyjątkowo chętny do wypuszczania keiki, potrafi wydać kilka jednocześnie, właśnie "tak, od siebie" i u niego nie jest to oznaką, żadnego osłabienia rośliny matecznej i chęci przedłużenia gatunku, on po prostu tak ma
Julitko dzięki
A dziś 11 dni po rozwinięciu pąka moja restrepia antennifera postanowiła zakończyć ten pokaz. Co prawda rekordu nie pobiłyśmy, ale 11 dni uznaję za całkiem niezły rezultat. Czekam niecierpliwie na ten kolejny pączek
Tak wygląda teraz kończąc swoje kwitnienie:

Marku bardzo jestem ciekawa jak długo u mnie będzie kwitnąć restrepia brachypus - no bo mam nadzieję, że zdecyduje się znów zakwitnąć (tamtego pączka zmarnowałam właśnie przez zbyt suche podłoże).
Justynko ta masdevallia jest niesamowicie "łatwa". Rozrasta się pięknie i chętnie kwitnie.
Asiu tak, to jest wisząca doniczka.
Kasiu phal. equestris to storczyk wyjątkowo chętny do wypuszczania keiki, potrafi wydać kilka jednocześnie, właśnie "tak, od siebie" i u niego nie jest to oznaką, żadnego osłabienia rośliny matecznej i chęci przedłużenia gatunku, on po prostu tak ma
Julitko dzięki
A dziś 11 dni po rozwinięciu pąka moja restrepia antennifera postanowiła zakończyć ten pokaz. Co prawda rekordu nie pobiłyśmy, ale 11 dni uznaję za całkiem niezły rezultat. Czekam niecierpliwie na ten kolejny pączek
Tak wygląda teraz kończąc swoje kwitnienie:

- sylwik
- 500p

- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Wspaniała kolekcja, widać że kochasz kwiaty i dlatego tak pięknie u Ciebie kwitną. Chętnie będę do Ciebie zaglądać pozdrawiam
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Gdybym nie przczytała, że ten kwiatek przekwita, pomyślałabym, iż to pączek, który dopiero ma się rozwinąć. Gratuluję długiego kwitnienia Restrepii
Dziś, juz na 90%, mogę napisać, iż ową masdevallię będę mieć. Cieszę się, że to łatwa hybrydka.
Dziś, juz na 90%, mogę napisać, iż ową masdevallię będę mieć. Cieszę się, że to łatwa hybrydka.
- kasiunieczka_32
- 1000p

Dziś dokonałam przez zupełny przypadek kilku fantastycznych dla mnie odkryć
Pęd u Plectrelminthus caudatus - bardzo się cieszę bo prędzej spodziewałabym się pędów u moich vand, które niestety stoją na razie jak zaklęte, niż u niego:

Pęd na Phalaenopsis bellina :

Na pędzie Asconopsis Irene Dobkin już powoli wykształcają się pąki:

A pączek na Phalaenopsis violacea var coerulea już coraz większy:

Pęd u Plectrelminthus caudatus - bardzo się cieszę bo prędzej spodziewałabym się pędów u moich vand, które niestety stoją na razie jak zaklęte, niż u niego:

Pęd na Phalaenopsis bellina :

Na pędzie Asconopsis Irene Dobkin już powoli wykształcają się pąki:

A pączek na Phalaenopsis violacea var coerulea już coraz większy:

- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu gratuluję wielu nowych pędzików ale mam trochę wątpliwości co do pędu u Plectrelminthus caudatus .Mam roślinę podobnych rozmiarów jak Twoja zakupioną w zeszłym roku i też bardzo ucieszyłem się gdy zobaczyłem coś podobnego ,wyrastającego z rośliny jak u Ciebie.Radość moja była krótka bo pędzik okazał się korzeniem których sporo wypuścił tej wiosny .
Kasiu nie mniej życzę Ci aby to był pędzik.
Kasiu nie mniej życzę Ci aby to był pędzik.