Moje kwiatki
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiatki
Wszystko ładnie wygląda moja droga, a powiedz mi olki jakie będą miały kolorki?
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jejku ile nowości - cudowności niech szybko rosną i dają nam wiele radości w oglądaniu
a Tobie oczywiście satysfakcji 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
No pewnie, że warto. Nawet minuty bym się nie zastanawiała. Tym bardziej, że przez forum Calle podobają mi się mocniej niż kiedykolwiek wcześniej.AnnaAgnieszka pisze: Calle kosztowało 5zł i miał jednego kwita przekwitniętego, tyle u siebie dawałam za suchą bulwę, więc stwierdziłam że warto
Wciąż trafiają mi się po 25 zł minimum, ale częściej po znacznie wyższej cenie.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu śliczne nowości z paczuszek do Ciebie dotarły
niech ładnie Ci wszystkie rosną
Te marketowe zakupy równie udane
Te marketowe zakupy równie udane
Each jak ja bym chciała dostać taka paczkę...
Piękne masz kwiaty i ja już umieram z ciekawości jakiego koloru kwiaty będą miały te fioki, a właściwie listki z paczki
Piękne masz kwiaty i ja już umieram z ciekawości jakiego koloru kwiaty będą miały te fioki, a właściwie listki z paczki
Aniu,paczuchy wypaśne...skretniki aż do pozadroszczenia
Kolekcja się rozwija
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Kasiu dziękuję
Saro
, kolor będzie różowy, z tego co pamiętam to wszystkie są takie same
Trzynastko
Elciu jak Ci bardzo zależy to mogę Ci odsprzedać swoją, bo mi właśnie takie kiełkują, kupiłam ją bardziej po to żeby się nie zmarnowała w sklepie
Arleto
Magdo wymianki tutaj to rzecz powszechna, jakbyś chciała to daj znać podzielę się z Tobą listkami. Sama jestem ciekawa kolorków fiołków, większość będzie niespodzianką
Hibiskus rozwiną drugiego pąka
Jest troszkę jaśniejszy od poprzedniego i mniejszy, ale i tak cieszy

Skrętniczek nn zakupiony w kwiaciarni, zaraz zdradzi tajemnicę

Calle zaczyna rosnąć, troszkę za płytko wsadziłam, ale już nie będę przesadzać bo jeszcze im krzywdę zrobię

Saro
Trzynastko
Elciu jak Ci bardzo zależy to mogę Ci odsprzedać swoją, bo mi właśnie takie kiełkują, kupiłam ją bardziej po to żeby się nie zmarnowała w sklepie
Arleto
Magdo wymianki tutaj to rzecz powszechna, jakbyś chciała to daj znać podzielę się z Tobą listkami. Sama jestem ciekawa kolorków fiołków, większość będzie niespodzianką
Hibiskus rozwiną drugiego pąka
Jest troszkę jaśniejszy od poprzedniego i mniejszy, ale i tak cieszy

Skrętniczek nn zakupiony w kwiaciarni, zaraz zdradzi tajemnicę

Calle zaczyna rosnąć, troszkę za płytko wsadziłam, ale już nie będę przesadzać bo jeszcze im krzywdę zrobię

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hibiskus ma ciekawą, nieczęsto spotykaną barwę kwiatu. Bardzo ładny.
Jakże miło na czymś takim oko "zawiesić".
Jakże miło na czymś takim oko "zawiesić".
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Trzymam kciuki za tego skrętnika!
A calle dadzą rade,najwyżej jakiś kijek wsadzisz i będą się opierać ;)
A calle dadzą rade,najwyżej jakiś kijek wsadzisz i będą się opierać ;)
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agnieszko u mnie za bulwę trzeba było wydać nie mniej niż 8 zł. Ciekawsze odmiany zaczynały się od kilkunastu złociszy
tak, że za piątkę brałabym w ciemno
Skrętniki poznałam dopiero na forum i jak do tej pory nie spotkałam w kwiaciarni ani jednego egzemplarza. Lubię fioletowy kolor kwiatów i myślę, że skrętnikowi będzie ładnie w tym kolorze do twarzy 
- AnnaAgnieszka
- 1000p

Henryku u mnie to pierwszy hibiskus i pierwsze kwitnienie więc radość mam niesamowitą, szkoda że tylko dwa kwiatki będę ale to i tak bardzo dużo jak na tak małą roślinkę
Saro dziękuję, liczę że już jutro się pokaże skrętniczek w całej okazałości. A calle będę wiązać plątać żeby nie wypadło z doniczki
Iwono ja kupowałam u siebie po 5zł, były 4 kolory do wyboru, a ciekawsze odmiany z tego co pamiętam to po 10zł, jutro jadę na "miasto" to z ciekawości spojrzę. Ja skrętni też dopiero na forum poznałam, ten był u mnie w kwiaciarni tylko dlatego że go zamówiłam. Niestety zrzucił wszystkie kwiaty i tylko mogłam domyślać się że jest to jakiś fiolet po resztkach, które widziałam w doniczce. Teraz zamówiłam skrętnika belle białą
Pani obiecała że poszuka po hurtowniach.
Saro dziękuję, liczę że już jutro się pokaże skrętniczek w całej okazałości. A calle będę wiązać plątać żeby nie wypadło z doniczki
Iwono ja kupowałam u siebie po 5zł, były 4 kolory do wyboru, a ciekawsze odmiany z tego co pamiętam to po 10zł, jutro jadę na "miasto" to z ciekawości spojrzę. Ja skrętni też dopiero na forum poznałam, ten był u mnie w kwiaciarni tylko dlatego że go zamówiłam. Niestety zrzucił wszystkie kwiaty i tylko mogłam domyślać się że jest to jakiś fiolet po resztkach, które widziałam w doniczce. Teraz zamówiłam skrętnika belle białą
-
heliofitka

Szkoda, że tak daleko mieszkasz...ciekawe, czy u mnie chcieliby przywieźć kwiatek na zamówienie? Razem z Tobą czekam na białego skrętniczka 
- AnnaAgnieszka
- 1000p

Ja w swojej kwiaciarni jestem stałą klientką, w dodatku ściągnęłam tam wszystkich ludzi z pracy, wszelkie firmowe bukieciki też są tam kupowane. Właścicielka do tego stopnie mnie polubiła, że któregoś dnia powiedziała do mnie, cytuję: "ja się odwracam plecami a Pani niech sobie rwie szczepki z czego chce" i faktycznie tak zrobiła na koniec pytając czy mi dać woreczek
Wracając do tematu to myślę, że każda dobra sprzedawczyni słucha zachcianek klientów, więc popytaj może Ci zamówią to co Ci się marzy. Wada jest taka że nie znasz ceny jaką wtedy wystawią za kwiatka, słyszałam że w niektórych kwiaciarniach potrafią ładnie podbić cenę za zamówioną roślinkę
-
heliofitka

Spróbować na pewno warto, ale wolałabym znać cenę, bo potem głupio wycofać się 
- AnnaAgnieszka
- 1000p

No właśnie, jak się zamówiło to trzeba kupić, dlatego kupiłam tego skrętniczka, mimo iż opadły mu już wszystkie kwiaty, ale warto było zaraz pięknie zakwitnie
A cena była naprawdę przyzwoita