Moja Działeczka- sezon 3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Działeczka- sezon 3
Witaj Marcinie u mnie azalie japońskie zmarzły już zima ,nie wiele mi zostało .
Za to część azali wielkokwiatowych zmarzła teraz .
Mam nadzieję że to już ostatnia noc z przymrozkami .
Genia
Za to część azali wielkokwiatowych zmarzła teraz .
Mam nadzieję że to już ostatnia noc z przymrozkami .
Genia
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Już tłumacze
okręgi zrobiłem z zielonych obrzeży trawnikowych około 10 cm wkopane w ziemie, troszkę gruzu na spód , cement i wybrane płaskie kamienie wiślane zatopiłem w cemencie a po wyschnięciu wszystko jak zawsze u mnie co z kamienia pomalowane lakierobejcą śnieżki z teflonem kolor palisander królewski. Efekt jest właśnie taki. Pozdrawiam

Bardzo pomysłowo to wszystko rozwiązałeś. Pięnie to wygląda.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ... widzę ,że ciągle sypią Ci sie nowe pomysły jak z rękawa dlategoTwój watek jest tak ciekawy. Oglądam nie tylko rośliny ale ogrodową architekturę przy okazji czytając z czego to jest i jak sie to robi.
Piszesz tak :
"jak zawsze u mnie co z kamienia pomalowane lakierobejcą śnieżki z teflonem kolor palisander królewski"
Skąd ten pomysł, dlaczego taki kolor i na jaki okres wystarcza jedno malowanie ?
Mam sporo kamienia na działce i spełnia różne role ale kolorystycznie ciężko je dobrać.
Często płytki przy głównym chodniku maluję na biało ( wapnem) a przy okazji kilka kamieni. Rozświetla widok i jest dopełnieniem białych kwiatów. Jednak już pod koniec sezonu część koloru zniszczona stad moje poszukiwania .
Piszesz tak :
"jak zawsze u mnie co z kamienia pomalowane lakierobejcą śnieżki z teflonem kolor palisander królewski"
Skąd ten pomysł, dlaczego taki kolor i na jaki okres wystarcza jedno malowanie ?
Mam sporo kamienia na działce i spełnia różne role ale kolorystycznie ciężko je dobrać.
Często płytki przy głównym chodniku maluję na biało ( wapnem) a przy okazji kilka kamieni. Rozświetla widok i jest dopełnieniem białych kwiatów. Jednak już pod koniec sezonu część koloru zniszczona stad moje poszukiwania .
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przybywam z rewizytą. Dziękuję za odwiedziny. Weszłam do ogrodu i ... się załamałam. Ile czasu upłynie, zanim u mnie będzie tak przytulnie i wesoło. Podziwiam Twoją inwencję. Z prostych rzeczy wykonujesz przepiękne dzieła. Będę podglądać i czerpać inspiracje. Pozwolisz, że zgapię pomysł na letnią altaneczkę? 
Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam serdecznie.
Hej hej
wpadłam z rewizytą i jestem pod wrażeniem jak równiutko i czyściutko masz w ogrodzie
Bardzo fajnie zrobione ścieżki i te elementy kamienne - murki. Możesz dać więcej zdjęć murków ? jak spisuje się bejca na tych elementach kamiennych, nie złazi pod wpływem wody z opadów i różnicy temperatur
Ciekawi mnie ta budowla ozdobiona słonecznikami , ciekawie to wygląda

wpadłam z rewizytą i jestem pod wrażeniem jak równiutko i czyściutko masz w ogrodzie

Ciekawi mnie ta budowla ozdobiona słonecznikami , ciekawie to wygląda

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mnie też podobają się twoje kompozycje ... ciekawe jak powschodziły ci warzywa na okrągło , nie tylko będzie smacznie ale i dekoracyjnie .. , pięknie zakwitają Rh , moje przemarzły i maja po kilka pąków ,które nawet nie wiem czy zakwitną po ostatnich przymrozkach .. azalie japońskie nie wszystkie odbijają , jeszcze poczekam z usuwaniem a może się namyślą i puszczą listki ..
- martinez_82
- 500p
Krysiu pomysł na lakierobejce wyszedł stąd że kupiłem do desek na taras, a jak kleiłem murki były takie szare a że zostało mi śnieżki to postanowiłem spróbować pomalować kamienie. Na razie 3 lata i się efekt nie zmienia ile jeszcze nie wiem mam nadzieje ze długo teflon zawarty w lakerobejcy daje efekt taki że woda spływa jak z szyby wszystko metodą prób i błędów murki kleiłem na klej do steropianu gdyż mi został z ocieplania domku ryzykowałem ale się trzyma . Pozdrawiam
Oster kopiuj co zechcesz tylko obiecaj że pózniej pokażesz swoją
Kozino Jak pisałem wyżej murki 3 rok wyglądają świetnie więcej zdjęć jest w poprzednich wątkach z 1 i 2 roku. Jeśli chodzi o tę malowane słoneczniki to jest ściana od domku brązowa wyglądała nudnie, tata ma zdolności malarskie więc postanowił ją ożywić.
Janko na okrągło wschodzi sałata masłowa i czerowna oraz buraczki obiecuje zdjęcie jak wróce
Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa
Jak obiecałem Janeczko tak rosną warzywka na okrągło i nowa kamienna ścianka:

Okrągła rabatka doczekała się sąsiadki teraz prezetują się tak:

Oster kopiuj co zechcesz tylko obiecaj że pózniej pokażesz swoją

Kozino Jak pisałem wyżej murki 3 rok wyglądają świetnie więcej zdjęć jest w poprzednich wątkach z 1 i 2 roku. Jeśli chodzi o tę malowane słoneczniki to jest ściana od domku brązowa wyglądała nudnie, tata ma zdolności malarskie więc postanowił ją ożywić.
Janko na okrągło wschodzi sałata masłowa i czerowna oraz buraczki obiecuje zdjęcie jak wróce
Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa
Jak obiecałem Janeczko tak rosną warzywka na okrągło i nowa kamienna ścianka:

Okrągła rabatka doczekała się sąsiadki teraz prezetują się tak:

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45

- martinez_82
- 500p
Witaj Andrzeju !! Na rabatkach rosną Begonie , Piuropusznik Strusi, narcyze białe, bratki , Rh "roseum elegans" rozchodnik nazwy nie pamiętam stokrotki. I reszta miejsca do zagospodarowania.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Marcinie, czy te słoneczniki to też twoje dzieło? Jesteś niezwykle kreatywna osobą

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Iwona to tata Marcina malował. 

- martinez_82
- 500p
Te słoneczniki to dzieło Taty niestety nie mam zdolności malarskich