Mój ogródek - Dorota T.- 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Przebudzenie w moim ogródku. :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
I kilka roślinek o tej porze

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
I jeszcze moje zakupy
Obrazek Obrazek
Obrazek
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, co to za roślinka na 7 zdjęciu ? :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moniko to jakiś Goździk. :roll: :oops:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, u Ciebie to już chyba marzec! Moich tulipanów wcale nie widać, a Twoje takie duże!
Ja do nasion to mam chyba dwie lewe ręce, ale jak widzę Twoje zakupy, to aż mnie nosi, żeby spróbować.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Dziękuję Dorotko :)
To prawdopodobnie goździk brodaty, potocznie nazywany kamiennym :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Guciu!
Moje Tulipanki są na różnym etapie wzrostu w zależności od miejsca, w którym rosną i odmiany.
Doświadczenia z nasionami mam różne, raz sukces, a innym razem porażka, ale nie mogę się oprzeć i co roku próbuję i mam nadzieje, że tym razem sie uda. :wink:
Większość nasion nadaje się do wysiewu bezpośrednio do gruntu, ale tu pojawia się nowy problem, :roll: zaczyna mi brakować gruntu ,:wink: :lol: a jest jeszcze tyle pięknych roślin i tak lubię zaglądać do ogrodniczych. :D

Moniko dziękuję za identyfikację roślinki. :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Dorotko! Imienniczko mojej córy :lol:
Tak się Iza-Chatte nie mogła nachwalić Twojego skalniaczka, takie ochy! i achy! z jej ust słyszałam, że musiałam w końcu zajrzeć do Twojego ogródu.
Prawie cały dzień po nim chodziłam! a przy okazji zrobiłam sobie wycieczki po Wrocławiu i Górach Sowich. :D
Naoglądałam się pięknych zdjęć i muszę Izie przyznać rację - ogród i skalniaczek naprawdę piękne! ;:215 . Rozchodniki i rojniki cudnej urody!
Nasiona portulaki mam już dostać od Izy, bo tak mi się spodobały, że zachorowałam na nie - zwłaszcza jak się dowiedziałam, że tak pięknie lubią się rozsiewać :wink:
Serdecznie pozdrawiam!

Już taka wiosna robi sie u Ciebie Dorotko?! :shock:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Dorotko już do nas przyszła wiosna i my jej nie puścimy ;:2 . Widzę że nie tylko ja nie omijam sklepów ogrodniczych :;230 :;230 .
Czasami sobie myślę że już i tam mam dużo roslinek to w tym roku dam sobie spokój i nic nie kupię ;:109 .
Ale na nic się zda takie gadanie kiedy mnie ciągnie do ogrodniczych jak niedżwiedzi do miodu ;:223 . Za to potem jak mi coś wyrośnie to taka radocha że hej :P

Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa. ;:79
Mój ogródek to przeszłabyś w pięć minut, ale moje kolejne maniactwo, fotografowanie, zatrzymało Cię u mnie na dłużej. :D
Iza jest imienniczką mojej córki, a ja Twojej, to prawie koligacje rodzinne. :lol: Pewnie z tego powodu jest dla mnie tak łaskawa. :lol:
Tak, tak Portulaka będzie u Ciebie miała miejsce, duuużo miejsca do popisu, już widzę tą tęczową łąkę.
Skoro zimę widziałam tylko na Waszych fotkach, to przynajmniej na pociechę wcześniej wiosennymi widokami sie nacieszę. :wink:
Pozdrawiam. ;:3

Jolu, jak dziecko cieszę się każdą roślinką. Ledwo coś wylezie spod ziemi, to godzinami się gapię i całą rodzinkę zwołuję, by ze mną podziwiali, ale napotykam na dziwne spojrzenia z ich strony. Zupłnie nie rozumiem ich zachowania. :roll:
Jeszcze kilka wizyt w ogrodniczym i będę musiała zagarnąć miejski teren za swoim płotem.
Pozdrawiam. ;:3
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Widzę, że nasze forum to prawie jak rodzina :wink:
5 minut?! E tam! :lol: Może kiedyś faktycznie obejrzenie Twojego ogrodu zajęłoby mi z pół godziny, ale teraz jestem już trochę wyedukowaną młodą ogrodniczką (stażem! stażem oczywiście :wink: ) i inaczej patrzę na rośliny.
Dorotko! Nie umiałam się powstrzymać i ... kupiłam już sobie paczuszkę (no dobra... dwie :;230 ) nasion portulaki! ;:26
Wprawdzie trochę zmartwiłam się, jak przeczytałam, że to niziutki kwiatek - myślałam, że jest wielkości, ja wiem ... np. maków, ale i tak kupiłam! Za bardzo narobiłam sobie na nie ochoty!
A z tymi rodzinami to tak jest ... Jakoś trudno im zrozumieć nasze małe "wariactwo" :lol:
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Doroto podziwiam Twoją piękną wiosnę i zapoznaję się z zakupami - rok temu wysiewałam sanwitalie i ładne kobierce tworzyła, nawet na balkonie miałam kilka sadzonek (co prawda w połowie lata na balkonie padły :wink: :evil: )
Jak tak czytam Wasze wypowiedzi, to jak bym o sobie czytała :lol: Po ostatnich zakupach w ogrodniczych (już nie tylko nasiona) odczuwam czasami wyrzuty sumienia, że za dużo pieniędzy wydaje, ale jak przyjdę na forum i poczytam wszystkich, to od razu lżej mi na duszy się robi :P przynajmniej rozumiemy wzajemnie, jak to ujęła Wisienka, te nasze "wariactwa" :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorotko. Widzę, że do ciebie wiosna też zajrzała :P W ogóle, ostatnio bardzo wiosennie zrobiło się na forum. Gdzie nie zajrzę, tam wiosna Obrazek
Widać, że wszystko ''rośnie w oczach''.
W twoim ogrodzie cebulowe też ślicznie rosną i cieszą oczy :P Tak poza tym bardzo ładne zdjęcia.
I oczywiście gratuluję zakupów :wink:
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Dorotko, zdjęcia budzącej się wiosny w Twoim ogrodzie, jak zwykle piękne. Nasionka kupione. No to czekamy na prawdziwą wiosnę. Oj będzie się działo w naszych ogrodach. :lol:

Cieplutko Cię pozdrawiam Dorotko :D
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, tak Wisienko, razem z Forum dojrzewamy, jak jabłuszka i co rok jesteśmy mądrzejsi.
Portulaka, braki we wzroście, nadrabia bogactwem barw, już niedługo sie o tym przekonasz. :D

Witaj Alu, dzięki za odwiedziny. ;:79
Sanwitalie mam po raz pierwszy i mam nadzieję, że nie jest przysmakiem ślimaków. :roll:
Mam zamiar wysiać ją bezpośrednio do gruntu.
Mamy szczęście, że istnieje Forum "ku pokrzepieniu serc" :D

Tulipanko dziękuję za odwiedziny i pochwały. :D
Tak, dosłownie wszystko rosnie w oczach i nasze serca rosną wraz z przybyciem wiosny.
Zakupy sprawiają mi tyle radości co kłopotu, bo gdzie ja to wszystko upchnę, a jeszcze dokupiłam: Miłek, Coleus i Aksamitkę kremową. :roll:

Dziękuję Marysiu, oj będzie się działo, będzie. :lol:
Spaceruję po Waszych ogrodach i zastanawiam się gdzie więcej czasu spędzę wiosną w ogródku, czy w Waszych ogrodach, oglądając wszystkie wspaniałości. :roll:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jakby ktoś się stęsknił za moim skalniaczkiem, to wrzucam kilka fotek. :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”