Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko piękność, aż Ci jej zazdroszczę, ale oczywiście tak pozytywnie. Czekam na kolejną fotorelację, chyba z już w pełni otwartymi kwiatami.
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko za Toba to nadążyć nie można
.
Ciągłe zmiany i nowe plany ,czy starcza choć trochę czasu dla Ciebie
Katleja przepięknie uchwycona więc rozumię dlaczego baletnica.
Brawa dla Ciebie.
Ciągłe zmiany i nowe plany ,czy starcza choć trochę czasu dla Ciebie
Katleja przepięknie uchwycona więc rozumię dlaczego baletnica.
Brawa dla Ciebie.
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Cattleya cudowna
i czy aby na pewno będziesz umiała się z nimi rozstać?
...a których chcesz się pozbyć???Chyba muszę troszku zmniejszyć kolekcję, zacznę od falków...
Ale już chyba znalazłam kierunek rozwoju mojej kolekcji. Każdego gatunku mogę mieć - maksymalnie 10 sztuk. Hybrydowych falków - pozostanie 5, tylko które zostawić![]()
i czy aby na pewno będziesz umiała się z nimi rozstać?
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko...śliczna cattleyka 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Po prostu prześliczna...
nadrobiłam zaległości i jestem pełna podziwu dla twojej kolekcji
trzymam kciuki za wszystkie nowości 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Justynko piękna ta Twoja "baletnica",śliczności.Mam trochę zaległości,postaram się je nadrobić.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Oj tak, Cattleyka potrafi zawrócić w głowie tą kompozycja kolorów, kształtem kwiatów. Jest absolutnie prześliczna!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Mam
przez Twoja cattleye
Jeśli chodzi o dendrobium to moje bardzo powoli rośnie nie wiem czy mu pasuje u mnie mam go od 2 lat a rośnie jakby chciał a nie mógł
Jeśli chodzi o dendrobium to moje bardzo powoli rośnie nie wiem czy mu pasuje u mnie mam go od 2 lat a rośnie jakby chciał a nie mógł
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Ładne 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Petro- spokojnie ;) Nowościami są mikruski, przynajmniej jeden z nich ... Na pewno Dasz radę je obejrzeć.
Dusiu- cieszę się, że Ci się podoba ;)
Lucynkof- aż tak "źle" to chyba nie jest... Słowa się przydadzą, bo kolejna dawka emocji już za chwilkę. Najpierw dwie nowości, a potem obrabiam fotki z wystawy, a działo się...
Ewelinko- patrząc pod słońce na katlejkę, bardzo mi się ona podoba
Modliłam się, żeby tylko nie była różowa, modły zostały wysłuchane. Jest w moich, ulubionych kolorkach (czerwień, żółty i zieleń to dla mnie "mieszanka" kolorów - doskonała). Nie widziałam takiej hybrydki, tym bardziej mi się podoba. Dziękuję za komplementy ;)
Agitko- to dzięki Tobie możemy ją podziwiać u mnie
Cieszę się, że nie "zepsułam" pochewki i jest 4 kwiatuszki, a 3 kolejną pączki "w drodze".
Kasiu74- postaram się zrobić zdjęcie, jak wszystkie 4 kwiatuszki będą w pełni otwarte
Marwes- to właśnie te plany storczykowe są czasem odpoczynku... dla mnie
Renatas- lubię zmiany...uczę się i chcę zobywać doświadczenie w uprawie kolejnych gatunków storczyków. Gdy brakuje miejsca, trzeba dokonywać wyboru, które orchidee zostają w kolekcji, a które zmienią "domek". Mam kilka roślinek, którymi pewnie Kogoś uszczęśliwię
Wioleto- dziękuję
Ewarost- dziękuję w mieniu roślinek. Za nowości Ściskaj kciuki...może ich nie "zabiję".
Darku- hihi...zaraz będą kolejne zdjęcia i znów Będziesz mieć zaległości...
Nieinna- mnie zachwycają katleje, potrafią być tak różne.A wybór ich jest ogromny. Dziś jestem pod wrażeniem trzech katlejek z wystawy krakowskiej. Zachwyciła mnie c. warneri i jej wielki kwiat, cat. forbesii alba i jej woskowe, błyszczące kwiaty i Potinara, niestety nazwa mi z głowy wyleciała...Ale mam jej fotkę, więc wkleję w wątek wystwowy.
Venus- moje dendrobia podobnie. Niektóre keiczki mam półtora roku i co? Ledwo "zipią"
Anno- dzięki.
Wystawa w Krakowie hmm...byłam, widziałam i...co nieco przywiozłam.
Chciałam też podziękować Arlecie i Jej Siostrze za miłe spotkanie i pogawędki przy stoiskach. Szkoda, że druga część "wycieczki" nie wyszła. Może innym razem...
A teraz wyczekane moje nowości. Na początek kolejny mikrusek, tym razem krzyżówka oncidiowata: howeara Lava Burst "Re Bug". Będzie mieć maleńkie, czerwone kwiatuszki:

Do mojej kolekcji dołączył kolejny sabotek - już ósmy
Przedstawiam Wam paph. MakulixRaisin Jackxgloriosum; kolor kwiatu to jedna, wielka "niespodzianka":

I jedno zdjęcie z wystawy (kolejne już w odpowiednim wątku będą)... Owa orchidea, wg mnie, była najpiękniejszym okazem wystawy ( wiem, jestem nieobiektywna, bo zakochana w w sabotkowej rodzince
). Phragmipedium Grande, miało około 10 rozetek i było ogromne... do tego cudnie kwitło:

Dusiu- cieszę się, że Ci się podoba ;)
Lucynkof- aż tak "źle" to chyba nie jest... Słowa się przydadzą, bo kolejna dawka emocji już za chwilkę. Najpierw dwie nowości, a potem obrabiam fotki z wystawy, a działo się...
Ewelinko- patrząc pod słońce na katlejkę, bardzo mi się ona podoba
Agitko- to dzięki Tobie możemy ją podziwiać u mnie
Kasiu74- postaram się zrobić zdjęcie, jak wszystkie 4 kwiatuszki będą w pełni otwarte
Marwes- to właśnie te plany storczykowe są czasem odpoczynku... dla mnie
Renatas- lubię zmiany...uczę się i chcę zobywać doświadczenie w uprawie kolejnych gatunków storczyków. Gdy brakuje miejsca, trzeba dokonywać wyboru, które orchidee zostają w kolekcji, a które zmienią "domek". Mam kilka roślinek, którymi pewnie Kogoś uszczęśliwię
Wioleto- dziękuję
Ewarost- dziękuję w mieniu roślinek. Za nowości Ściskaj kciuki...może ich nie "zabiję".
Darku- hihi...zaraz będą kolejne zdjęcia i znów Będziesz mieć zaległości...
Nieinna- mnie zachwycają katleje, potrafią być tak różne.A wybór ich jest ogromny. Dziś jestem pod wrażeniem trzech katlejek z wystawy krakowskiej. Zachwyciła mnie c. warneri i jej wielki kwiat, cat. forbesii alba i jej woskowe, błyszczące kwiaty i Potinara, niestety nazwa mi z głowy wyleciała...Ale mam jej fotkę, więc wkleję w wątek wystwowy.
Venus- moje dendrobia podobnie. Niektóre keiczki mam półtora roku i co? Ledwo "zipią"
Anno- dzięki.
Wystawa w Krakowie hmm...byłam, widziałam i...co nieco przywiozłam.
Chciałam też podziękować Arlecie i Jej Siostrze za miłe spotkanie i pogawędki przy stoiskach. Szkoda, że druga część "wycieczki" nie wyszła. Może innym razem...
A teraz wyczekane moje nowości. Na początek kolejny mikrusek, tym razem krzyżówka oncidiowata: howeara Lava Burst "Re Bug". Będzie mieć maleńkie, czerwone kwiatuszki:

Do mojej kolekcji dołączył kolejny sabotek - już ósmy

I jedno zdjęcie z wystawy (kolejne już w odpowiednim wątku będą)... Owa orchidea, wg mnie, była najpiękniejszym okazem wystawy ( wiem, jestem nieobiektywna, bo zakochana w w sabotkowej rodzince

- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko śliczne nowości
my z siostrą też dziękujemy za miłe spotkanie 
Justynko ciekawe nowości, mam nadzieję, że szybko zakwitną
Przy oglądaniu tego Phragmipedium to ja mam grande, ale ojos
o tak
! Imponujące, biegnę na wątek wystawowy 
Przy oglądaniu tego Phragmipedium to ja mam grande, ale ojos
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Cattleya piękna
Nowości oryginalne, zwłaszcza ta pierwsza ;:94
Zazdroszczę możliwości obejrzenia wystawy
Bardzo chciałam pojechać, ale mój stan zdrowia nie pozwala na tak daleką podróż 
Zazdroszczę możliwości obejrzenia wystawy
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, piękne nowości
, dobrze się nimi opiekuj
, znając Ciebie to tak będzie
.
Oczywiście zazdroszczę wrażeń
.
Oczywiście zazdroszczę wrażeń
Nowości są, to nie pozostaje nic innego jak życzyć Ci obfitych kwitnień 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;