Neli, baw się dobrze przy noszeniu donic, tylko się nie przepracuj! Chyba Ci M pomaga?
Twojego ogrodu, a w zasadzie tarasu jakoś nie mogę sobie wyobrazić bez donic
Chyba jesteś na nie skazana!
Izulku, tak, skalniak zmienia się co dnia. Niestety floksy powoli zaczynają przekwitać ...
Ale będą jeszcze inne atrakcje skalniakowe;)
Mówią, ze od dziś wraca ciepełko! Hurra!
Goś, chyba lepiej jak żmijki

Jaszczurki mają u mnie zywot niepewny ... Jakoś upodobały je sobie koty i polują na nie namiętnie. Nie zawsze udaje mi się maleństwa wyrwać ze szponów moich drapieżników
Mariolko, ale z Ciebie szczęściara! Na działce można zużyć wszystkie kamienie! Nie tylko na oczko, czy skalniak.
Pytasz, czy skalniak jest pracochłonny w procesie tworzenia czy w utrzymaniu? ;)
Myslę, że to zależy od wielkości skalniaka i od rodzaju roślin, jakie sie tam posadzi, a także od wielkości kamieni, które na nim spoczną.
Silnie rozrastające się rosliny, jak np.floksy trzeba systematycznie ograniczać, żeby nie właziły na inne rosliny, ale pomiędzy duzymi kamieniami jest to dużo łatwiejsze i mniej pracochłonne, niż pomiędzy małymi. Suma sumarum: uważam, ze utrzymanie skalniaka nie jest bardziej pracochłonne niż uprawa innych roślin na działce
Tosiu, ja też chętnie przygarnęłabym, głazunie Mariolki