Mrozek u mnie był słaby -2 ale może strat dużych nie będzie bo na rabatkach leżało sporo śniegu .., tylko boję się o lilie one tak szybko wystrzeliły za tujami przy azaliach że mróz mógł uszkodzić czubki wzrostu i będzie po liliach
Tawułki mocno przycinam wtedy robią się ładne kuleczki albo przycinam tylko gałązki z kwiatami aby ich wyrównać i aby na drugi rok było więcej kwiatów .. Tawuły duże też przycinam tak samo , w żywopłocie przycinam równiutko po przekwitnięciu a na rabatkach mocno przycinam bo nie chcę aby rosły olbrzymie kępy ..
kukliki ładnie wyglądają jako obwódki
tak wygląda z bliska ,, to dla Janka ... anemonella ładnie się rozrasta na skalniaku , warto było kupić u babci na rynku nie na próżno namawiała ..
hortensja pnąca ma w tym roku pierwszy pąk , myślę że mrozek go nie zniszczył ..
a jasnota wszędzie ładnie wygląda , będę miała od Krysi z innymi kwiatami , moja ma białe ..
U mnie zimno i mokro a nawet jeszcze popaduje deszcz i znowu siedzenie w domu ,, a ja mam jeszcze tyle dali do sadzenia .. chyba wezmę się za flancowanie aksamitek w szklarni ,nawet ładnie mi powschodziły , z doniczek dosadzam tam gdzie sa puste miejsca po cebulowych ..