Już wymieniasz nazwy fachowe...geomembrana...nie miałam pojęcia ,,że tak się zwie...
Majkowy zielony dom i .....
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Majka dobrze ,że kombinujesz ...a,że trochę roboty przy tym ,trudno...ale przynajmniej jest ciekawie... i znowu coś nowego oko będzie cieszyć...
A jaka satysfakcja ...
Już wymieniasz nazwy fachowe...geomembrana...nie miałam pojęcia ,,że tak się zwie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No wiesz, od kilku miesięcy rozczytuję się w tym temacie i w teorii wiem dużo, teraz czas na praktykę. 
-
edulkot

Zimno było ale szkód na pierwszy rzut oka nie widać. Wystarczyło kilka promieni słonka a azalia pokazała swoje kwiaty.

Oby dzisiaj nie było przymrozka.

Oby dzisiaj nie było przymrozka.
Normalnie azalia za mną nie chodzi ale ta jest jakby trochę inna i strasznie mi się podoba.
Czy ona ma jakąś pełną nazwę
Śliczności
Czy ona ma jakąś pełną nazwę
Śliczności
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
U mojej Mamy na działce też bez strat, ale obawiam się o naszą wieś, podobno spadło sporo śniegu
Jutro jedziemy sprawdzić co tam słychać...
Azalia śliczna, taki smaczny kolor 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Majeczka 
Piękności azalia. Moja też już taka prawie, prawie. I prawie taka sama jak u Ciebie tylko troszkę ciemniejsza mi się wydaje. Ale dzisiaj u mnie pochmurno i ponuro... pewnie jeszcze będę musiała poczekać żeby rozkwitła. Tymczasem poprzyglądam się Twojej
Piękności azalia. Moja też już taka prawie, prawie. I prawie taka sama jak u Ciebie tylko troszkę ciemniejsza mi się wydaje. Ale dzisiaj u mnie pochmurno i ponuro... pewnie jeszcze będę musiała poczekać żeby rozkwitła. Tymczasem poprzyglądam się Twojej
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Super , ze noc minęła spokojnie i obyło się bez strat . Azalia piękna 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przyglądam
się kwitnącej azalii ,wygląda na to ,że mam taką samą ale gdzie jej tam jeszcze do kwitnienia ! Mojej 2/3 pąków obgryzły sarny a reszta się
dopiero zastanawia,czy zakwitnąć czy nie? Miło popatrzeć na takie energetyczne kolorki! U mnie obecnie pada deszczyk a rano było słoneczko .

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wow !!! Ależ zmiany u CIebie !!!!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mam taką azalię jak twoja trzeci rok i nie kwitnie mi. Już teraz byłąm pewna,że takie nabrzmiałe pąki to będą kwiaty,a z tego znowu wychodzą liście.
-
edulkot

Ależ dużo gości dzisiaj w moim ogródku, witam serdecznie i pozwolicie że odpowiem zbiorowo.
Tę azalię kupiłam chyba z 8 lat temu, gdzieś w opolskim i pani która mi ją sprzedawała mówiła że ona pochodzi wprost od azalii które rosną w parku w Mosznej. Nie miała nawet pojęcia czy będzie żółta czy pomarańczowa. Okazało się że to ta druga. To miejsce w którym teraz rośnie to jest jej trzecie miejsce i dopiero na tym miejscu zakwitła i kwitnie dopiero trzeci raz.
Wnioski: -niewiadome pochodzenie, w późnym wieku zakwitła i chyba jest wybredna co do miejsca.
Tę azalię kupiłam chyba z 8 lat temu, gdzieś w opolskim i pani która mi ją sprzedawała mówiła że ona pochodzi wprost od azalii które rosną w parku w Mosznej. Nie miała nawet pojęcia czy będzie żółta czy pomarańczowa. Okazało się że to ta druga. To miejsce w którym teraz rośnie to jest jej trzecie miejsce i dopiero na tym miejscu zakwitła i kwitnie dopiero trzeci raz.
Wnioski: -niewiadome pochodzenie, w późnym wieku zakwitła i chyba jest wybredna co do miejsca.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, wygląda na to, że masz rarytasik
w Mosznej same stare, dobre odmiany. Tam kiedyś było też ogrodnictwo, niedaleko zamku, byc może bawili się w rozmnażanie tych wiekowych 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zazdroszczę oczka wodnego wszystkim, którzy je mają, bo jest to marzenie w moim przypadku nie do spełnienia. Za mało miejsca
Wszystko zajmuje dąb-Czesław. Ale tak sobie myślę, że może byłby to jednak kłopot, a poza tym komary... No cóż, muszę się przecież jakoś pocieszać 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Maju bardzo ładna azalia może już trafiłaś z miejscem stałym dla niej i dlatego kwitnie 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA