A ja po usuwaniu opadłych igieł z kamyczków zastanawiam się nad liśćmi
Ogród Soczewki cz2
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Moni piękne tulipanki
superanckie kolory
W ubiegłym roku nie miałam problemów 
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Moniś tulipanki w cudnym różu,coś pięknego.Z tym fioletowym tulipankiem to foks szydlasty? Mój kupiony u P.Grzesia dopiero się rozkręca.Zdjęłam mu włókninę ,bo przypominałam sobie że on rozmnaża się z rozłogów a ja go przykryłam. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia, cudne tulipany. Miałam kiedyś te pierwsze na zdjęciu. Nawet znałam nazwę, ale oczywiście nie zapisałam i zapomniałam.
Niestety gdzieś mi przepadły
Niestety gdzieś mi przepadły
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monika Tulipany to mamy podobne
i czekam aż będziesz miała czas na realizację planów w swoim ogrodzie.
A o juki się nie martw, odbiją, mnie się wydaje ze one są niezniszczalne
i czekam aż będziesz miała czas na realizację planów w swoim ogrodzie.
A o juki się nie martw, odbiją, mnie się wydaje ze one są niezniszczalne
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Paoula a mi jakoś ciągle mało tych tulipanów i już planuję jesienią zakupić więcej tylko strasznie nie lubię ich sadzić. W tych kamieniach to niezbyt wygodne.
Agnieszko rośliną nie przeszkadzają takie drobne kamyczki. Tulipany nie miały z nimi żadnych problemów. Ale przy hostach i innych jak zauważyłam, że wychodzą z ziemi trochę poodgarniałam dla wszelkiego wypadku.
Jolu u mnie część liści wywiewa wiatr, te które zostają wiosną wybieram ręcznie, ale zawsze coś niecoś zostaje i liczę że się naturalnie rozłoży.
Alu to fioletowe to floksik on zawsze jaka pierwszy zakwita. Inne też się dopiero rozkręcają.
Gosiu dzięki. Mi nawet nie przychodzi do głowy by zapamiętywać odmiany tulipanów zwłaszcza, że i tak bardzo często kupujemy jedno a co innego nam na wiosnę wyrasta. Po drugie zauważyłam, że mi kilka z zeszłego roku w ogóle nie powychodziło. Albo to wina, że ich nie przesadziłam albo nornice zjadły.
Kasiu nareszcie się odezwałaś. Na zmiany jeszcze troszkę trzeba poczekać a juki to już przesądzona sprawa, te chyba jednak były zniszczalne. Ale to nie powód do zmartwień bo mam ich kilka przed domem więc je zamienię i będzie ładnie, ale to dopiero po 15 maja bo już przed komunią żadnych "wykopek" nie będę robiła.
Agnieszko rośliną nie przeszkadzają takie drobne kamyczki. Tulipany nie miały z nimi żadnych problemów. Ale przy hostach i innych jak zauważyłam, że wychodzą z ziemi trochę poodgarniałam dla wszelkiego wypadku.
Jolu u mnie część liści wywiewa wiatr, te które zostają wiosną wybieram ręcznie, ale zawsze coś niecoś zostaje i liczę że się naturalnie rozłoży.
Alu to fioletowe to floksik on zawsze jaka pierwszy zakwita. Inne też się dopiero rozkręcają.
Gosiu dzięki. Mi nawet nie przychodzi do głowy by zapamiętywać odmiany tulipanów zwłaszcza, że i tak bardzo często kupujemy jedno a co innego nam na wiosnę wyrasta. Po drugie zauważyłam, że mi kilka z zeszłego roku w ogóle nie powychodziło. Albo to wina, że ich nie przesadziłam albo nornice zjadły.
Kasiu nareszcie się odezwałaś. Na zmiany jeszcze troszkę trzeba poczekać a juki to już przesądzona sprawa, te chyba jednak były zniszczalne. Ale to nie powód do zmartwień bo mam ich kilka przed domem więc je zamienię i będzie ładnie, ale to dopiero po 15 maja bo już przed komunią żadnych "wykopek" nie będę robiła.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Soczewka
- 1000p

Tochę fotek
Tawuła

Zakwitła wiśnia Umbraculifera i jabłoń Royality

Nieśmiało zaczyna kwitnienie Kiku-Shidare i wisnia Dziecięca

Iglaki i młode przyrosty

I takie tam maleństwa

Tawuła

Zakwitła wiśnia Umbraculifera i jabłoń Royality

Nieśmiało zaczyna kwitnienie Kiku-Shidare i wisnia Dziecięca

Iglaki i młode przyrosty

I takie tam maleństwa

Pozdrawiam Monika
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Tawuła urocza, ale co tam ona, jakie ja wyrośnięte hościaki widzę w okolicy
Moje ledwo nad ziemią sie pokazały
może i dobrze ze względu na pogodę
a Kiku-Shidare będę chyba musiała dokupić
piękna 
Moje ledwo nad ziemią sie pokazały
a Kiku-Shidare będę chyba musiała dokupić
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wiśnia szczepiona na pniu cudna 
Piękne, ja mam wszystko do tyłu, u mnie dopiero migdałak zakwitl kilka dni temu, z drzew nic jeszcze nie kwitnie
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Pięknie kwitnące krzewy i drzewka kolorowe...
tawuła biała ...jeszcze jedna do podziwiania..czy jest na forum ogródek bez tej tawuły
chyba tylko mój
, no ale do czasu....

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja, podobnie jak Marynia, wciąż się zachwycam białą tawułą
ale nie mam dla niej miejsca. Wciśnięta między inne rośliny, nie będzie efektowna. Ona musi być wyeksponowana 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Soczewka
- 1000p

Jolu, Agnieszko Kiku- Shidare polecam ma przepiękne kwiaty. Niestety w tym roku bardzo słabo kwitnie i nie wiem czy zaszkodziły jej przymrozki czy jeszcze potrzebuję trochę czasu by się rozkręcić. I bardzo wolno rośnie.
Dorbie ja też mam wrażenie,że przez te zimne dni noce nic nie rośnie. Hosty , hortensje lilie stoją w miejscu, a może tylko niecierpliwa jestem i mi się tylko wydaje.
Maryna widzisz nie tylko ty jej nie masz Basia również. A dla pocieszenia dodam że ona tak pięknie wygląda tylko przez kilkanaście dni później zamienia się w zwyczajny zielony krzak.
Basiu myślę, że i ja będę niedługo zmuszona do podcięcia tawuły bo inaczej zdominuje mi całą rabatę.
Dorbie ja też mam wrażenie,że przez te zimne dni noce nic nie rośnie. Hosty , hortensje lilie stoją w miejscu, a może tylko niecierpliwa jestem i mi się tylko wydaje.
Maryna widzisz nie tylko ty jej nie masz Basia również. A dla pocieszenia dodam że ona tak pięknie wygląda tylko przez kilkanaście dni później zamienia się w zwyczajny zielony krzak.
Basiu myślę, że i ja będę niedługo zmuszona do podcięcia tawuły bo inaczej zdominuje mi całą rabatę.
Pozdrawiam Monika
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Piękny ten floksowy łan. Dziś dostałam od znajomej, takie jak te na pierwszym zdjęciu. Przycinasz je jakoś w celu odmłodzenia?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piękne masz te Conici. No ostatnia fotka bliska memu sercu. Bardzo lubię takie kulki