Ogród Zenka cz.4
Re: Ogród Zenka cz.4
Witam Zenek ,wpadłem z rewizytą,piękne smardze ci wyrosły ,ja też swego czasu miałem je w ogrodzie na świerzej korze wyrosły ,ale w następnym sezonie się nie pokazały,pozdrawiam
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aga dziękuje za odwiedziny,wilczomlecz to roslina która rosnie u nas od kiku już lat pieknie się rozrasta pełzając po ziemi , zimy znosi dość dobrze pod sniegiem.
Pozdrawiam Zenek
No proszę, a ja się tych grzybów pozbywam... Swego czasu miałam ich sporo, własnie na korze... W tym roku-jeden "zebrany"...
Zenku masz wyjątkowy ogród, nie tylko piękne rośliny i krzewy ale jeszcze smaczne grzyby.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Zenku widocznie Twój ogród jest szczególny jak takie okazy same się wpraszają do Ciebie
Mam też taki wilczomlecz i bardzo mi się rozrósł , chyba by trzeba go jakoś podzielić .
Genia
Mam też taki wilczomlecz i bardzo mi się rozrósł , chyba by trzeba go jakoś podzielić .
Genia
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Zenku
Masz piękny ogród , w którym nawet smardze rosną 
- ZENOBIUSZ

Witaj Tomku dziękuję za odwiedziny i zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Aneto z tego rodzaju grzybem spotkałem się poraz pierwszy, stąd moja reakcja.
Ireno dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Gieniu nasz wilczomlecz nie był jeszcze dzielony , lecz dwukrotnie zmieniał swoje miejsce i odbyło to się bez wiekszych strat.
Za okne zimno i pada deszcz a one kwitną.

Aneto z tego rodzaju grzybem spotkałem się poraz pierwszy, stąd moja reakcja.
Ireno dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Gieniu nasz wilczomlecz nie był jeszcze dzielony , lecz dwukrotnie zmieniał swoje miejsce i odbyło to się bez wiekszych strat.
Za okne zimno i pada deszcz a one kwitną.

Pozdrawiam Zenek
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
To chyba psi ząb ? Jest piękny 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku Psi Zęby kwitną w Twoim ogrodzie zjawiskowo pięknie.
Mnie się w ogóle nie udają, podobnie, jak szachownice.
Kwitły tylko jeden raz , a teraz same liście.
Smardze rosły kilka lat w moim ogrodzie, chyba przywiezione z korą, ale nie byłam jeszcze wtedy na forum i nie wiedzialam, że są jadalne.
Od dwóch lat się nie pokazują.
Mnie się w ogóle nie udają, podobnie, jak szachownice.
Kwitły tylko jeden raz , a teraz same liście.
Smardze rosły kilka lat w moim ogrodzie, chyba przywiezione z korą, ale nie byłam jeszcze wtedy na forum i nie wiedzialam, że są jadalne.
Od dwóch lat się nie pokazują.
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajka dziękuję za odwiedziny, nasz psi ząb rośnie od 3 lat w tym samym miejscu ładnie się rozrasta i kwitnie każdego roku. Lubi stanowiska pólcieniste i nie zbyt wilgotne.
Witaj Andrzej ja też przed chwilą wróciłem z działki i zadnych strat mrozowych nie stwierdziłem. Lecz dzisiejszej nocy temperatura nad ranem ma spaść do - 2 stopni, i ma to już być przedostatnia noc z temperaturą poniżej 0.
Witaj Andrzej ja też przed chwilą wróciłem z działki i zadnych strat mrozowych nie stwierdziłem. Lecz dzisiejszej nocy temperatura nad ranem ma spaść do - 2 stopni, i ma to już być przedostatnia noc z temperaturą poniżej 0.
Pozdrawiam Zenek
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
psi ząb piękny, mam nadzieje że moje na drugi rok też
będą takie piękne, bo na razie zakwitł tylko jeden, ale
też sprawił mi dużo radości
będą takie piękne, bo na razie zakwitł tylko jeden, ale
też sprawił mi dużo radości
- ZENOBIUSZ

Danusiu dziekuje za odwiedziny , nasz psi ząb/Pagoda/ w pierwszym roku zakwitł tylko jednym kwiatem a w latach nastepnych ilość kwiatów się zwiększała. Mam nadzieje że i Twój w przyszłym roku powiększy ilość kwiatów..
Pozdrawiam Zenek
Witaj Zenku.
Nowy nabytek bardzo ładny.Na pewno będzie zdobił Twój ogród
A jak po dzisiejszych przymrozkach ? U mnie wszystkie rośliny były białej szacie :x Mam nadzieję, że nic im się się nie stało, bo miałem mało czasu na oblukanie ogrodu. Zdążyłem tylko zobaczyć , że tulipany leżały praktycznie na ziemi. Czyli szlak ich trafił. Żurawki również były lekko przy chlapnięte. Podobno ma być tak do piątku.
Nowy nabytek bardzo ładny.Na pewno będzie zdobił Twój ogród
A jak po dzisiejszych przymrozkach ? U mnie wszystkie rośliny były białej szacie :x Mam nadzieję, że nic im się się nie stało, bo miałem mało czasu na oblukanie ogrodu. Zdążyłem tylko zobaczyć , że tulipany leżały praktycznie na ziemi. Czyli szlak ich trafił. Żurawki również były lekko przy chlapnięte. Podobno ma być tak do piątku.