Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Olu! Zginęłaś mi na trochę, ale już cię mam :wit Obejrzałam piękne kolorowe kwiaty,tylko żal że tak szybko przekwitają ;:108
Imponująca kolekcja tulipanów i narcyzów ;:138
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też tulipany i narcyze przekwitają ,, dalie mam zamiar sadzić jutro Ja każdy kolor kładę do oddzielnej skrzynki biedronkowej i na skrzynce mam napisane kolor i wysokość , i teraz nie muszę opisywać ... Nadal męczę się z przeróbką skalniaka , ale korzenie bluszczu tkwią głęboko i trudno ich usunąć .. ładnie jeszcze kwitną prymulki i szafirki również biały fiołek ślicznie wygląda ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj Olu :wit
Ja u Ciebie pierwszy raz. Zachwycająca kolekcja żonkili ;:138 No i piękne czosnki. Choć bardzo proste podoba mi się zestawie lubczyk, oregano i czosnek. Świetnie to wygląda, a i jakie wartościowe. Będę zaglądać :)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witajcie dziewczyny Alu, Janeczko, Paulo :wit

Dzisiaj pogoda spłatała niemiłego psikusa. Od rana chodzę po forumkowych ogrodach aby złapać promyk słońca i przestać się dołować tym śniegiem. Dzisiaj zasypało solidnie. Nawet nie mam sygnału telewizyjnego z satelity (chyba konwerter zasypało). Przez jakiś czas nawet nie było sygnału radiowego. Dobrze, że chociaż internet działa :D
Boję się, że ten śnieg może spowodować straty w ogrodzie. Cała cierpnę na tą myśl. Lilie tak pieknie wyskoczyły do słoneczka, truskawki i poziomki pięknie kwitły. Aż nie chce mi się o tym myśleć...

A to obrazek z dzisiejszej majówki :evil: I ciagle pada wielkimi płatami ;:98
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aż mi się wierzyć nie chce jak na to patrze. O mi majówka :( Nie martw się, nie jest tak zimno, pewnie nic im się nie stanie :wink:
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Olu dziękuję za odwiedziny ;:196 . Piękne masz kwiaty w ogrodzie, muszę podpatrzeć. Swojego migdałka też skracam mocno po przekwitnięciu, ale jakoś nie chce mi przybrać formy kulistej :;230
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Olu! Po prostu zimowy krajobraz...okropnie :( Oby jak najszybciej stopniał,żeby rośliny za mocno nie ucierpiały :( U mnie nie pada,ale jest pochmurno,zimny wiatr i ogólnie bleeee.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Olu przyszłam zobaczyć Twój ogród i wpadłam, jak przysłowiowa śliwka w kompot ;:108 Uwielbiam tulipany, a ty masz ich niezliczoną ilość :shock: Widzę, że dzisiaj sypnęło u Ciebie śniegiem...czy tulipankom nic się nie stało :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

No to widzę, że rzeczywiście masz ten sam problem - czy np. tulipany wytrzymają ciężar śniegu :( Byłoby szkoda, bo Twoja kolekcja tych pięknych kwiatów godna podziwu ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Paulinko, ja też nie chciałam wierzyć dzisiaj rano w to co ujrzałam, ale przed chwilą zdobyłam sie na odwagę i sprawdziłam jak się sprawy mają na ogrodzie. Nie wygląda to na razie źle. Śnieg stopniał i juz nie pada. Jedyna szkoda tozłamany środek szałwi muszkatałowej, którą dostałam od Ani(Tary) w zeszłym roku. Na jej kwitnienie przyjdzie mi jeszcze poczekać do nastepnego sezonu :cry:

Altiko, Twój migdałek jakiś uparciuch, że nie poddaje się fryzjerce :;230

Alu, już jest "normalnie". Śniegu brak :D quote="heliofitka"]czy tulipankom nic się nie stało [/quote] Nawet słońce wychyla się zza chmur. Ale ile dzisiejszy dzień mnie nerwów kosztował :x

Iwonko,
Całe szczęście końcówce tulipanów nic się nie stało. Właściwie na razie nie zauważyłam strat poza szałwią muszkatałową. Ale to jednak się później może okazać. Oby nie.

Jolu, juz nie ma śladu po dzisiejszej zimie. Tylko skołatane nerwy i pozostały straszące fotki. Jeszcze w nocy ma być przymrozek, ale to chyba normalne do zimnej Zośki :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, ja też dzisiaj przeżyłam szok. Weszłam do ogródka chyba w najgorszym momencie-piwonie i inne podobne krzaki rozpłaszczone pod ciężkim śniegiem, dookoła biało. Wciąż nie potrafię dojść do siebie...chucham i dmucham, a natura sobie drwi ;:223
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pookrywałas na dzisiejszą noc? Podobno ma być gorsza :( Z szałwią to szczęście w nieszczęściu że cała nie zmarniała
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Oj właśnie u mnie cały dzień dosyć sypało teraz przestało oby tak zostało moje bzy miały już kwiaty trochę słoneczka i by były piękne ,a tak klapa :( ale ta pogoda spłatała nam figla.
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

Ale figiel aura sprawiła i to w majówkę!! Życzę dużo słonka ;:3
Pozdrawiam Magda
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Olu, współczuję tego śniegu...
Laurowiśni nie mam, na Mazowszu dla niej zdecydowanie za zimno :) A ja podobnie do Ciebie kocham ciepło!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”