witam wszystkich
Misiu byłam i widziałam ale jak posadzisz to też wklej zdjęcie -z chęcią popodziwiam jak zakwitnie

fajnie ze spodobała ci się magnolia niestety gubi już płatki

ale puszcza listki bardzo zdrowiutkie

i wiem ze będzie już mnie co roku zaskakiwać zobacz:jest sliczna

i ma ogromny pachnący kwiat

i tak delikatnie przekwita
Moniu masz rację to Elizabeth -a i ja wysyłam ci na majóweczkę zapach grilla
Lucynka ma racje rh pomieszały troszkę nam w kolorach ale jakie by nie były to i tak są śliczne ( a różowo żółte są chyba rzadkością poza tym lubię kolor żółty-widać go z daleka i nastraja bardzo optymistycznie, masz więc rodzyneczka u siebie
Nezka)
no to teraz dla zaspokojenia ciekawości wypoczynkowa piwniczka wymurowana (ale jeszcze nie skończona)wygląda tak:

mają być tam jeszcze siedziska z deseczek a tu wyżej maleńki stoliczek, w tej beczułce posadziłam trawę ozdobną (aby się nie rozrastała po całej rabatce)
po prawej stronie wychodzą już pomaleńku białe róże White Rose (3 szt) a na tym "paliczku" będzie(jak zechce-oczywiście) wspinać się różowa różyczka Jasmina, bardzo mi się spodobała i liczę na pomoc FO w uprawie tych piekności bo róże to dla mnie "pierwsze kroki"
to moje pierwiosnki (też na nowopowstałej rabatce-tyle że bardziej od tyłu)......................................................................i tulipanki

no i jeszcze pochwalę sie jak wydłubałam z trawy moje piwonie bordowe, to będzie taki mój "żywopłocik" na przemian z dzikimi różami( czy myślicie że to był dobry pomysł? czy te roślinki pogodzą sie?)

no dobra to już kończę (muszę odwiedzić i wasze ogrody)takimi dzisiejszymi widoczkami z mojego stryszku:

nie mogłam sie oprzeć i wklejam jeszcze zdjęcia mojej wiosny
to brzoskwiniowe drzewko które posadziłam z pestki...............................i kilka skalniaczków.......................................floksowe poduchy

.................................................

.....................................................