Nie przesadzaj z robotami w ogrodzie, a do cięższych robót zatrudniaj męża. Pozdrawiam serdecznie
Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Witaj Agatko. Trzymam kciuki za ogród. W budowaniu ogrodu jak w wychowywaniu dzieci potrzeba dużo cierpliwości. U mnie podobna sytuacja - 3 kochanych szkrabów, najmłodsza 1 rok i na jesień oczekujemy kogoś znowu
Nie przesadzaj z robotami w ogrodzie, a do cięższych robót zatrudniaj męża. Pozdrawiam serdecznie
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nezka, witaj, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Bardzo mnie ujęłaś swoimi szkrabami
. Zaglądam do Ciebie regularnie.
.
, ale nie mam opakowania po czosnkach
. Budiet' siurpryza 
.

Sadziłam, sadziłam, ale one u mnie mają liście kilkudziesięciocentymetrowe już, a te maleństwa może z 5 cm, wiem, te listki wyglądają jak liliowca, sama tak sobie pomyślałam, jak wrzucałam tę fotkę, ale zdjęcie przekłamuje ;)agatka123 pisze:Agata , a sadziłaś liliowce , bo skłaniałbym się ku nim .
Normalnie nie pamiętamelsi pisze:A może czosnki???
Niekoniecznie trzeba na manualu, wystarczy opanować tzw. półautomat - robienie zdjęć w trybie programowym, coś Ci napiszę o tym jak będę miała czas, poszukam tez fajnej stronki, z której ja pojęłam, o co w tym chodzi ;)paryska pisze: Ja niestety jestem przerażona moim aparatem, obawiam się, że nie dam rady nauczyć się nim robić dobre zdięcia na manualu, najlepiej to bym go oddała do sklepu i zamieniła na lepsiejszego kompakta a za różnice w cenie kupiła roślinki(duużo roślinek) tylko nie wiem czy się da, chyba nie.
Tak, takiej kupowanej w sklepie ogrodniczym.paryska pisze: Czyli mam rozumieć, że grzybnia tych smardzów jest w korze?
Na dworze mogą mieszkać różne psy, jeśli mają podszerstek, to się nadają do budy. Oczywiście buda ocieplona w zacisznym miejscu, najlepiej zadaszony kojec. Poza tym kto mówił, że Ty tez musisz biegać, można na przykład jechać roweremparyska pisze: Troszkę mnie zmartwiłaś tym, iż haski czy malamuty muszą dużo biegać===ja niestety nieMuszę jednak poczytać o rasach, Na Pewno musi być to psiak który lubi mrozy, ponieważ mąż jest alergikiem i przezimowanie psa w domu nie wchodzi w rachubę .
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko na pocieszenie napiszę, że mój 40-to kilogramowy amstaff tez w pierwszym roku załatwił mi m.in. forsycjęFrancesca pisze: Pestka (hmm super imię dla dwudziestopięciokilogramowego psiego potwora - M. wymyślił ;), ale w papierach ma Aśćka, więc nie najłatwiejsze) załatwiła na amen kilka krzewów, a część połowicznie
To sponiewierana przez nią forsycja, i tak była maleńka, kiedy ja kupiłam
Ciekawa jestem Twoich ogrodowych poczynań, bo z "trójką" chyba nie jest łatwo
- Francesca

Witam, Pamelko, w moim ogrodzie
Z dziećmi faktycznie nie jest najłatwiej, ale trudno, jakoś trzeba sobie radzić ;).
Kwitnie bergenia, w tym roku ma wyjątkowo wysokie łodygi kwiatowe, liście są nieszczególne, bo uszkodziły je lutowe mrozy, ale czekam z ich obcięciem aż wyrosną nowe

Zakwitły też moje pierwsze w życiu irysy, takie niziutkie, prezent od cudownych sąsiadów - Leszka i Grażynki:

Z dziećmi faktycznie nie jest najłatwiej, ale trudno, jakoś trzeba sobie radzić ;).
Kwitnie bergenia, w tym roku ma wyjątkowo wysokie łodygi kwiatowe, liście są nieszczególne, bo uszkodziły je lutowe mrozy, ale czekam z ich obcięciem aż wyrosną nowe

Zakwitły też moje pierwsze w życiu irysy, takie niziutkie, prezent od cudownych sąsiadów - Leszka i Grażynki:

- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj, bergenia pięknie Ci kwitnie. Moja tez ma liche liście, właściwie to prawie same kwiatki wyrosły
Listki dopiero odrastają 
Iryski też cudowne.
Iryski też cudowne.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Świetne te irysy, eh mam do nich sentyment
- Francesca

Dziś przyjechało to, na szczęście tylko połowa dla mnie, reszta na zamówienie kobitek z rodziny, dali dodatkowego gratisa powojnika Vino, może zapomnieli, że jeden gratis już wybrałam i już dołożony jest do listy zakupów?
Dla mnie są: C. Polish Spirit, C. Anita (2 szt.), C. Comtess de Bauchad, C. JP II, C. Paul Farges, no i tego dodatkowego gratisika sobie tez wezmę

Dla mnie są: C. Polish Spirit, C. Anita (2 szt.), C. Comtess de Bauchad, C. JP II, C. Paul Farges, no i tego dodatkowego gratisika sobie tez wezmę

- gawronka
- 200p

- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
Witaj. Ależ zakupy
Skoro Clematisy "nadają rytm"
Możesz mi powiedzieć które byłyby najlepsze na działkę"jeziorną"; tzn. żeby nie przemarzały, nie trzeba było okrywać , opryskiwać, jednym słowem rosły same sobie i były piękne.
Dzięki za odpowiedź.
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
Agatko, ale szczęściara jesteś. Oj u mnie to by taka ilość nie przeszła. Chociaż kto wie, jak dzieci podrosną i ogród będzie tylko mój, to może.... 
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Agata musiałaś bank obrabować ,żeby takie zakupy zrobić ..Widze już pierwszy z nich kwitnie.
-
Azalka
- 200p

- Od: 13 cze 2010, o 13:19
Hihihi...lecę oglądać odmiany, które zamówiłaś. Uwieeelbiam takie zakupy 
Ale wsadź je lepiej w okolicach weekendu, może być zimno do czwartku bardzo nad ranem.
Ale wsadź je lepiej w okolicach weekendu, może być zimno do czwartku bardzo nad ranem.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko Vino chyba dawali tym, którzy zamówili odpowiednią ilość
też mam
Trzeba przyznać, że jak na swoją cenę sadzonki są bardzo ładne
Trzeba przyznać, że jak na swoją cenę sadzonki są bardzo ładne
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej