agnieszka72 pisze:Marzenko piszesz misz-masz tulipanowy................

.
W zeszłym roku się zawzięłam i kwitnące

przesadzałam żeby rosły kolorami
to nic że wszystkie klapły.
I co? Do bani! W tym roku mam miszmasz tylko inny i łan czerwonych tulipanów .
Nie kupuję więcej!
Ciekawi mnie jak to jest z tymi kolorami hm.... mi żadne nie zmieniły koloru mam na myśli te ubiegłoroczne. Chyba to kupienie 10 tulipanów z cebulami to nie był zły pomysł,kolor jednakowy,nie klapły wręcz wypiękniały,tylko nie było tego czekania ,wgapiania się w ziemię rośnie ,nie rośnie

i dzika radość jak zaczęły kiełkować
.
maniusika pisze:Piękne kolory tulipanów , część moich w tym roku wygniła i to najpiękniejsze , tylko tak szybko przekwitają .. ,śliczna żółta pełna prymulka a liliowy kolorek cudo .... takich jeszcze nie mam , ładnie przetrzymał się wilczomlecz , moje musiałam ściąć ale odbijają ..
No liliowy kolorek to jak juz napisałam pełen fuks,a wilczomlecz to zakup tegoroczny ,dlatego taki dorodny
kozino pisze:Ale piękna kolekcja tulipanów

ile odmian i kolorów
Ja mam co najwyżej 2 szt i to pozostałość po poprzednich właścicielach, klasyczne czerwone

Tylko nie kolekcja ,kolekcjonerzy to znają gatunki swoich okazów,ja niestety nie

Klasyczne też są piękne ,ja zamierzam nasadzić łan takich klasycznych,co by mi nie szkoda było ścinać do wazonu

Chociaż śmiem wątpić,czy to cos da, no szkoda mi każdego kwiatka,tak sobie ładnie rosną
grazynarosa22 pisze:Ale mnogośc tulipanów
najbardziej to pełne mi się podobają i te co im spódnice ktos powygryzał

Ja tak sobie oglądam i co Ci powiem to ci powiem te powygryzane,,i pełne jakies takie najzgrabniejsze gabarytowo,nie bujają ,zgrabniachy takie ,na przyszły rok uzupełnimy zasoby oprócz zwykłych do wazonu poszukamy następnych strojniś do podziwiania
trzynastka pisze:Jejku tulipanowy świat

alez u Ciebie cudnie

Dziękuje pięknie za pochwały,rośnie moje ogrodnicze serce