Aguś słowo daje wyczytałam to na forum z tymi kośćmi...
...lilie wszystkie co posadziłam koło płotu juz wychyliły się a i Św.Antoniego też jesienne..
a i przy tym majowe chwaściory też...przyjedz to zobaczysz... Maju już kwitną u Ciebie...
Misiu witaj.
Muszę Ci powiedzieć, że ogród oprucz radości wykańcza nas trochę fizycznie.
Mój M założył mi nową rabatę, wykopał świerka i 2 złotliny, które zmarzły i wylądował u lekarza niestety.
Bergenia moja także słabo kwitnie, może dlatego, że rośnie w cieniu.
Żurawki masz śliczne, a te tulipany o postrzępionych płatkach, to tegoroczne?
Wcześnie Ci zakwitły.
Ale masz żurawek kochana. Widzę że i Ciebie złapała ta choroba Piękne te tulipany ostatnie, tak się mocno otwierają. Moje jakoś tak zawsze do połowy a kiedy są takie jak Twoje to znaczy że im płatki już odpadają
Misiu żuraweczki prześliczne one przez cały rok wspaniale zdobią ogrody....no chyba, że śnieg je przysypie
Ja wczoraj zrobiłam sadzonki z 2 odmian, zobaczymy, czy się ukorzenią
PaulaAgnieszko cieszę się że moje żuraweczki podobają się..dzisiaj zobaczyłam mają dwie zamiar kwitnąć a przeciesz to są jeszcze maluchy...
..pierwsze kroki moje to idą do żurawek a i nie muszą też bo posadziłam sobie pod oknem...
...domownicy to śmieją się ze mnie bo tylko żurawki żurawki...
...Dzidziu będzie mimiło jak będziesz towarzyszyć mi w oglądaniu i podglądaniu moich piekności...
To jak u mnie. Robię rano kawę, zakładam szlafrok i lecę do clematisów. Dzisiaj się chociaż opłacało, bo mnie obdarował pierwszym kwiatkiem ale tak to poszłam, obskakałam naokoło, pooglądałam i poszłam Głupio to musiało wyglądac w perspektywie sąsiadów
... skąd ja to znam ja też chodzę gadam sama niby do siebie ale ja rozmawiam z kwiatkami...
..kiedyś zorientowałam się że za płotem stoi paniusia i przygląda mi się.... powiedziałam jej dzień dobry i poszłam dalej zapewnie upewniła się że ze mną coś nie tak....
o matulu to jest nas dwie to juz raźniej ...migdałek zaczyna mi kwitnąc muszę mu jutro zrobic zdjęcie ...
..ale chwaściory sa okropne one to rosną ...najgorzej że brak mi pomocy do ujarzmienia ich...
...a na tej skarpie to jest niezły trening jak dla mnie...
No Misiu nie szalej tak nie szalej hihi
Jestem już w Zakopanem nie od dziś w sumie, ale niestety nic nie przywiozę z zielonych prócz trzykrotki, która sama weszła mi do reklamówki:D:D
Wszystko raczej to co u nas i w podobnych cenach.
...Aguś ciekawe jaką masz dąbrówkę ja mam kwitnącą na niebiesko
...a wiem że są które kwitną na rożowo...już niedługo może pokażą swoje kwiatuszki...
...Ula...miło że się odezwałaś...nie szalej tam