Mój ogród przy lesie cz.5
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.5
..Taju
jakie sliczne te narcyze ...a Ty narzekasz...moje w ogóle nie dały kwiatków ale dlaczego to nie wiem... 
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajeczko ale przecież one są super
Fajne te całe białe.Tajeczko nie przejmuj się ja nie znam żadnej nazwy swoich
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ja także nie lubię mieszanych cebulek w jednej kępie,
ale ostatnio sama sobie namieszałam, sadząc "zdobyczne' cebulki
.
Będę chyba znaczyć i przesadzać latem
.
Podobają mi się białe narcyzy, miałam takie drobne jak Twoje, ale w tym roku nie ma po nich śladu.
Dokupiłam białe, zakwitły na żółto
.
ale ostatnio sama sobie namieszałam, sadząc "zdobyczne' cebulki
Będę chyba znaczyć i przesadzać latem
Podobają mi się białe narcyzy, miałam takie drobne jak Twoje, ale w tym roku nie ma po nich śladu.
Dokupiłam białe, zakwitły na żółto
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Tajeczko, co tam narcyzy!! Zawilce masz śliczne!!
Prawdę powiedziawszy przestałam już zapisywać nazwy odmian wiosennych cebulowych- zazwyczaj się nie zgadzają
Pozdrawiam Cię serdecznie
Prawdę powiedziawszy przestałam już zapisywać nazwy odmian wiosennych cebulowych- zazwyczaj się nie zgadzają
Pozdrawiam Cię serdecznie
Tajko, chyba mój ogród "dogonił" Twój, bo narcyzy równo nam kwitną...Ja szczególnie lubię te białe miniaturowe, u mnie z kilku cebul raptem jeden pęd, u Ciebie pełna kępa! Czyżby u Ciebie w kupionych jesienią paczkach trafiły się różne odmiany? Bo jak patrzę na niektóre Twoje kępki, to jakbym swoje widziała... 
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
U mnie z narcyzami to samo. Kupiłam na all i wcale nie pokrywają się z tym co było napisane a po tylu miesiącach od zakupu trudno reklamować. Owszem, są bardzo ładne, ale to ja chcę decydować, co kupuję a nie zdawać się na ślepy los
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko- AniaDS dziękuję.
Misiu- Lora szkoda, że Twoje narcyze nie kwitną.
Przeżyłaś jeszcze gorszy zawód ode mnie.
U mnie tylko jedna kępa nie kwitnie, która rośnie w całkowitym cieniu, już drugi rok same liście, jak nie zapomnę jesienią, to je przesadzę.
Gosiu- gosia 07 te białe, drobne narcyzki to Thalia, one drugi rok kwitną nie zawodnie, u mnie nornice narcyzów nie jedzą.
Tak lubiłam znać nazwy wszystkich odmian, ale albo pomieszane, albo zamiast pełnych pojedyncze.
Takie żółte drobne, nawet ładne, ale bezimienne, a miały być Mound Hood.
Eluniu- elsi te właśnie pomieszane, białe z żółtymi wyglądają koszmarnie i choć nie dobieram kolorów kwiatów w ogrodzie, to narcyzy pomieszane w jednej kępie bardzo rażą.
Także będę musiała poznaczyć kwitnące, żeby je rozdzielić.
Jeśli mówisz o tych drobnych białych Thalii, to kwitną ładnie drugą wiosnę.
Moniczko- Monia 68 bardzo dziękuję za pocieszenie.
Zawilce greckie kwitną nieprzerwanie już chyba ze trzy tygodnie i cięgle ładnie wyglądają, tylko białe greckie wyginęły.
Ja także przestanę zapisywać nazwy odmian narcyzów, gdyż nic się nie zgadza, a tulipany pełne jeszcze nie zakwitły u mnie, więc zobaczymy.
Martusiu- artam. Niektóre narcyzy pomieszane były w torebkach, zamiast pełnych, wymieszane z pojedynczymi, a niektóre zupełnie inna odmiana.
Szkoda, że białe Ci nie zakwitły, może spróbuj je trochę podkarmić.
Ja tak robię tej wiosny z szachownicą perską, ciągle podsypują ją nawozem, kiedy tylko pojadę na działkę, gdyż drugi rok nie zakwitła, a pędy ma ładne.
Dorotko- Danio witaj.
Będziemy kupowały cebulowe kwiaty zdając się na ślepy los, tym samym będą niespodzianki.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Misiu- Lora szkoda, że Twoje narcyze nie kwitną.
Przeżyłaś jeszcze gorszy zawód ode mnie.
U mnie tylko jedna kępa nie kwitnie, która rośnie w całkowitym cieniu, już drugi rok same liście, jak nie zapomnę jesienią, to je przesadzę.
Gosiu- gosia 07 te białe, drobne narcyzki to Thalia, one drugi rok kwitną nie zawodnie, u mnie nornice narcyzów nie jedzą.
Tak lubiłam znać nazwy wszystkich odmian, ale albo pomieszane, albo zamiast pełnych pojedyncze.
Takie żółte drobne, nawet ładne, ale bezimienne, a miały być Mound Hood.
Eluniu- elsi te właśnie pomieszane, białe z żółtymi wyglądają koszmarnie i choć nie dobieram kolorów kwiatów w ogrodzie, to narcyzy pomieszane w jednej kępie bardzo rażą.
Także będę musiała poznaczyć kwitnące, żeby je rozdzielić.
Jeśli mówisz o tych drobnych białych Thalii, to kwitną ładnie drugą wiosnę.
Moniczko- Monia 68 bardzo dziękuję za pocieszenie.
Zawilce greckie kwitną nieprzerwanie już chyba ze trzy tygodnie i cięgle ładnie wyglądają, tylko białe greckie wyginęły.
Ja także przestanę zapisywać nazwy odmian narcyzów, gdyż nic się nie zgadza, a tulipany pełne jeszcze nie zakwitły u mnie, więc zobaczymy.
Martusiu- artam. Niektóre narcyzy pomieszane były w torebkach, zamiast pełnych, wymieszane z pojedynczymi, a niektóre zupełnie inna odmiana.
Szkoda, że białe Ci nie zakwitły, może spróbuj je trochę podkarmić.
Ja tak robię tej wiosny z szachownicą perską, ciągle podsypują ją nawozem, kiedy tylko pojadę na działkę, gdyż drugi rok nie zakwitła, a pędy ma ładne.
Dorotko- Danio witaj.
Będziemy kupowały cebulowe kwiaty zdając się na ślepy los, tym samym będą niespodzianki.
- Tajka

Zakwitły niektóre tulipany, na zakwitnięcie pełnych będę musiała jeszcze zaczekać, nawet pierwiosnki wszystkie nie zakwitły.

Urdzik karpacki ciągle kwitnie.

Takie coś na bukszpanie- Traszka?

Bergenia

Andrzejku witaj.
Przykro mi, że także poniosłeś porażkę z narcyzami.
Te białe, o których piszesz, to myślę są poeticusy, bardzo ładne, pachnące stare odmiany.
U mnie rosną ponad 20 lat, ale już ocalała tylko jedna kępa, mają dopiero pąki, gdyż są późniejsze.

Urdzik karpacki ciągle kwitnie.

Takie coś na bukszpanie- Traszka?

Bergenia

Andrzejku witaj.
Przykro mi, że także poniosłeś porażkę z narcyzami.
Te białe, o których piszesz, to myślę są poeticusy, bardzo ładne, pachnące stare odmiany.
U mnie rosną ponad 20 lat, ale już ocalała tylko jedna kępa, mają dopiero pąki, gdyż są późniejsze.
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Teresko ja cierpliwie czekam na ten bajeczny łan pierwiosnków,niech no szybciej zakwitają,strasznie mi się podobały w zeszłym roku,to teraz dreptam nogami... 
Jak mogłam nie zobaczyć tej fotki z pierwiosnkami,poproszę jeszcze z drugiej strony...
Jak mogłam nie zobaczyć tej fotki z pierwiosnkami,poproszę jeszcze z drugiej strony...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko zachwycająco wygląda Twój ogródek, jest tak wspaniale kolorowo, rabata prymulkowa swoimi barwami przyciąga z daleka wzrok i tulipanki tak pięknie kwitną, wspaniałe, duże kępy
Te żółte sa prześliczne, i te różowe botaniczne maleństwa również. Ja mam podobne ale już kolejny rok nie kwitną, muszę koniecznie posadzić je w inne miejsce.
- Tajka

Marylko witaj.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pierwiosnków już jest trochę mniej, niż w ubiegłym roku, ograniczyłam je nieco, żeby posadzić lilie.
Andrzejku jeśli masz możliwość przygarnąć niechcianych poeticusów, to nie przegap takiej okazji, one są nie zawodne w kwitnieniu i wspaniale pachną, takie nostalgiczne, jak dla mnie.
Dziękuję za rozpoznanie jaszczurki, dość często się ujawniają w ogrodzie, tylko koty się nad nimi znęcają. Zoolog to ze mnie żaden, myślałam, że to traszka.
Moje pełne tulipany także jeszcze nie rozkwitły.
Agniesiu moje botaniczne kwitną nie zawodnie, jeszcze w kolejce czekają Litlle Beauty z niebieskim środkiem, ale one są późniejsze, no i pełne także w pąkach, tylko czy będą pełne, już widzę że tulipany Rokoko z poprzednich lat rozkwitają jako pojedyncze.
Spróbuj swoje przesadzić, może się zrehabilitują.
Igorku witaj.
Cieszę się bardzo, że coś Ci ocalało i rośnie z mojej przesyłki.
Liatra tak ma, że wychodzi późno, przynajmniej u mnie, tak samo trojeść bulwiasta, dopiero pokazują się kiełeczki, ale z czasem dzięki forum wszystkiego się nauczymy.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam .
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pierwiosnków już jest trochę mniej, niż w ubiegłym roku, ograniczyłam je nieco, żeby posadzić lilie.
Andrzejku jeśli masz możliwość przygarnąć niechcianych poeticusów, to nie przegap takiej okazji, one są nie zawodne w kwitnieniu i wspaniale pachną, takie nostalgiczne, jak dla mnie.
Dziękuję za rozpoznanie jaszczurki, dość często się ujawniają w ogrodzie, tylko koty się nad nimi znęcają. Zoolog to ze mnie żaden, myślałam, że to traszka.
Moje pełne tulipany także jeszcze nie rozkwitły.
Agniesiu moje botaniczne kwitną nie zawodnie, jeszcze w kolejce czekają Litlle Beauty z niebieskim środkiem, ale one są późniejsze, no i pełne także w pąkach, tylko czy będą pełne, już widzę że tulipany Rokoko z poprzednich lat rozkwitają jako pojedyncze.
Spróbuj swoje przesadzić, może się zrehabilitują.
Igorku witaj.
Cieszę się bardzo, że coś Ci ocalało i rośnie z mojej przesyłki.
Liatra tak ma, że wychodzi późno, przynajmniej u mnie, tak samo trojeść bulwiasta, dopiero pokazują się kiełeczki, ale z czasem dzięki forum wszystkiego się nauczymy.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam .
- lora

...Teresko
i ja mam też te stare odmiany narcyz i nic a nic żadnego kwiatuszka...
..bergenia kwitnie u Ciebie ślicznie a moje to chyba obraziły się na mnie ...dziś podlałam
je odżywka do kwiatów...
..bergenia kwitnie u Ciebie ślicznie a moje to chyba obraziły się na mnie ...dziś podlałam
je odżywka do kwiatów...
- Tajka

Misiu sprawdzałam swoje białe narcyzy, są obsypane pąkami, kwitną niezawodnie.
Została mi tylko jedna kępka, jeszcze sadziła je moja mama.
Jak zakładali wodę, nie wykopałam i zostały zasypane.
Jeśli Twoje nie kwitną, to po zaschnięciu liści wykop i posadź pod koniec sierpnia w żyzną ziemię, może to im pomoże.
Bergenie moje niby kwitną, ale także nie wszystkie i kwiaty na samych końcach pędów.
Została mi tylko jedna kępka, jeszcze sadziła je moja mama.
Jak zakładali wodę, nie wykopałam i zostały zasypane.
Jeśli Twoje nie kwitną, to po zaschnięciu liści wykop i posadź pod koniec sierpnia w żyzną ziemię, może to im pomoże.
Bergenie moje niby kwitną, ale także nie wszystkie i kwiaty na samych końcach pędów.
- lora

..Teresko tak zrobię faktycznie są w miescu raczej kamienisto -glinistym 
- Tajka

Misiu może namnożyło się dużo cebulek, są drobne i dlatego nie kwitną, dobrze, że przesadzisz.